Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Česko je Kocourkov - bláznivá amnestie vyvolala bláznivou reakci, to je celý problém, není to o nenávisti, je to taková česká hospodská rvačka.

0 0
možnosti
PJ

P22e88t10r 42J17a31n84s91k54y

27. 2. 2013 12:48

uz budete umirat zena se nad vami skloni a rekne: jiriku klaus se vratil..

3 0
možnosti

Když půjdu po bodech článku

Klaus je velice inteligentní, nicméně arogantní, ješitný a nesnesitelný. V mnoha bodech které tvrdil měl pravdu. Závěr? Jako každý člověk není černobílý. Je jen subjektivní věci jestli na něm chcete vidět to lepší nebo to horší.

Kuponová privatizace nebyla chybou. Nemluví se o tom, ale bylo potřeba aby státní majetek dostal nové vlastníky. Jakkoliv. Kuponová privatizace byla dobrou cestou. Lepší cestou by byl prodej zahraničním společnostem, jenže proti "výprodeji rodinného stříbra" bylo v té době většina lidí. Na příkladu třeba Škodovky ML a Poldovky je vidět jak jsme se mýlili. V té době nikdo nevěděl jak ten majetek rozumně a jakž takž férově rozdat, státní zůstat nemohl a jak už jsem napsal, rozprodej zahraničním společnostem byl bojkotován.

Amnestie byl obrovský omyl kterým se Klaus totálně shodil. O důvodech můžeme polemizovat (můj tip je, že on a jeho okolí chtělo osvobodit kámoše a nemohli to udělat jmenovitě), ale o dopadech ne. Demoralizovalo to policii a soudce, zvýšilo to zločinnost a navýšilo práci soudcům a policii se znovuzavíráním. Zrušilo to reálnou možnost se domoci odškodnění, protože v trestním řízení je důkazní řízení na příslušných orgánech, zatímco v civilním si důkazy musí sehnat žalující strana.

Co se žaloby na Klause týče, nečetl jsem jí, ale co o ní vím, je zbytečná. Vše proběhlo podle špatného zákona. I když je zákon špatný, je platný (to že amnestie jsou nesmysl se ví hodně dlouho, jen se teď o tom zdvihla debata)

1 1
možnosti
JK

Ta žaloba by nebyla zbytečná jako gesto. Jako políček za morální destrukci. Je jedno, co s Klausem bude dál, ale tohle by mi prostě jen udělalo dobře na duši. A určitě nejsem sama.

0 0
možnosti
OF

O velkém Klausovi

Kolikrát vyřkli jsme slabiky jeho jména,

tolikrát snili jsme o krásném žití novém.

Vzpomínáš? Léta šla jak řeka rozvodněná

a stále kalnější, až bylo před Sarajevem.

A kdo by zapomněl, jak tenkrát chtěli lidé si zbraně brát a Prahu chránit sami? Ti, co ho neznali, ti říkali: Snad přijde... Ti, co ho znali, věděli: Je s námi

1 1
možnosti
OF

Hory se rodí v proudech dravé lávy

a jako bouře hřmějí při zrození.

Když svět se rodí, výheň skály taví

ve žhnoucí moře rud, jež plameny se pění.

Když svět se rodí, vesmír kolem víří,

perlíkem hvězdným na oslavu bije. Však v tichých světnicích se rodí bohatýři, matka je kolébá a občas pohladí je; nad dětskou postýlkou tvář unavenou sklání. Tak narodil se ten, jenž lidstvu dráhu klestí ke kapitalismu prosluněným pláním.

1 0
možnosti
JP

Šašek píše o šaškárně. Vrána k vráně sedá. A kromě toho, že neumíte počítat, si pletete volejbal s basketbalem.

9 3
možnosti
JH

J22i62ř53í 91H65a54n93s

26. 2. 2013 21:54

Vy s takovou servilitou, a tak snaživě adorujete Klause, že člověk žasne. 

Je dobré sledovat i názory jiných, poměrů v naší zemičce znalých, například vyjádření herce Pavla Landovského.;-D

http://www.youtube.com/watch?v=14EtAYSkRDQ

8 3
možnosti
Foto

On se ještě neupil k smrti?

5 12
možnosti
Foto

Nechci házet silnými slovy: zločinec a pod. Taky proto, že nemám pro takové hodnocení dostatečnou kvalifikaci - nejsem gynekolog amatér.

Já jen vím, že Klaus se na této republice silně podepsal. Někdy myslí, že pozitivně a ten si to bude myslet ještě dlouho - málokdo totiž dokáže uznat svou chybu.

Já také vím, že ten jeho podpis je v celkové bilanci významně negativní. Mám pro to důvody a nikoliv jen domněnky. Ale už se nechci hádat s jeho zarputilými obhájci, s tím, kdo si chce pokecat, rád popovídám.

7 5
možnosti
Foto

Vy jste se v tom pane Macháčku nikdy nešťoural? Podivné.

2 9
možnosti
Foto

Já si myslím, že Klaus není zločinec, jak píše pan Michal, povoláním asi psycholog samouk (my jsme s kamarády byli gynekologové samouci), ale válečný zločinec.

To obvinění přece lze snadno a jasně zkoncipovat:

1. Lidumilné bombardování Srbska

2. Mírová invaze do Iráku

3. Nevměšování se do Libye jinak než vojensky

Ve všech těchto případech byl Klaus vlastizrádně a v rozporu s velkým humanistou Havlem proti a dopustil se tedy zcela jasně válečného zločinu maření vojenských akcí spojenců v rozporu s oběma šuplíky parlamentu, které to již bezduše odkývaly.

8 15
možnosti
JR

J49a30n 22R22a42č63e51k

26. 2. 2013 20:53

Ještě vám tam "chybí spravedlivý boj v Čečně", nebo bohulibé ztrestání drzích Gruzínců....;-D;-D

8 2
možnosti
AK

Naopak jsem ráda, že  se to zkusí.[>-] Klaus pro tuto zemi e neštěstím. Začalo to privatizací bez zákonů a jak to dopadlo. Naše zem je rozkradená. Nevážím si ho ani jako člověka. Za 23 let co je v politice naše země je v úpadku po všech stránkách i po stránce morální. Nikdy tady nebyla žádná pravice ani levice. Jednotlivé strany táhnou za jeden provaz. Naoko se hraje politická hra, ale všem jde jen o koryta. V neposlední řadě mne zklamal i jako prelziden jeho největším úkolem bylo vždy starat se o vše kolem,  místo, aby se staral o blaho občanů této země a o její prosperitu. [>-]

12 9
možnosti
Foto

Jeden ze zajímavých a reálných názorů. R^

10 8
možnosti
PJ
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.