Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Nenapsal jste ktera zeme. Asi myslite tu ceskou. Ale ve svete plati jina pravidla a pochybuju, ze by se nasel nekdo, kdo by do autosalonu prinesl tasku s desetitisici EUR aby zaplatil nove Auto. A  nakupy v superhyper velka vetsina zakazniku take plati EC kartou protoze je to pohodlnejsi a ne ze by je k tomu nekdo nutil.

0 1
možnosti
JJ

Nejen ČR, ale i Švédsko, Norsko...

Větší částky také platím kartou, včetně víkendových nákupů. Navíc mi aspoň banka vrátí zpět 2% z útraty :-)

0 1
možnosti
PA

Pokud investujete podle "ententýky", pak je investice hazard. Pokud si před tím uděláte pořádnou analýzu, tak investice hazard není.

1 0
možnosti
PA

To měla být odpověď na druhý příspěvek Václava Šobra

0 0
možnosti

Můj názor je že banky by měli mít rezervy 100 procentní.

Půjčky/úvěry/hypotáky by měli mít právo poskytovat pouze a jenom do výšky vkladů.

Pokud má banka od vkladatelů miliardu, pak by měla mít právo rozpůjčovat pouze a jenom miliardu. V případě že dlužníci danou miliardu nesplatí pak by o tyto peníze měli prostě přijít vkladatelé.

Doporučoval bych zavést 2 formy účtů - 

účet zcela bezúročný, se stroprocentním pojištěním vkladů do maximální výše z kterého by banka za žádných okolností neměla právo půjčovat prostředky. Financovaný pouze z poplatků...

alternativou by mohl být úročený účet - tyto peníze by banka mohla půjčovat - odměnou vkladatele za risk že o tyto peníze přijde nesplacením je právě úrok. (který pak má banka zkasírovat na dlužníkovi)... pokud dlužník nesplatí... ať si to vyřídí vkladatel s bankou. 

(Ovšem je pravda že mám k prvnímu jisté výhrady - pokud by mne stát nutil používat banku povinně - pak by měl být ten první účet zcela bez jakýchkoliv poplatků za cokoliv a zdarma - výhoda hotovosti je ta že za "vedení účtu" nemusím nikomu platit a jsem na zbytečných subjektech jako je Banka nezávislý)

1 3
možnosti
JL

Naivita (nebo neznalost) prvniho radu. Finance jsou jedinym ukazovatelem kvality statu. Bude-li stat rozkazovat bankam drzet tak velkou hotovost, nic se nebude dit na hospodarskem poli. Toto je velmi zjednodusene receno. Jedine co je velmi dulezite, mit urcite "pojisteni" pro urcity obnos v bance. Ve Spojenych statech mam zaruceno, ze muj vklad do pul milionu dostanu pri problemech teto banky (bankrot), v plne hodnote. Je-li nutno, vysvetlim mechnizmus tohoto "pojisteni"! Proto take americky prumysl nema velkou hotovost v bankach. Pro splneni domluvene zakazky, si podnik pujci od banky penize, aby mohl pracovat. Tim je dano, ze urokova sazba je dulezity faktor pro hospodarstvi.

Druhy vas odstavec uz je lepsi. Ja osobne bych nemel v bance mnoho penez, ale take ne doma. Myslim tim hotovost. Radeji pouziji tyto penize na investici!!!

2 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 701x
Pohybuji se ve finanční sféře, věnuji se ekonomice a financím

Seznam rubrik