Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

O Chartě 77 věděl celý svět, jako estébák byste mohl alespoň vědět, že neřešila socialismus či kapitalismus, ale lidská práva. Poukázala na nedodržování tzv. "třetího koše" Konferece o bezpečnosti a spolupráci v Evropě v Helsinkách v normalizovaném Československu a významně ovlivnila mezinárodní politiku. Mj. se otázka svobody a lidských práv stala důležitým mezinárodním politickým tématem a poté nastoupivší Reagan dostal argument k otevřenému tažení proti komunismu, které skončilo jeho celosvětovým zhroucením. A nějaké "bytové semináře" - k smíchu, Klaus jetě v roce 1989 odmítl - na rozdíl od Zemana - podepsat "Několik vět" ....

3 0
možnosti

P42e65t52r 34Š17u51l88c

23. 3. 2013 20:30

"Klaus za celou svoji kariéru nespáchal žádnou politickou hrubku"?8-o 

Tohle snad nemůže napsat ani takovej psychopatickej klauso-adorant jako jste vy???Těch bylo...Mezi prvnímy zrovna to "sarajevo" Přece slušný politik, ve slušné společnosti nemůže po odhalení takového průseru ve financování dál pokračovat ve vedení strany?Minimálně do vyšetření případu?

Ne tak Klaus, ten vyřvává ve sněmovní ulici před sfanatizovanými hermánky - nic se neděje, jedeme dál...RvRvRv;-€

8 3
možnosti
Foto

Ani jsem to nedočetl: v Ch77, alespoň zpočátku se v termínech kapitalismus/socialismus vůbec nemluvilo, mluvilo se o lidských právech a jedno bylo, jestli bývalý nebo snad pravicový. Nevíte, o čem píšete.

4 0
možnosti
Foto

No, ale pak je nesmyslné Ch77 připisovat nějaké zásluhy na přechodu ke kapitalismu, že?

2 9
možnosti
Foto

8-o děkuji za predstavení Klause jako významného představitele protikomuistického odboje, který každý den riskoval svoji karieru a svobodu a narušoval plány disidentu. Jak máme pravdoláskaře....máme i klausoslavíky....a protože extrémy nemusím a nrholduji ani jedné straně, berte to jako nestranný pohled.

6 2
možnosti
Foto

Dobrý den, Váš článek říká něco, co je sice zcela pravdivé, ale zuřivě nenáviděno pravdoláskou. Rád bych ho přepublikoval v revui Fragmenty.cz.  Smím?

Předem děkuji. pancir@fragmenty.cz.

2 14
možnosti
JM

tak to je hustá kapela, ten váš plátek :-D

.

Jinak, pravdoláskař nejsem a nemám je ani v oblibě, ovšem, když vidím vaše portfolio na fragmenty.cz, to je teda dílo...

9 1
možnosti

M31í80l32a 77Š20u79l12a

23. 3. 2013 13:18

.. když s vámi to mám těžké, někdy vám nerozumím .. tentokrát ano, takže karma :-) ..

4 1
možnosti
MS

Takže lidé, kteří si myslí, že Klausova amnestie (zejména její rozsah) byla chybou, nemají podle autora rozum. Když uvážím, že i většina pravověrných "Klausovců" to za chybu považuje, troufám si tvrdit, že pak nejspíš nemá rozum 95% národa. :-P

 

Se zbytkem textu jinak nemám žádný problém.

1 1
možnosti
Foto

To jsem ale nenapsal. Já jsme napsal, že důsledky té amnestie byly mnohonásobně zkarikované a zkreslené tak aby Klause poškodily.

Já sám na tu amnestii nemám žádný vyhraněný názor a nehodlám ji bránit. Co ale dělat hodlám, je korigovat ony lži, se kterými přišla paní advokátka Marvanová a které nabraly až obludných rozměrů.

Každý ať posuzuje amnestii podle sebe a pokud ji považuje za chybu, je to jeho plné právo. Také proti názoru, že amnestie je nemorální nic nemám, i když se s ním ne zcela ztotožňuji. Je to ale názor zcela legitimní a jsem ochoten o něm kdykoli diskutovat.

6 3
možnosti
JJ

Napřed jsem si říkal, co má pamflet Olšerův společného s plky a drby agentury Hermánek. Po přečtení je jasno, každý je trochu jiný, ale u obou cílená snaha k manipulaci, dezinformacím a ideologické masáži čtenářů, dosud neznalých pravdy a objektivních skutečnosti.

5 2
možnosti
Foto

Vida, vida. Jakmile někdo napíše pravdu, tak Janata hned vříská něco o "manipulaci, dezinformacím a ideologické masáži čtenářů, dosud neznalých pravdy a objektivních skutečnosti."

Kde tu manipulaci vidíte, vážený? V tom, jsme oba napsali pravdu?

4 6
možnosti
Foto

Osobní útoky na autora si prosím odpusťte.

3 6
možnosti
MM

Ten vámi smazaný příspěvek byl můj. Vy jste napsal hodnocení disentu a Charty 77 a já se vás korektně zeptal, zdali je to hodnocení vaše nebo řídícího důstojníka. Je přeci všeobecně známo, že každý agent měl svého řídícího důstojníka a proto tento dotaz nepovažuji za osobní útok.

6 5
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.