Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Zajímavé přirovnání. Na jihu Srbska postavili Číňané cca 180 km dálnice, složené pouze z tunelů a mostů za čtyři roky - tedy něco, co se jinde v Evropě nevidí. Otázkou je, kolik čínských trestanců(i politických) to stálo život.

1 0
možnosti

Dobrý den,

mockrát děkuju za tento příspěvek. A souhlasím i s panem Koreckým, že naše média by nic podobného nezveřejnila.

Mám kamaráda, který už pár let s celou svojí rodinou v Číně žije. V nějakém městě, které má přes 10 miliónů obyvatel (takových je tam vícero...) v paneláku, v nádherným bytě o pěti místnostech. Žádnej génius, žádnej vrcholnej ajťák, jen středoškolák, šikovnej, obyčejnej kluk. Dělá tu ve fabrice na postu nějakého teamleadera, čínsky neumí, angličtinu láme obdobně jako já němčinu.

Má se dobře - patří k té střední třídě. Vydělává asi 5x tolik co já v ČR a může si za to dovolit cca 10x víc, jak já tady. Tam ona střední třída roste, u nás zaniká. V naší republice se zvyšuje podíl těch bohatých; a podíl - ten výrazně rychleji - těch chudých - právě na úkor střední třídy.

2 0
možnosti
PK

Moc pěkný blog a souhlasím, že v našem tisku bych se nic podobného nedověděl,bo je to přece nepřítel a tak jen to nejhorší.R^

Co se týče vlastního zalesňování například po kůrovci vykácených prostor, tak v našem kraji křivoklátských lesů překvapivě pro mě tak činí zejména Coloredo Mansfeld firma, má najaté specialisty a umí udělat velmi rychle ohradu v místě vykácení a obnovit výsadbu. Je to poměrně velký rozdíl oproti obecním vlastníkům lesů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik