Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opravdu bych to neviděl tak tragicky. Model je nekonečně stejný - mladí se berou a nemají prachy. Začíná se - pak se na to dobře vzpomíná ... Asi by měl někdo pomoci v rozjezdu - 1) V prvé řadě oni sami ! - Již něco nastřádáno ve Stavebním spoření, 2) Rodiče - klasický mezigenerační vklad ... 3) Stát - Pak, co nejméně otravovat ... Na straně jedné zakládá Koncepce rodiny - s mega výdaji záhadných podpor nesvědomitých - byty chce dokonce přidělovat ... + na straně druhé pak žádá 4% Daně z Nemovitosti od těch svědomitých - kteří si jej chtějí pořídit ! ... Často vzpomínám na slavný bonmot mého otce - předcházející generace - "Ještě jsem v přírodě neviděl ptáka, který by své vejce pokládal na holou větev - odpovědní lidé si své hnízdo dokáží připravit sami" ! ... Jde to ... :-)

4 1
možnosti

Je to tak. Po svatbě jistě někde mladí bydlí, třeba u rodičů. A hned musí odkládat peníze na pořízení jejich nového bytu. Do práce se dá také dojíždět a neplatit nájem. Naši předkové pokud neměli naspořeno aspoň polovinu potřebné částky, tak do nějakého kupování nebo stavby nešli. Moje dcera s mužem a pak i malinkým vnukem 4 roky bydlela u nás v jednom pokoji. A šlo to, musí se jen chtít.R^

2 1
možnosti

Ano souhlas, jen dodávám - Tady mnohde vzniká dojem, že "Svět vznikl vlastně včera" ! Z ničeho nic - se lidé berou, z ničeho nic - mají potřeby bydlet ap. Neuvěřitelné "KONCEPCE - Na všechno" ! Ta přirozenost - Začínáš ... Zřejmě budou potíže - tedy je překonej - pak tě to stmelí ... Se úplně vypařuje ! Nové pozice vidění - Nárok ... Autor článku zapomněl ještě na jedno snadné řešení jak bydlet - "Táto - mámo - budu se ženit ! Kde budete bydlet !? ... :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik