Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

dedicate

2. 10. 2011 15:54
Oteplování planety ano či ne??

Jistě dobře míněné ale dosti zbytečné diskuse.Ptát se klimatologů, geofyziků, fyziků, geologů atd....je zbytečná iniciativa.Zeptejte se ekonomů.Zvlášt je dobré si přečíst knihu Ne zelená ale modrá planeta, tedy tak nějak zní název, bude vám to jasné.Tedy jak dělat boty vám řekne krejčí; jak šaty,švec...atd.Ještě jsem nepoznal klimatologa, který by prohlásil, že nějaký nositel Nobelovy ceny za ekonomii mluví nesmysly, takový výrok se neopováží, protože ví, že nic neví, tedy o ekonomii....Opačně to ovšem jde.

0 0
možnosti
MP

dedicate

2. 10. 2011 15:31
Oteplování??

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

27. 9. 2011 21:17
Myslím, že jste vůbec nepochopil, o co tady jde.

Zastánci skleníkového efektu se dopustili něčeho pro vědce neodpustitelného. V zájmu udrženísvé platnosti své teorie falšovali data,  dehonestovali své odpůrce. Něčeho podobného se vědec nesmí nikdy dopustit! I objev, který rozboří všechny předchozí teorie, je přínosem, zřejmě větším, než objev, který je potvrdí. V CERNu byl možná zaznamenán důležitý objev. Vědci se zatím tváří spíše skepticky, ale chodí kolem objevu jako hladoví vlčáci. Pokud by se objev potvrdil, rozmetal by sice vše, v co dodnes věřili, ale z hlediska lidského vědění by to byl krok správným směrem. K čemu nezpochybněná teorie, pokud je chybná? Nemám jasno v kvantifikaci podílu člověka na GO, o to tady ale vůbec nejde. Vědec je vědcem jedině tehdy, pokud stále pochybuje. Pochybnost je motorem vědy. Klimaalarmisté, jak jim klimaskeptici říkají, jako vědci selhali.

0 0
možnosti
RK

Rohlenda

27. 9. 2011 21:48
Re: Myslím, že jste vůbec nepochopil, o co tady jde.

Po aféře Climategate proběhly tři nezáváslé audity, které potvrdily, že zmínění vědci se nedopustili falšování dat, nekorektních postupů nebo nepřípustných 'triků'. (navíc, když slovo trick neznamená v matematické angličtině 'podvod'). Ale po téhle informaci, jak celá kauza vlastně dopadla, jste se už asi nepídil....Taky by mě bavilo dělat soudy jen s tou polovinou informací, která se mi hodí :). Takže bychom se už jednou pro vždy měli přiznat, že kauza Climategate nikoho nedohonestovala. A teď ruku na srdce, kolik lidí z nás průměrných Čechů by obhájilo kvalitu své práce při třech auditech :).

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v01

27. 9. 2011 11:09
u mne se klimaskeptici zdiskreditovali

prevazne svou hlouposti, aroganci a agresivitiou. Mira jejich agresivity je obcas udesna. No a psychiatricky pacient Klaus tomu taky prave nepridava. V USA jsou nejvetsi klimaskeptici ruzni republikani co veri v intelligent design apod. Ja proste do tabora techto lidi patrit nechci. Jinak ze se oteplilo o necely stupen za posledni stoleti je fakt. Je otazka jak je to nebezpecne, podle meho moc ne. Klima je tak slozity system, ze mu nerozumime. Kdo neco vi o dynamickych systemech a teorii chaosu, tak to pochopi

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

27. 9. 2011 11:23
Re: u mne se klimaskeptici zdiskreditovali

Co čekáte? Že když nám někdo začne omezovat svobodu a zvyšovat daně na věci co považujeme za zbytečné kraviny že sklapneme podpatky a řekneme "ano pane"?

Na to zapomeňte... na omezování svobody je agrese zcela korektní odpovědí.

0 0
možnosti
JM

masa1

27. 9. 2011 10:48
A kde

přišli k patentu na rozum oteplovači?

Na základě dat naměřených v průběhu sto až dvě stě let hodnotíte změny v systému, v němž jsou jevy s periodou od tisíce roků výše. To je mi tedy věda. To se nedivím, že se v ní orientuje i expert jako Al Gore s jeho diplomovou prací na téma: „Vliv televize na výkon prezidentského úřadu“.

0 0
možnosti
V

VašekIV

27. 9. 2011 10:32
Proč se ztrapňujete?

Platí vás za to někdo? ;-D

0 0
možnosti
C

Cynyc_

27. 9. 2011 11:15
Re: Proč se ztrapňujete?

Myslíte jako Vás? :-P

0 0
možnosti

onandra

27. 9. 2011 10:30
Giaever je sice fyzik

Ale přečetl jste si někde, proč s teorií globálního oteplování nesouhlasí? Protože metody, které klimatologové používají k prokázání přítomnosti globálního oteplování nejsou ani trochu vědecké. A vědecké metody jsou stejné ve všech vědních oborech, takže o nich nositel Nobelovy ceny za fyziku rozhodně musí něco vědět.

Vám se opravdu zdá, že průměrná teplota na Zemi za celý rok je vhodným měřítkem klimatu? Jistě, z globálního hlediska se zdá být ideální, protože zahrnuje skutečně všechny oblasti a celý rok, ale Země je tak obrovská a počasí v průběhu roku tak proměnlivé, že není možné vyjádřit vývoj klimatu jedním číslem. A i kdyby to šlo, opravdu je změna o necelý stupeň (nebo kelvin) za 150 let hodně? Vyjádřeno v procentech termodynamické teploty je to nárůst teploty zhruba o čtvrt procenta, to opravdu není tolik.

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v01

27. 9. 2011 11:15
Re: Giaever je sice fyzik

zkus si precist nejake jejich vedecke clanky - vetsinou se nepocita globalni teplota, ale trendy v ruznych stanicich. V asi 66% stanic je trend pozitivni, v jinych negativni (trend neni nic jineho nez stoupani regresni primky). A v posledni dobe se povrchova teplota meri ze satelitu.

0 0
možnosti
HH

ciric

27. 9. 2011 10:21
Víra

Pane Jeřábek, podle vás je potvrzením, když vědci věří v oteplování ovlivňované člověkem před naměřenými daty. Opravdu vinikající. Měl byste se zajímat víc o to, co klimaskeptici říkají. Nepopírají klimatickou změnu( prudké změny počasí, bouře a hurikány i v mírném pásmu apod.), ale kritizují přeceňování vlivu člověka a možnost s touto změnou něco udělat. Já za největší tupost oteplovačů považuji ignorování vlivu slunce a kosmických aspektů včetně prokázaných úmyslných zkreslování dat aférou Climagate.

1 0
možnosti
P

pimpulin

27. 9. 2011 17:37
Re: Víra

Přesně tak. R^ Navíc velké procento geologů, kteří s vlivem člověka na oteplování nesouhlasí, souvisí s tím, že geologové mají data o teplotě na Zemi ne několik set let, ale několik set milionů let dozadu. S jejich studiem začali daleko dříve, než se objevila teorie oteplování způsobené člověkem, takže nebyl důvod je nějak ovlivňovat. A geologové také vědí, jak moc se v minulosti klima měnilo a jak je v naší době naopak stabilní. (o metodice měření dnešních klimatologů nemá smysl diskutovat) :-(

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

27. 9. 2011 9:26
Víte teorie

Člověkem způsobeného globálního oteplování více méně popírá valnou většinu zákonů prosté termiky termodynamiky... a skutečně nenajdete mnoho fyziků kteří s ní souhlasí.

Kupříkladu u nás na fakultě (Jaderná) panuje více méně konsensus že se sice otepluje ale člověk na to má minimální vliv a naprosto nic co lidstvo udělá s tím nic nezmůže. Ty ostrovy pod hladinou oceánu stejně zmizí ať OSN a všechny státy vyhodí pánu bohu do oken kolik peněz chtějí.

Klima se změní, lidi budou umírat (protože lezou do oblastí které jsou na tyto změny náchylné a nikdo rozumný by je vůbec neobýval)

Valná většina fyziků má odpor k "poroučení větru dešti". (Sice to technicky jde ale lidstvo nemá energii ani technologii aby to dokázalo)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

27. 9. 2011 9:29
Re: Víte teorie

A mimochodem... kritizujete vědce napojené na Exxon... kritizujete také stejně vědce napojené na výrobce solárních panelů... a živících se granty které vypisovali lidé jako Al Gore?

(Ten za žádnou studii, jakkoliv nezávislou, která neříká co chce taky nezaplatí... a i vědec musí jíst)

0 0
možnosti
JN

Janhura

27. 9. 2011 9:22
Jasně, patent má Bursík

A malá doba ledová už taky nepřijde. Sice se v minulosti 25x cyklicky opakovala, ale od teď se už bude jenom oteplovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1054x
Po roce v Polsku zpět v Praze.

Seznam rubrik