Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Že neznáte slovo abolice je ale vaše vina. To slovo nevzniklo 1. 1. 2013.

0 2
možnosti
Foto

To samozřejmě ne, ale klik laiků to slovo před tím letošním kraválem znalo? Myslím, že v podstatě nikdo. Každý znal jen amnestii a dokonce v prvních zprávách o amnestii se vůbec nevyskytovalo. Hovořilo se pouze o II. části amnestie.

0 3
možnosti
MR

Naše historie cesta kterou jsme prošli. Základ je v dědictví z 19 století, kdy  se zde mocně rozvinul průmysl a tím i podmínky pro vznik dělnického nutí a následné sociální myšlení. Pak přišla 1 světová válka, rozpad říší a vznik konglomerátu ČSR, země která byla zmítána menšinami, silnou šlechtou i klérem, dále přibyli dvě nové země, Slovensko a Zakarpatská Rus, navíc zde byla i zátěž z dědictví 1 světové války, kdy se platily válečné reparace. Polsko mělo  zálusk na Těšínsko  a Maďarsko na části Slovenska. Pak přišla velká hospodářská krize a jelikož jsme byli průmyslovou zemí tak nás výrazně zasáhla, a zde je jádro pro tah k spravedlivějšímu sociálnímu řádu. To nejhorší mělo ale přijít rok 1938 a okupace a následné pronásledování elity národa a ponižování, likvidování spoluobčanů, menšin. Další fáze nastala po roce 1945 odsunem Českých němců, kdy bylo potřeba dosídlit území a zajistit hospodářství. Bylo to další hospodářská rána. K tomu se přidaly následky hospodářské krize, a následky okupace a vlastně potřeba obnovit mnohdy rozvrácenou zem, tím se naplno probudil tak k spravedlivějšímu sociálnímu řádu. Bohužel už v tu dobu zde chyběli silné osobnosti a byl geopolitický tlak Moskvy. Což vyústilo v naprostý společenský destruktivní řád, jež  přinesl znárodňování, šikanování živnostníků, sedláků a vyústil v monstr procesy v 50 letech. Systematicky byla likvidován společenský řád, kooperace a pnutí společenských vrstev, ona  plodná nerovnováha, významné osobnosti a elita národa ve všech oborech byla posílána do pracovních táborů. Kdo měl rudou knížku stal se novodobou elitou, dělnice mohly soudit občany, bezzemci mohli "zničit" místní sedláky, průměrní lidé si mohli vyřizovat své účty ... .Zavládl teror lidových mas. Poslední rána přišla v podobě normalizace. V 80 letech zde začal bujet socialistické maloměšťáctví, jež nakonec pranýřoval sám režim, a sám režim byl díky naprostému úpadku lehkého průmyslu, od počátku 80 let, opět musel obnovit vztahy k práci

2 0
možnosti
MR

Dodatek,

a svěřeným výrobním prostředkům, vznikla přestavba. Už v tehdejších televizních novinách se mluvilo, v tom směru,  že některé podniky si ani na sebe nevydělají... . Nakonec tento lidský a hospodářský úpadek vyústil v rok 1989, kde přišlo nové vedení a lidi ostatně jak byli zvyklí, tak očekávali ve většině, opětovné kolektivní vedení zde v kapitalistických šlépějích. Bohužel když původní režim neobnovil  vlastně demokratické hodnoty a vztah k práci a odpovědnosti, tak horko těžko to mohl zajistit nový řád. Lidi mnohdy setrvačně pokračovali dále. Jelikož reforma podniků krachla, lehkých průmysl byl těžce zaostalý a náročný na zdroje, nastala fáze č. 2, a to vyvazování  hodnotnějších částí z podniků, bank ... . Kdo chtěl a chce zde stát na vlastních nohou, rozvíjet rodinné hodnoty a vlastnictví, kreativitu, tak se na jedné straně setká s nekoordinovanou politikou vlády a ministerstev, jež jedno přes druhé zahlcují byrokracií a poplatky a ..., dále se přidají šikanující úřady jež mnohdy nemají soudnost, nulová dlouhodobější hospodářská a energetická a zahraniční vize, nefunkční odbory a zaměstnanci jež mnohdy  chtějí v práci přežít a hodně si vydělat a nesmyslná politika a slabé vládní partnerství vůči EU. Nakonec když se přesto daří, tak se na něj "slétnou" lidské hyeny vědomi si nízké vymahatelnosti práva v našich končinách. To vše je zde díky 44 let vlády lidových mas a to že všichni měli všechno a nic, a naprostá ztráta vnímání a cit k hodnotám. To je rovnice současného úpadku a marasmu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.