Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

S těmi vzdálenostmi to nemusí být až tak horké. Když bude kosmická loď polovinu cesty konstantně zrychlovat o 1g a polovinu cesty stejně brzdit, tak jsme na Proximě Centauri za nějakých 7 let a to už se dá.

Pravda budeme potřebovat hodně vymazlenou kosmickou loď, ale pokud se tady sami nepomordujeme, tak to jednou dáme.

0 0
možnosti
Foto

Celý ten tzv. Fermiho paradox je ve skutečnosti nedopečený, antropocentrický nesmysl a všechny tyhle články se, velice příznačně, zaměřují pouze na technickou stránku věci. Ani jeden z těchto pohledů si v tom lidském egocentrismu neklade otázku, proč by na nás měl každý odtamtud zvenčí být tak zvědavý. Někdo s daleko pokročilejší technologií si nás už z dálky dokáže krásně načíst, a když uvidí ten bordel, ve kterém tu žijeme – ať už z hlediska toho, co provádíme sami sobě, nebo toho, co provádíme planetě –, tak si řekne kdepak, těmhle ještě pár staletí nebo tisíciletí raději dáme.

(Ostatně jakákoli technologie zvenčí by nás v současném stádiu vývoje velmi rychle zničila; dostala by se pochopitelně ihned do rukou nenasytným psychopatům, armádám apod., čili těm, kdo tu celou dobu vytvářejí ty globální problémy, války atd.)

Tady jsem o tom už před časem psal.

https://paveljerabek1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=680200

Případně novější zde:

https://paveljerabek1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789602

Vezměte si to takhle: Když půjde dospělý člověk kolem pískoviště, kde se dvě děti přetahují o bábovičku, bude do toho nějak zasahovat? Změní kvůli tomu vůbec trasu?

Přemýšlejte o tom.

Hezký den.

0 0
možnosti
MR

Ještě že má lidstvo morální giganty typu P. Jeřábka, kteří mu "nastavují zrcadlo" a tím dávají šanci svoji ubohost pochopit. Bohužel impakt jeho mouder je mizivý, a valná většina z cca. osmi miliard "novodobých otroků" nemá šanci si tato přečíst.

1 0
možnosti
JZ

blog není pesimistický, je naopak optimistický. Být v dostupném vesmíru sami by bylo to nejlepší, co by se mohlo lidstvu přihodit. Pokud tedy ti ufoni jsou jenom trochu podobní lidem

1 0
možnosti
ZH

Zkuste si přečíst například toto a pak podumejte, co to asi mohlo být?

https://www.bible21.cz/online/ezechiel

0 0
možnosti
JK

J75i58ř64í 92K17a74č58í53r

8. 11. 2023 22:00

Bohužel, asi nejjednodušší vysvětlení je schizofrenie.

1 0
možnosti
JS

Dysonova sféra je s principu nesmysl, civilizace na takové úrovni nemá důvod ji vytvořit.

0 0
možnosti
FL

Jedna věc jsou vhodné podmínky pro život, jiná věc je, jaká je pravděpodobnost, že život skutečně vznikne? To nikdo neví. Další je otázka, jaká je pravděpodobnost, že se vyvine inteligentní život natolik, že se dostane do vesmíru? Na Zemi je jenom jeden takový druh, který to umí, takže to bude spíš náhoda, když je těch druhů asi milion ...

0 0
možnosti
JK

J25i20ř47í 66K15a67č18í88r

8. 11. 2023 19:57

On taky ten 1 druh to těm ostatním nedovolí, aby se taky vyvinuli. Kdysi tady nebyl jen homo sapiens, bylo více inteligentní druhů "lidí". A už nejsou. Hypotéza je, že je homo sapiens pobil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 15,93
  • Průměrná čtenost 477x
Pracuji jako softwarový inženýr a tu a tam narážím na zajímavé věci, se kterými bych se chtěl podělit s ostatními.

Seznam rubrik