Klimatický panel OSN zachvátila panika! Divíte se?

Podle "vědců" spolupracujících s OSN nám hrozí hlad, protože v důsledku zvýšené koncentrace oxidu uhličitého v atmosféře klesne obsah důležitých živin v hlavních plodinách. Překroutit se dá cokoliv.

Cituji z článku na iDnes :

Podle zprávy se sníží nutriční hodnota plodin. Například pšenice experimentálně pěstovaná ve vysoké koncentraci oxidu uhličitého obsahovala o 6 až 13 procent méně bílkovin, o 4 až 7 procent méně zinku a o 5 až 8 procent méně železa.

(Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/klimaticka-zmena-globalni-oteplovani-jidlo-potraviny-hlad-hladomor-afrika-evropa-co2-oxid-uhlicity.A190821_143410_eko-zahranicni_nio)

 

Krásný panikářský článek. Souvislosti jsou buďto zamlčené nebo jim TZV. "vědci" nerozumí. Protože jsou to asi vědci, co umí jenom pěstovat plodiny v atmosféře uměle zvýšené koncentrace CO2. Tak proč třeba neuvedli, že při zvýšené koncentraci(jaké????) rostou plodiny rychleji. Ví to každý průměrně vzdělaný středoškolák(měl by tedy vědět), že když zvýšíte v nějaké reakci(v tomto případě se jedná o fotosyntézu) koncentraci rozhodující vstupní substance(v tomto případě CO2), tak se rychlost reakce zvýší. Jiné, v tomto případě vedlejší, reakce, jako je transport stopových prvků nebo tvorba bílkovin apod. tuto zvýšenou fotosyntézu nestíhají. Tedy za podmínek jakéhosi experimentu.

Kromě toho ty laické bláboly o gigakaloriích a potřebnosti gigatun bílkovin, které odhalují nekompetentnost těchto "vědců" v oblasti výživy.

 

Informace "vědců" podaná trochu srozumitelněji :

Díky zvýšené koncentraci oxidu uhličitého v ovzduší budeme mít větší výnosy pšenice a bude v ní méně lepku. Úplná katastrofa!!!!

 

Autor: Jiří Houfek | sobota 24.8.2019 8:20 | karma článku: 38,90 | přečteno: 1658x