Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Doplatilo by na to jak Rusko, tak Západ (EU a USA). Ale Rusko je v právu, tak to jeho občané pochopí. Asi těžko ale pochopí občané na Západě, že se mají uskrovňovat kvůli podpoře puče, který jejich papaláši (Obama, Merkelová...) zorganizovali na Ukrajině.

1 1
možnosti
MR

inu zorganizovali, chteji aby to take patrilo Rusku, kdyz uz mu zorganizovali ten Krym, mate pravdu, je to slendrian

0 0
možnosti
MP

Máme-li velké množství obchodů s Ruskem, a jejich přerušením by se nám podstatně zvýšila nezaměstnanost, logicky tedy něco vyrábí, a nejsou na tom tak špatně, jak tu někteří předvádí. Faktem je, že přerušení obchodování s nimi bychom skutečně byli škodní..

0 1
možnosti
MR

logicky tim dokazujete ze neco vyrabi Cesko.

1 0
možnosti

Njn, EU nemá koule a USA je ztratilo s Obamou, takže Putin velice dobře ví, co si může dovolit. Ona už jen reálná hrozba sankcí by Putina usměrnila, jenže EU se nezmůže ani na to.

Ve sportu vždy platí, že mohu hrát jen to, co mi protivník dovolí. A jak vidět, platí to i v politice.

1 0
možnosti
MR

Rusko by na to doplatilo jeste vice, ale jelikoz to neni demokracie, muze si to dovolit. Evropa to ma nesnadnejsi, jakmile poskodite penezenky volicu, je pro politiky zle a u voleb to pociti. Ale Rusko je o moc slabsi ekonomie nezli EU, ma jen suroviny na vyvoz a zbrane, ale ty maji i jini.

1 0
možnosti
MP

Zvýšila by se nezaměstnanost u nás i v ostatních zemích EU. Kvůli hloupé nedomyšlenosti politiků.

3 4
možnosti

Před pár desítkami let, po kterých se Vám tak stýská, jsme tu měli plnou zaměstnanost

2 0
možnosti
RH

Samozřejmě že doplatil. Omezení mezinárodního obchodu je vždy nevýhodné pro zůčastněné strany. Dopad sankcí na hospodaření Západu a Ruska by ovšem byly nesrovnatelné. Už jen vzhledem k velikosti ekonomik EU a Ruska je jakékoli omezení obchodu zhruba desetkrát tak významné pro Rusko.

Sankce jsou ovšem prostředkem trestu v mezinárodním právu a poukazování na jejich ekonomickou nevýhodnost lze srovnávat s ekonomickou analýzou nevýhodnosti existence institutu vězení.

0 1
možnosti
JV

J66i97ř27í 31V42o15l63k37a

7. 5. 2014 16:16

Rusko se bez EÚ jistě v krátkém čase obejde, a co Evropa? Moc šancí není. EÚ by se neměla míchat tam, kde to už nyní nevypadá dobře. Proboha, jenom aby z toho nebyla nějaká válka. Rusko dělá jenom to, kam sahají její mocenské síly. Stavět na Krymu vojenskou základnu USA, nemohl nikdo myslet vážně, i když v tomto světě jde už rozum jinam dávno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Pohybuji se ve finanční sféře, věnuji se ekonomice a financím

Seznam rubrik