Kdo je šílenější, papež František nebo NATO?

Papež František označil závazek členských zemí NATO více zbrojit v reakci na ruskou agresi za šílenství. V rámci svobody mít svůj vlastní názor si každý může o tomto prohlášení myslet, co je mu libo.

Mě jenom napadá v této situaci, kdy jsou spolu ve válce(speciální operaci, sic) dva koncepty, zakládající si na svých křesťanských kořenech, jestli mají vůbec čas a chuť, ve svém běsnění, zamyslet se nad tím, co jim chce hlava katolické církve říct. A je to hlavně ta (ne)slavná aliance NATO, ke které Pan papež promluvil. Mluví jí do „duše“, ve víře, že nějakou má. Vadí mu heslo, že proti válce je jediným správným navrhovaným lékem „více války“. Vadí mu jistě, že míru a štěstí jedněch má být dosaženo na úkor druhých. Ovšem proti vládnoucím pragmatikům všech zemí má jeho slovo sotva nějakou rozhodující váhu.

A co naše duše milí spolubydlící na této planetě? Já se přidávám k Františkovi. Se.e mě Putin, že se nechal vyprovokovat stejně jako mi vadí ti, kteří ho vyprovokovali. To jen, že jsem měl hned první den jasno, když naši kluci říkali něco o „nevyprovokovaném napadení“. Párkrát se mi v životě stalo, že jsem někoho blízkého „nevyprovokovaně“ napadl a v 99% jsem toho během pár okamžiků litoval. Dneska už nevyprovokovaně nemlátím ani psa, když se mi na louce vyválí v jelením ho.ně, a musím ho pak před barákem půl hodiny drhnout šampónem, než nás manželka pustí domů.

Programově se "od teď" nepřidávám ani na jednu stranu, jsou mi lhostejní. Svojí pozorností bych pouze přižovoval něco, co je mi z hloubi mojí duše protivné. Nechci vstupovat do tohoto světa a přijímat jejich zvrácenou logiku. Ať skapou na nezájem. Jsou to naprostí zoufalci a naši pozornost si nezaslouží.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Houfek | čtvrtek 24.3.2022 18:22 | karma článku: 21,52 | přečteno: 874x