- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Cituji z článku na iDnes :
Podle zprávy se sníží nutriční hodnota plodin. Například pšenice experimentálně pěstovaná ve vysoké koncentraci oxidu uhličitého obsahovala o 6 až 13 procent méně bílkovin, o 4 až 7 procent méně zinku a o 5 až 8 procent méně železa.
Krásný panikářský článek. Souvislosti jsou buďto zamlčené nebo jim TZV. "vědci" nerozumí. Protože jsou to asi vědci, co umí jenom pěstovat plodiny v atmosféře uměle zvýšené koncentrace CO2. Tak proč třeba neuvedli, že při zvýšené koncentraci(jaké????) rostou plodiny rychleji. Ví to každý průměrně vzdělaný středoškolák(měl by tedy vědět), že když zvýšíte v nějaké reakci(v tomto případě se jedná o fotosyntézu) koncentraci rozhodující vstupní substance(v tomto případě CO2), tak se rychlost reakce zvýší. Jiné, v tomto případě vedlejší, reakce, jako je transport stopových prvků nebo tvorba bílkovin apod. tuto zvýšenou fotosyntézu nestíhají. Tedy za podmínek jakéhosi experimentu.
Kromě toho ty laické bláboly o gigakaloriích a potřebnosti gigatun bílkovin, které odhalují nekompetentnost těchto "vědců" v oblasti výživy.
Informace "vědců" podaná trochu srozumitelněji :
Díky zvýšené koncentraci oxidu uhličitého v ovzduší budeme mít větší výnosy pšenice a bude v ní méně lepku. Úplná katastrofa!!!!
Další články autora |
Jižní čtvrť II, Přerov - Přerov I-Město
2 725 000 Kč