Je zrušení covidových pasů aktuální již nyní? Ano!

To neříkám jenom já, ale například i jeden z hlavních izraelských vakcinologů profesor Cyrille Cohen. Významný izraelský politik Avigdor Lieberman prohlásil, že covid-pasy v současné situaci škodí! Proč to dělají?

Zbláznili se tito lidé nebo jsou opět o pár kroků napřed před jinými vakcinology a politiky, kteří si prostě zvykli, že jim stačí papouškovat Antony Fauciho a Joea Bidena.

Ale co, nebudu zase zbytečně ironický. Dá to přeci zdravý rozum a elementární schopnost interpretovat veřejně dostupná data a sdělení. Když tedy například profesor Dušek, takto šéf  ÚZISu, řekne, že PCR-testy bylo zachyceno ca. 30 000 nakažených, ale skutečnost je několikanásobně vyšší, dejme tomu kolem 100 000, chápeme, že důvodem je spontánnost infekce variantou Omicron, která by vyžadovaly nereálnou kapacitu testování/trasování. 

Ovšem co potom s těmi ca.70% nakažených, kterým by vznikl nárok na tzv. covid-pas, s nímž by se opět stali občany první kategorie, ale kvůli neschopnosti státní mašinérie na toto privilegium prostě nedosáhnou? Jednoznačné porušení občanské rovnosti. Jsou i další důvody odborného charakteru, které se týkají vlastností hlavních používaných vakcín. Ale to ať si vyříkají skuteční odborníci.

Nebudu to dále pitvat, není to moje úloha. Oceňuji vládu Petra Fialy, že zrušila urážlivou vyhlášku o povinném očkování. Urážlivou pro moji skupinu lidí 60+ tím, že nám naznačovala, že nejsme dost při smyslech, abychom o svém zdraví a zdraví našich blízkých rozhodovali sami. Tento krok byl ovšem poměrně snadný. Zrušení covid-pasů, to by bylo jiné kafe. Zvláště, kdybychom to udělali jako první na světě, a ne jako papouškující zoufalci, kteří vlastně celou dobu neví, která bije.

 

Autor: Jiří Houfek | čtvrtek 20.1.2022 18:32 | karma článku: 29,05 | přečteno: 641x