Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

5.11.podepsal Kellner dohodu se Španěly o koupi O2 za 64 miliard Kč- platba měla proběhnout v Kč, Španělé jí dali přednost před Eurem pro její stabilitu. 7.11. devalvovala ČNB Kč o 5 %, 8.11. proběhla směna Kellnerových Eur na Kč, dostal za ně o 5% víc- zisk 3,6 miliard se dělí na 2,5 miliardy pro Kellnera a miliarda pro členy rady ČNB, co hlasovali pro oslabení koruny. Víc v tom není, další kroky ČNB budou následovat, až bude zase probíhat podobný obchod desetiletí....."

Jinými slovy: pro zisk pana Kellnera bylo nutné oškubat 9,9 miliónů lidí (zbytek občanů ČR má na účtech zajímavé částky v eurech).;-)

0 0
možnosti
PK

P30a89v90e44l 62K40u53r90a86l

21. 11. 2013 16:32

Vypadá to i logicky... ale když se zamyslíme nad budoucím vývojem který by mohl nastat...

Lidé si skutečně řeknou že "lépe už bylo" ale na rozdíl od přání ČNB nebudou zběsile utrácet a investovat do ekonomiky protože si řeknou že když mají dnes ještě nějaké prostředky na zbytné věci bude dobré si je uložit na inflací zhoršené časy kdy bude problém utrácet za zdražující se nezbytnosti... a místo toho aby úspory poklesly úspory naopak vzrostou a ekonomika se spotřebou dále klesne.

Což povede k úbytku pracovních míst... 

V lednu zjistíme jestli současný (v podstatě zatím marginální) růst spotřeby není jen urychlení nákupu vánočních dárků a prostě to že lidi se rozhodli vyměnit ledničku nyní, než za půl roku kdy to měli stejně v plánu... (To v podstatě sice zajistí spotřebu nyní na úkor průběžné spotřeby budoucí...)

Singer v tento vývoj NEVĚŘÍ... DOUFÁ (Toto je jeho doslovný výrok z OTázek Václava Moravce) že to bude pravý opak... já sem jenom zvědav co bude dělat pokud se bude realizovat vývoj který jsem právě popsal... je totiž dost možné že pak se svou intervencí ještě přitvrdí což vývoj co jsem popsal může buĎ zlomit a nebo ještě zasílit...

Ale nutno podotknout- Bankéři z ČNB podle jejich vyjádření neví... jenom DOUFAJÍ. A to je v podstatě dle definice HAZARD. Upřímně ikdyž někdo hraje poker má o svých výsledcích lepší představu než ČNB o tom co bude. ČNB by to chtělo sdělit že její kroky by se měli provozovat pouze a jenom v kasinu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Pohybuji se ve finanční sféře, věnuji se ekonomice a financím

Seznam rubrik