Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pan Jiří není můj šálek kávy, ale jeho názory, byť zbytečně okořeněné pikantními průpovídkami, na dvě kazy týkající se dětí, jsou celkem rozumné. Souhlasím s ním, že veřejnost zná jenom malou část informací a jakékoliv emocionální výlevy nejsou zde na místě. Ponechme povolaným shromáždit dostatek informací a případně rozhodnout.

 "Spravedlivě rozhořčená" veřejnost může napáchat hodně nevratných škod na lidských osudech

3 0
možnosti

M96i17l95a31n 54R33a10d28e49k

29. 1. 2015 18:16

tentokrat souhlasim, to ze se ten tata obesil neznamena vubec nic, muze byt vinen ci ne. Ja bych si pockal na vysetreni pripadu, takhle za tepla to nejde.

1 0
možnosti

L61i86b51o84r 37S11y56n58e96k

29. 1. 2015 17:18

velice erudovaně a účelně jste se s paní Mertelovou rozkecali. Jen škoda, že vaše kecy se točí okolo...bylo, nebylo. Víte oba prd a vořech, ale nebrání vám to v hodinové diskuzi. Ještě Holzmanna k vám do party, jenže tomu se člověk alespoň zasmál.

1 0
možnosti
Foto

A není to spíš tak, že někdo rozpoutal hysterickou kampaň a my tu kampaň tlumili?

0 0
možnosti

Je vhodne si precist tistenou mf. Pedagozka o sobe nstvrdi, ze je klinicka logopedka. To zaprve. Duvodem navstevy v poradne byly vazne komunikacni problemy ditete s dospelymi. Pedagozka predpokladam ma veci podchycene a zdokumentovane (i detskouu diagnostickku kresbou). Ted musi mlcet a ukryvat se pred stvanici. Vec, ktera se vyklubala pri 3.sezeni konzultovala se dvema klinickymi psychology a byla ji doporucena soudni znalkne mgr. Holubcovou, ktera vec vyhodnktila jako zavaznou a ohlasila kriminaIni policii podezreni ze sexualniho zneuzivani deti. Holubcova divku vysetrila.

Odbor social ich veci Klatovy chysta tiskovou zpravu. Policie pripad nadale vysetruje.

A verejnost - ez zna,ksti podstaty veci - si emotivne zamamenovala.

4 0
možnosti
Foto

Pane Daňku, co tady zaplevelujete diskuzi? Mám 100 chutí ty Vaše Ctrl+C, Ctrl+V, které mimochodem již každý druhý četl, smazat.

A jakou to tedy má vypovídací schopnost pro práci speciálního pedagoga?

0 0
možnosti

Rozdělil jsem příliš dlouhý příspěvek do několika, protože by se to nevešlo do jednoho.

A mimochodem to hodně vypovídá o "kvalifikaci" a odborné erudici člověka, který se zasloužil velkou měrou o smrt otce od rodiny.

0 1
možnosti
Foto

Souhlas. Mimochodem, nemocní nebo bezradní lidé mohou svojí nemocí (i hrozbou sebevraždou) nechutně vydírat okolí. Já vlastně také stoprocentně nemohu vědět, jak to bylo s tím známým a jeho dítětem, o kterém jsem Vám včera psala. S takovými věcmi asi člověk operovat nemá. Hezké odpoledne.

0 0
možnosti

Vydírání sebevraždou je poměrně rozšířený způsob, byť minimum z těch, kteří to říkají, to myslí vážně.

1 0
možnosti

Asociace klinických logopedů ČR prostřednictvím svého právního zástupce na paní Mgr.D.B. podává

trestní oznámení příslušnému státnímu zastupitelství, pro podezření z trestného činu neoprávněného podnikání podle § 251 trestního zákoníku.

0 1
možnosti

Dále podáváme

oznámení příslušnému krajskému úřadu pro podezření ze správního deliktu dle § 114 odstavec 1 písmeno a) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách. Tohoto správního deliktu se dopouští ten, kdo poskytuje zdravotní služby bez oprávnění. Podle § 114 odstavec 2 písmeno a) téhož zákona lze za toto jednání uložit pokutu do 1 000 000 Kč.

0 1
možnosti

No to je fajn znalost. Ale s podstatou veci to nikterak nesouvisi.

2 0
možnosti

AKL ČR se zcela distancuje od odborné činnosti paní Mgr.D.B. 

a sděluje, že nejde o logopedku ve smyslu, jak tuto profesi chápe laická i odborná veřejnost, ale o speciální pedagožku, která nemá žádné zákonné oprávnění k poskytování služby,na jejímž základě se s rodinou seznámila a následně pak podala na otce oznámení o pohlavním zneužívání jeho šestileté dcery.

Asociace klinických logopedů ČR žádným způsobem nechce a ani nemůže hodnotit oprávněnost nebo neoprávněnost tohoto oznámení, byť skončilo nečekaně tragickou smrtí otce dvou malých dětí.

Toto  stanovisko k případu vydáváme proto, že jsou neoprávněně na internetových diskusích napadány dvě klatovské klinické logopedky s plnou kvalifikací a dlouholetou klinickou praxí dehonestujícími diskusními příspěvky, nepříjemnými maily i SMS, kterým (a nejen jim, ale všem klinickým logopedům) tato paní  mgr. poškozuje u laické i odborné veřejnosti profesní i mediální obraz. Jí uváděná kvalifikace na jejích vlastních webových stránkách ji opravňuje maximálně k nápravě specifických poruch učení (tady šlo o předškolní dítě!).

Nejen rodiče, ale, bohužel často ani sami lékaři vůbec netuší, jaká je náplň činnosti nelékařské zdravotnické profese klinický logoped. Jen úprava výslovnosti u malých dětí to opravdu není. (Viz vyhláška o činnostech nelékařských zdravotnických profesí č.55/2011 Sb.)

Základní kvalifikace je dána dosud platným zákonem č.96/2004 Sb., o způsobilosti k výkonu nelékařského zdravotnického povolání bez odborného dohledu stanoví § 23 klinický logoped , § 43 logoped ve zdravotnictví ( do atestace jen s odborným dohledem).

Zdroj:http://nazoryakomentare.blog.idnes.cz/c/445986/Stanovisko-Asociace-klinickych-logopedu-Ceske-republiky.html

1 0
možnosti

Ano, stavovska organizace klinickych logopedu se distancuje od specialni pedagozky-logopedky, s tim, ze neni klinicka. To je v poradku.

S podstatou veci to nesouvisi.

0 0
možnosti

To, že se někdo oběsí, ještě není důkazem jeho viny…

4 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.