JK

Zase na rozdíl od ČR v USA a Velké Británii nikdy nevyhrála volby místní Komunistická strana. A ta tady vyhrála s písní "práce matka pokroku a s ní armáda otroků jde hájit svoji čest". Takže k tomu svému otroctví se na rozdíl od USA a VB Češi hrdě hlásili i ve 20. století, však taky, když přijeli Rusáci v roce 1968 tak tradičně od Čechů nepadl jediný výstřel, tady je to otroctví prostě tak nějak v krvi.

Volby po 2. světové válce (1945) vyhrála i Komunistická strana Francie. A celkových 40% získali komunisté plus leví socialisté v Itálii v roce 1946. Naštěstí zbylo v těchto zemích dost nekomunistických stran, takže se komunisté k absolutní vládě nedostali, moc ale nechybělo.

A Píseň práce sice komunisté vyřvávali do omrzení, ale je to stará soc-dem píseň z roku 1867 a podle wikipedie to byla nejoblíbenější píseň Tomáše Bati:-) Že si ji pak přivlastnili komunisté, za to ta píseň nemůže. Ostatně je to stále "hymna" rakouské sociální demokracie, asi se tam také hlásí k otroctví.

Foto

Nějak mi uniklo, co vlastně bylo smyslem tohoto článku.

Hm, takže fakt, že v 8-9.století byli Slované bráni do otroctví, máme brát ve 21.století jako újmu?

MB

Je to trochu úsměvné - hlavně když obchod s otroky provozovali i sami Slované. Bohatství Velké Moravy do značné míry plynulo z obchodu s lidmi, o sto let později se Praha stala jedním z největších center obchodování s otroky...

LV

Mnoha lidem jste udělal radost 😀 připadají si jako otroci v okovech Západu a teď to mají vědecký podloženo!

Připojím zápas poslední vetu: Sdílejte, než to smažou!

Foto

Otroctví už je dávno zrušené a i slovanská identita je něco k čemu už se téměř nikdo nehlásí. Takže myslím, že už je to jedno, protože to je spojení mezi dvěma irelevantníma zastaralýma věcma. Hlavní je, že budoucnost bude bez otroctví a že všechny národy budou sjednoceny jako jedno lidstvo.

PV

Tak to určitě.To máš od narození nebo z liberální buňky?

  • Počet článků 15
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 477x
Pracuji jako softwarový inženýr a tu a tam narážím na zajímavé věci, se kterými bych se chtěl podělit s ostatními.

Seznam rubrik