Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

B11o38r62e56k 49T93o91m48i53s

12. 4. 2017 10:45

Trump zabudol na základnú vec a síce to, že ak chceme niekoho posr...ť ,tak si musíme stiahnuť nohavice. A on to bohužial neurobil a nakálal si do svojich.

0 0
možnosti
Foto

Pokud čte amícký prezident idnes, tak se musí mýlit, protože ve videu idnes sedící stařec zvedá ruku ve 46 sekundě, tak v právu se tak děje v 51 sekundě.

Pozn. Idnes vystřihla počátek videa, z něhož jasně vyplývá, že nemohlo jít o útok sarinem.

Někde jsem včera dozvěděl, že ten chemický útok měl být proveden z helikoptéry, kdežto dříve bylo tvrzeno, že z letadla.

0 0
možnosti

J94a85r50a 12R81a79n81k

12. 4. 2017 1:04

Kam se na Vas hrabe KellyAnn Conway a jeji alternativni fakta;-)

1 0
možnosti

P95e10t76r 30T46o89m88e81k

11. 4. 2017 20:45

Že se nestydíte Hermánku, veřejně se tady producírovat jako usvědčený lhář.

5 1
možnosti

P55e53t73r 74T66o19m61e28k

11. 4. 2017 22:18

Řezník asi lháře miluje.

4 0
možnosti

Hermánku. Mrkněte na Reuters, na vyjádření tureckého ministra zdravotnictví. Potvrdil použití sarinu. Co teď?

6 1
možnosti
Foto

a bude se mlžit a mlžit.....;-D

6 0
možnosti
Foto

Mě opravdu baví ta "tajemnost" se kterou se při každé příležitosti ohánějí zdejší diskutéři.

Tak například, před třemi lety někdo napsal:

"Na Ukrajinu pronikla ruská tanková divize". Proboha, vždyť takovou divizi by vyfotografovali i v době Nikity Sergejviče,

Nyní jsme 60 let později, techniky nesmírně pokročila a tak se je třeba ptát:

A. Nepředložily USA tuto dokumentaci proto, aby nevyzradily své schopnosti monitorovat? Nebo:

B. Tu dokumentaci prostě předložit nemohly, protože v té době žádná ruská divize na Ukrajinu nepronikla?

Já jen, že jsem si přečetl:

"Chemické zbraně prý byly svrženy z helikoptér syrského letectva ale amíci se jistě nebudou chlubit radarovým záznamy APG-77, na co by odhalovaly své schopnosti..."

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170411_598366_blogidnes&razeni=vlakno

1 1
možnosti

A přece se točí

3 0
možnosti

Většinou se zapomíná, že Raptory nelétají nad Sýrii jen tak a minimálně pro syřany jsou opravdu neviditelné, amíci tak mají velmi dobrý přehled odkud a kam směřují syrské a ruské bojové letouny. Chemické zbraně prý byly svrženy z helikoptér syrského letectva ale amíci se jistě nebudou chlubit radarovým záznamy APG-77, na co by odhalovaly své schopnosti...

A syrská i ruská PVO naprosto selhala, to je fakt a jak se asi musí cítit Assad, když mu rusové nejsou schopni přes své vychloubání krýt záda? Amíci si evidentně mohou v Sýrii dělat co chtějí. Myslím že nejen Assad má stažený půlky:-)

2 1
možnosti
Foto

Milý Lubošku, smím ti tak říkat, že? Američani si, vzhledem ke své vojenské převaze, mohou skoro kdekoli dělat cokoli. Nejen v Sýrii.

Otázkou pouze je, zda to je moudré, bezpečné a přínosné. Mimochodem o Vietnamu si to mysleli taky a odtáhli se staženým ocasem.

Total number of deaths

Waiting to Lift Off by James Pollock, Vietnam Combat Artists Program, CAT IV, 1967. Courtesy of National Museum of the U.S. Army

Deaths in Vietnam War (1965–1974) per Guenter LewyAllied military deaths282,000NVA/VC military deaths444,000Civilian deaths (North and South Vietnam)627,000Total deaths1,353,000

Estimates of the total number of deaths in the Vietnam War vary widely. The wide disparity among the estimates cited below is partially explained by the different time periods of the Vietnam War covered by the studies and whether or not casualties in Cambodia and Laos were included in the estimates.

Guenter Lewy in 1978 estimated 1,353,000 total deaths in North and South Vietnam during the period 1965–1974 in which the U.S. was most engaged in the war. Lewy reduced the number of Viet Cong and North Vietnamese battle deaths claimed by the U.S. by 30 percent (in accordance with the opinion of United States Department of Defense officials), and assumed that one third of the battle deaths of the VC/NVA were actually civilians. His estimate of total deaths is reflected in the table.[1]

https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnam_War_casualties#Total_number_of_deaths

1 3
možnosti

Ve světle dnešního jednání G7 další teorie: Amerika znepokojena upevňující se pozicí Asada. Pravila, že už netrvá na jeho odstoupení z čela země, buď a) aby se chytil a provedl něco odsouzeníhodného , nebo b)to byla organizovaná past s chemickým divadýlkem, kde žádné bombardování nebylo, oběti naštěstí taky ne. Rus nenamítal nic proti odvetě za beautiful babies. G7 věc projednala, vyslovila se pro odchod Asada, jak po tom CIA toužila, a nepřijala žádné sankce proti Rusku, jak navrhoval přemotivovaný Boris. Ale jak to bude dál? To musí, bez tyjátrů, domluvit Trump s Putinem.

2 0
možnosti
Foto

Jsou to šachy a je třeba myslet na mnoho tahů dopředu. Uvidíme, jak je Doník dobrej a jak bude Vladimírovi zdatným protihráčem.

0 0
možnosti
Foto

já se jenom divím, proč vy, s vašimi znalostmi, se zahazujete jako portýr v nějakém hotýlku.

10 0
možnosti
Foto

Hotýlky portýry nemaj. To nevíte? Ale, například Four Seasons ve Veleslavínově nebo Palace v Panský, ty asi portýry maj.

Musí to být dost výnosné zaměstnání, ale za komunismu hrozil komunistický ředitel hotelu Palace vyhazov každýmu portýrovi, který tam pustí profesionálku.

Večer tam proto v baru bývala za té slavné revoluce strašná nuda a k tomu ještě pít "Virgin Mary", to už byl konec fší legrace.

Ale člověk tam poznal třeba ředitele ČT a ministra kultury a to nikdy není špatný.

0 5
možnosti
Foto

Tak, co se týče střel Tomahawk, trochu jsem "googlil". https://cs.wikipedia.org/wiki/BGM-109_Tomahawk

"Základem naváděcího zařízení je systém porovnávání obrysů terénu NA/DPW-23 (TERCOM), který pomocí rádiovýškoměru měří profil skutečného terénu a po porovnání s navigačními daty vyhodnocuje skutečnou polohu. U novějších verzí je používán přídavný systém TLAM-C. Používáno je též GPS.[4]".

Z toho plyne, že minulý týden asi byly použity ty nejstarší šunky s prošlou životností, které se díky placatému terénu špatně orientovaly a mohly i zabloudit.

A PVO je zaměřena především proti letounům a balistickým raketám. U Tomahawků to je trochu jinak:

"Střely Tomahawk je obtížné zachytit a zneškodnit. Díky malým rozměrům a nízké výšce letu jsou obtížně zjistitelné radarem a jejich proudový motor produkuje nízké emise infračerveného záření.[1]".

zajímavé by bylo, třeba nad pouští v Novém Mexiku, kdyby si USA otestovaly, jak jejich protiraketové systémy "chytají" ta nízko letící letadélka (řečeno obrazně)

1 3
možnosti

Pokud by je rusové chtěli sundat, nejlepší způsob by byl poslat tam letadla, vzhledem k tomu, že je varovali, tak na to měli moře času jich tam pár poslat, že?

Navíc někde U Tartusu, kde tomahawky letěli, mívali kdysi i systém Panstir, vhodnější než S-200,300,400

4 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.