Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

proč hovořit o nenávisti, já je prostě nemám rád

11 0
možnosti
Foto

A kod Vám brání? Já nevůli vůči celý národům neuznávám. Jen vůči jedincům. A i v to jsem velmi opatrný.

2 6
možnosti
Foto

Já si myslím, že už žádné mezery v nenávisti k Rusku nemáme.

Použili jsme absolutně všechno, i sebevětší nesmysly nám nejsou cizí.

Dokonce jsme vyčerpali i rezervy, což dokládá diskuse.

6 14
možnosti

P73a78v40e76l 36Č53e24r46n41ý

26. 12. 2016 15:39

..na nesmysly jste expert vy..

14 3
možnosti
MB

Pojem "Nenávist k Rusku", mi připadá zbytečně pejorativní. Nahradil bych jej "Dojmem". Každá osoba - země, si svou pověst buduje sama. Oni to dělají od roku 1917 ... Potom, dojem - Neuchopitelný, zmatečný i úsměvný ... Mezery jsou ! - Omezte armádu - posilte Úřady práce - rozdejte Živnostenské listy - začněte už makat na prosperující a blahobytné společnosti, ke které je Rusko zcela předurčeno

1 0
možnosti
AH

A92l85e47s 94H61r71y92c

26. 12. 2016 13:22

Za to tvoje výuka nenávisti k západním civilizacím chybu nemá ani jedinou!:-/

8 2
možnosti

Říkáte, že "Ruská vojenská přítomnost na celé Zeměkouli je vlastně zcela zanedbatelná"??

1) Rusko nepotřebuje rozšiřovat svou přítomnost a další základny, pokud má ze svých současných na dostřel víc než polovinu světa, včetně hlavních dopravních a energetických tepen Západu (jako je Suez, Bospor. Perský záliv, Panamský průplav a Malacký průliv či kaspická a severomořská naftová pole - podívejte se na mapu, resp. ještě lépe na GLOBUS!

2) Už dávno má RUSKO své základny v Arménii, Ázerbájdžánu, Bělorusku, Sýrii, Vietnamu, Venezuele, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu, jakož i na okupovaných územích v ukrajinském Sevastopolu, Abcházii a Jižní Osetii, v Moldávii (tzv. Podněsterské republice), v Kaliningradu, Karélii, Tuvě, na Sachalinu a na Kurilských ostrovech.

V říjnu 2014 odsouhlasila rozmístění ruských vojenských základen na svém území Argentina. V únoru 2015 podepsalo Rusko smlouvu o pronájmu letecké a námořní základny na Kypru.

3) Momentálně navíc Rusko jedná o pronájmu dalších základen a přístavů v Alžírsku, Řecku a Nikaragui, na Kubě, v Singapuru, na Seychelách, atd. – jak potvrdil min.obrany, gen. Šojgu - viz oficiální zprávy RIA/TASSu.

Ostatně až do rozpadu Sovětského svazu měla Moskva svou námořní základnu na Kubě, v Somálsku, Jemenu, v Sýrii, Etiopii a Vietnamu, a opěrné body sovětského námořnictva byly ještě v dalších šesti státech, zejména v Africe. Pokud se odtud Rusové stáhli, pak hlavně díky tomu, že jednak neměli na pronájem a jednak jim postupně zrezivěla jejich flotila - nikoliv na základě jakéhosi záchvatu mírumilovnosti.

Nevím tedy, kdo koho obkličuje!? Onen dramatický popis „Ruska obklíčeného americkými základnami“ je stejně imbecilní jako situace, kdy 15 policajtů „obklíčí“ pevnost obsazenou 500 po zuby ozbrojenými gangstery....

13 0
možnosti
Foto

Zajímavé.- A co z toho vyozujete?

2 6
možnosti
RH

A co se týká lásky a nenávisti k Rusku, tak je to do značné míry způsobeno jednáním Ruska v posledních letech. Osobně bych nevěřil, že je to tolik agresivní a militantní národ, dokud nedošlo ke krizi. Před očima se nám rozpadla naivní představa moderního civilizovaného státu a zůstala jen postbolševická mentalita tanků a raket a spasitelským komplexem vůči národům, které o to nestojí...

9 3
možnosti
Foto

Máte pravdu, současná propaganda je dost primitivní, takže její účinnost je značně omezená a v podstatě funguje jen jednodušší, mentálně omezené typy. Hezký den !

3 6
možnosti
RH

Pravda je, že se nejedná o skutečný imperialismus. V tom se váš názor shoduje s řadou zasvěcených analytiků. Jsou to spíš křečovité záškuby postimperialismu. Nejedná se ale ani o sebeobranu, i když tím často Rusko a proruští aktivisté operují. Takovou logikou by mohly USA ze sebeobranných důvodů obsadit Kubu nebo Čína Japonsko či Koreu. Je to kombinace hysterie z dalšího snížení významu na mezinárodním poli (to je boj s realitou, který nelze vyhrát) a reakce ruských elit na společenské a ekonomické problémy Ruska, kdy bylo nezbytné, aby se nalezl vhodný nepřítel, na kterého by bylo možné hodit problémy Ruska a zároveň odklonit pozornost mužika od těchto problémů. Je zřejmé, že se to povedlo, za normálních okolností by bída ruských občanů vedla k změnám v Kremlu, takto se zvyšující se mužikova bída utvrzuje jeho lásku ke kremelské věrchušce.

5 3
možnosti
Foto

Tak snahám USA o okupaci Kuby zabránila toliko dohoda mezi Amíky a Sověty, že tak neučiní.

1 2
možnosti
Foto

M74i95l26a19n 70D39u60d81k54a

26. 12. 2016 11:22

Hermánku, zaznamenal jste vůbec, že jsou Vánoce???

11 2
možnosti
MM

V Rusku je mají poněkud později. :-/

12 3
možnosti
BM

Podívejte se pane kolego. Moje matka zažila tzv. Protektorát a do smrti pak nevěřila Němcům. My prožili dvacetiletou okupaci Rusů (RFSSR dominovala SSSR), a díky němu jsme zažili čtyřicet let komunistické totality, tak proto nemohu věřit Rusům.

Na Rusko mám takový názor. Rusové i další národy zde nikdy nepoznali demokracii, vždy nad nimi byl buď baťuška car, generální tajemník a dnes gosudar Putin. Jinak to prostě nejde. Takže pokud nebude ohrožovat nás, tak je dobré jej nechat ať si doma dělá co chce. Ale DOMA. Bohužel jsou indicie, že jeho ambice začínají zasahovat i mimo jeho domovský prostor o čemž svědčí i to, že neskrývá lítost z rozpadu SSSR.... A to budí jistou ostražitost....

20 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.