Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to je stejný jako fairtrade ;-D ..to nějací aktivisti usoudí, že spravedlivá odměna dělníkovi tam a tam je tolik a tolik .. pak nalepěj nálepky na pytlík s kafem, rohožku ... a prodávaj to v evropě !!!! že tolik a tolik z ceny jde tomu chudákovi robotujícímu aby se mu zlepšil život :-/ .. si dělaj kozy Rv

0 0
možnosti

Jsou to hrozné podmínky, ale zlepšení povede ke stěhování pracovních přiležitostí jinam. Jestli spočívá zlepšování pracovních podmínek ke ztrátě práce, pak jde o velmi spornou aktivitu.

0 0
možnosti
Foto

pamatuji dobu, kdy i tady si lidé vydělávali 5 Kč/hod. Mléko 2 Kč/l, máslo 40kč/kg, chléb 4 Kč/bochník. Málokdo měl auto, jezdilo se vlakem a autobusem za pár korun. Nájem bytu v řádu stovek, elektřinou se jen svítilo a tak rádio. Žádné elektrospotřebiče. Voda se ohřála na kamnech.

0 0
možnosti

A nebyly to náhodou Kčs?

0 0
možnosti

Takže v podstatě takový novodobý koncentrák. Myslím, že i starověcí otroci na tom byli líp:-/ Ale s tím v ČR nepochodíte: to je trh a trh je tu pro mnohé Bohem! Je to prostě vůle boží (trhu) a té se nelze protivit!...osvěta nemožná..

0 0
možnosti

nikoliv "vule trhu", ale docela obycejna vule zakazniku ... pokud zakazniky nezajimaji nejake socialni, platove, ekologicke, hygienicke nebo jakekoliv jiny podminky pri vyrobe, ale pouze a jenom cena, pak firmy s radosti vyhovi. trh neni nejake vsevedouci bozstvo, ale souhrn vzajemne dobrovolnych interakci vsech ucastniku trhu, a tito ucastnici vam evidentne na nejake zivotni podminky nekde v bangladesi tak nejak uprimne kaslou.

1 0
možnosti

" ... ale pokud se již jednou rozhodly převést zakázky do zahraničí, musí se zajímat o to, v jakých podmínkách se jejich zboží vyrábí." ne, nemusi ... nic takoveho jako "spolecenska odpovednost" neexistuje, jedinym cilem libovolneho podnikani je prosta maximalizace zisku, a naprostou vetsinu zakazniku nezajimaji nejake socialni, ekologicke nebo hygienicke podminky pracujicich pri vyrobe, ale jenom a pouze cena ... v lepsim pripade pomer cena x kvalita. amo, existuje par blouznivcu, kteri daji prednost "socialne odpovednym vyrobcum", ale takovato cilova skupina zakazniku je pro naprostou vetsinu vyrobcu naprosto irelevantni.

0 0
možnosti

Ježíš 8-o a kolik tam maj v průměru na živobytí ??,   10 korun na den a hlavu ???

0 0
možnosti

Za pracoviště snad odpovídá majitel firmy a ne zahraniční nákupčí. Lidl je pouze obchodní firma. Tyhle praktiky se nezmění tím, že na ně někdo bude upozorňovat. Maximálně zahraniční firmy přestanou tamní zboží odbírat a všichni zaměstnanci půjdou na dlažbu. Pro ně je vážně lepší dostávat 720 korun za den, než nic.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Vy si myslíte, že by někdo něco vyráběl v Bangladéši (což je tak 200 kilometrů za koncem světe), kdyby musel platit víc jak 3 koruny na hodinu? Je to hrozný ale líp to prostě nejde.

1 1
možnosti

Nebo si myslíte, že tam šli vyrábět kvůli přírodě?

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1054x
Po roce v Polsku zpět v Praze.

Seznam rubrik