Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak snad se to projeví růstem akcií i dividendy. Koneckonců 70% ČEZU je v našem splečném majetku a prospívá tak to nám všem.

1 0
možnosti
Foto

Takže ideální by bylo, aby všichni naši občané byli akcionáři ČEZu, a tak by jejich požadavky na růst ceny energie znamenaly vstup do ráje hojnosti. ;-D

0 0
možnosti
Foto

A stavba atomové elektrárny - nemám nic proti atomové energii, je to nejčistší forma výroby elektřiny i když je nebezpečná- ale mám tyto vyhrady.

Čez za přispění státu postaví - dostaví Dukovany,další blok Temelín, tento stát a daňové poplatníky to bude stát krev peníze a v samém závěru, kdy tyto reaktory budou vyrábět se bude elekřina opět prodávat na burze a my si ji nakonec můžeme koupit dráž než třeba Německo, Rakousko, které nebude vyrábět dostatek elektřiny na svém uzemí a že se toto už dělo .

Nebo díky tomu, že Německo má díky tomu, že vyrábí elekřinu pomocí větrníků a má velké výkyvy jsme byli na svém uzemí za své nuceni vystavět velké trafostanice, abychom předešli blacautu . A to jsou věci celkem zásadní, ano postavme elektrárny, ale v rámci uzemí ČR pro obyvatele, dejme cenu výrobní bez marže - říká se tomu cena pro vlastní spotřeba a zbytek obchodujme na burze. Pak stavme jinak jsme jako stát hlupáci a ožebračujeme několikrát naše občany na úkor těch, kteří jsou navenek "bohatí" a nic nestaví nezatěžují svá uzemí třeba jaderným odpadem ...

0 0
možnosti
Foto

Je tu ještě další problém ne jeden, ale dva. Instituce se kterou máte smlouvu Vám prodává pouze silovu elektřinu a to podle toho za kolik ji koupí na burze ONA. Takže příklad, když EON nakoupí za špatnou cenu odnesou to jeho odběratelé ne on, on z toho má vždy své . Jak tu píše pan Ryška můžete jít k jinému dodavateli, ale on může příští rok špatně nakoupit a vy budete měnit odběratele nakonec častěji jak fusekle, koho to baví a na tom je to vše postaveno.

Pak je tu další část vyučtování , tou je pevná platba - neboli to co platí at máte či nemáte odběr. Pokud si zvolítě špatně tarif pláčete.

Další část je distribuce - tam nikdo nechodí a nelicituje, prostě plať podle co ti naučtujem nebo Tě odstřihneme.

V čase se některé sazby pružně změnili z pevných ty co jsou dle velikosti odběru a i obráceně.

A tak Vám uvedu jeden malý příklad jak 6 kw odběru za rok může stát 1650 Kč. A to tak, že sice zvolíte ten nejvhodnější tarif pro odběr pro Vás, ale pevná částka je 107,67 Kč včetně dph měsíčně ;

distribuční cena dle jističe s DPH 27,83Kč

celkem = 135,50Kč x 12 měsíců = 1626 Kč spotřeba byla pouze na sekání trávy cca 6 kwh což činí 6*2,28Kč = cca 14 Kč ... z toho Vám výjde že těch 6 kilovat příjde na neskutečných 1640 Kč, to je teprva vejvar .

A z toho není cesty, bud neposekáte a zrušíte hodiny a nebo toto zacálujete. Nejhorší na tom všem je že 95 % všech se v tom vyúčtování vůbec nevyzná,ale i pro ty co se v tom vyznají se třeba na tomto výsledku nic nezmění .

1 0
možnosti
JZ

Výměna dodavatele je velmi jednoduchá záležitost, mnohem jednodušší než výběr dodavatele.

Distribuční cena - jak už název napovídá - je cena za to, že Vám k pozemku vedou dráty.

Pořidte si motorovou sekačku nebo elektrocentrálu - za pár let se náklady vrátí.

0 0
možnosti
JH

Autore, nerušte kruhy českých politiků a novinářů! Teď je přeci na pořadu dne usvědčení Putina z travičství a odstranění Lukašenka!

0 0
možnosti
PR

P71a29v93e20l 78R70y29š42k36a

27. 8. 2020 13:48

Prostě přejděte k jinému dodavateli.

0 0
možnosti
JH

Souhlas. Taky jsme to udělali, z principu a hned. Překousnu i tu smluvní pokutu, protože se to vyplatí. Já jenom nechápu jedno. ČEZ je 200 miliardová firma, elektřina je hlavní obor a oni si, pro mě bezdůvodně a nečekaně, protože cena komodity vytrvale klesá, dovolí zdražit o 30%. Jako by se nechumelilo, nikoho to nevzrušuje. Získají tak od ovčanů miliardy na zisk a bonusy pro menežment a v zásadě kasírují zpět koronavirové příspěvky.

0 0
možnosti
LO

Je to tak.

Také jsem se podivila, že místo, aby nám pár stovek vraceli, tak doplácíme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 757x
Člověk, který s úžasem sleduje postupné odkrývání hmotné i nehmotné podstaty toho, čemu říkame svět, život, vesmír...

Seznam rubrik