Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P46a27v58e48l 15K49u21l30a

9. 5. 2016 14:40

A vám by se chtělo chodit k volbám každého půl roku?8-o

0 0
možnosti
Foto

Volební cyklus existuje proto, aby bylo možné prosazovat nějaký dlouhodobý program, ne aby se politici museli otáčet podle toho, odkud zrovna fouká. Pokud je lid s něčím nespokojen, tak má možnost vyjít do ulic a požadovat změnu. Nadávat nestačí. Řešením může být jen větší aktivita občanů v politickém životě, ne jen neustálé opakování voleb.

0 0
možnosti
Foto

Zamýšlíte se nad fungování tohoto systému, ale vycházíte pouze z toho co vás daný systém naučil. Tedy vaše metody jsou tzv. ad-hoc, stejně jako výmysly politiků. Víte jak lidé jednají, co je to přirozené právo, máte nějaké ponětí o kapitálové teorii? Bez těchto základních znalostí na nic nového asi nepřijdete.

0 0
možnosti
VH

Dva problémy:

1. Většina voličů volí stranu, bez ohledu na její chování

2. Strany by stihly v období od referenda do voleb naslibovat ještě víc - a lidé by jim opět naletěli. Je totiž jednodušší uvěřit slibům, než namáhat mozek přemýšlením nad jejich reálností či nad rozborem chování v minulém období.

Ještě jeden drobný: při současných preferencích by zřejmě žádné referendum o nových volbách nemělo šanci na úspěch - když ty vládní strany tak pěkně vládnou.

0 0
možnosti
PH

Už jsem se lekl, že navrhujete něco jako švédské zrušení voleb až do roku 2022. To ale stejně nebude třeba, protože do té doby tam dojde dávno k výměně voličů a výsledky odpovídající přání elity tam budou zaručeny.

0 0
možnosti
RM

Přečtěte si průběžný volební systém od Semeráda. Vyšel z podobných východisek, ale jeho návrh je lepší.

0 0
možnosti

Určitě, je to lepší než defenestrace.

0 0
možnosti
PV

P65a27v55e14l 68V98l76a90s

8. 5. 2016 18:22

Já bych taky zrušil volby i parlament. Místo parlamentu by rozhodovali hlasováním lídři stran podle množství hlasů které dostali. Strany by pak nedostávaly nic z rozpočtu a ušetřilo by se na poslancích a zbytečných senátorech. Krmíme moc příživníků.

0 0
možnosti
JL

Pane Kmente. Citim s vami vasi nespokojenost s politickym systemem vladnuti v CR. Jestli vas to trochu uspokoji, jiz Karel Capek v Lidovych novinach si stezoval na stejny system. To se psal rok 1925. (text na prani poskytnu). Tento system nas v dnesni dobe nemuze naplnit uspokojenim. Byl vytvoren pri prechodu z absolutni monarchie na monarchii parlamentni. Cisar mel vzdy posledni slovo, tak system volby stran jen uspokojilo smetanku te ktere strany. To te dobe vyhovovalo. My, stejne jako za prvni republiky, jsme vymenily cisare za nemohouciho prezidenta a stejna smetanka stran ve vedeni statu zustala. Vasim clanekem jste dal navod tem novym stranam jak se chovat (pocet stran se v CR rozrostl na uctihodne cislo, pres 150 kusu). Vsechny strany vi, ze dostanou-li se do vedeni po volbach (v CR je vzdy koalice po volbach) a budou-li se chovat slusne mezi sebou, VY jako volic NEMATE moznost 4 roky do prace vlady co KECAT. V tomto je vysledek tohoto systemu.

Co udelat dal? Jedna NUTNOST musi byt splnena. Nevolit strany, ale sve zastupce.

Stejne, jak volime zastupce do Senatu. Ale jen na dva roky!!!! Proces volby a celkovy system volby do Snemovny zde nebudu rozvadet.

Pro sestaveni vlady je jen jeden zpusob, ktery pracuje bez velkych problemu jinde. Prezidensky system, kdy se volic vyjadri pro preferenci strany volbou jejiho kandidata. Zvoleny prezident svuj navrzeny kabinet da schvalit Senatu a muze vladnout. Jen jeste jedna dulezita podstata tohoto systemu musi byt splnena. Prezidentova vlada a i on sam musi pracovat v rozpoctu dany PARLAMENTEM (Snemovnou a Senatem) !!!!!! Jinak to by smrdelo diktatorstvim.

0 1
možnosti

Rv

Odvolatelnost našich politiků je zajímavý příspěvek do diskuse, ale nerozumím tomu.

Polemizovat mohu s autorem jen v tom jeho chápání církevních restitucí. Žasnu! Takže když já někomu něco ukradnu a jsem donucen mu to vrátit, pak je to můj dar okradenému?!? Žasnu! Ano, žasnu nad tím, že veliká část naší společnosti považuje za normální okradené nechat okradené a nevracet. Zvláštní pojem spravedlnosti, takový komunistický výklad: Co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic není!

A to, že ČSSD před volbami hlásila okradeným církvím nic nevracet a přitom tajila, že je hodlá přestat platit, to jsem považoval za populismus využívající toho, že většina naší společnosti zůstala svým myšlením v době komunistů.

Člověk odmítající pravdivý pohled je špatný člověk ale i špatný politik!

:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik