Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J74i41r31i 72B69i94l30i58n79a

19. 10. 2014 20:30

O te neutralite si pry "domyslel". Takovemu domysleni se rika lez. 

Rusko zautocilo na slabsi zemi, postupne ji zabira a komunisti lzou a ryci radosti, protoze by se opet radi dockali ruskych tankistu i v Praze. Jeste ze jsme v NATO.....

6 2
možnosti
Foto

Ne jsme v obklíčení islámskými státy, Británií počínaje. ... a Tureckem konče. Nejvyšší čas přimknout se ke slovanskému dubisku.

1 4
možnosti

Na Krymu, v Sudetech, v Jugoslávii a podobných územích platí jedna důležitá věc. Ty národy byly schopny spolu vyjít. Sice to občas skřípalo, ale nikdo neměl zájem na rozbrojích. A pak se našel nějaký hajzl, který ty rozbroje vyvolal. Hitlerovi bylo jedno kolik sudeťáků zkape. Chtěl území. To samé, v bledě modrém, v Jugoslávii. Na Krymu a na východní Ukrajině bylo také Putinovi úplně jedno, kolik lidí tam zkape či přijde o střechu nad hlavou. Důležité pro něj byly územní zisky.

Mluvíme-li o odtržených územích a obětí na nich, musíme se zeptat "proč?". V případě Sudet to byl Hiter a jeho nacistická ideologie. V případě Krymu a východní Ukrajině, Putin a jeho sen o obnovení impéria.

4 2
možnosti
Foto

My jsme se cítili být utlačovaní do r. 1918 a žádná idylka to nebyla. Němci zase od r. 1918 a byl to průšvih. V r. 1938 by nás nikdo nedal dohromady ani Kanagonem.

1 0
možnosti
AS

A19d61a31m 40S18t23a61v84a

19. 10. 2014 17:55

"...neutrální Ukrajině územní celistvost...": Autore, že neutrální ... stojí v těch lejstrech, /nedokážu to odnikud vytáhnout/, nebo to je vaše interpretace?  A dále. Všichni tu píší, jako by dějiny Krymu započaly někdy s novověkem, ale že po celá staletí probíhající migraci různých kmenů na Krymu, již ve středověku, roku 988 zastavil ruský kníže Vladimír ovládnutím Krymu a ruští panovníci si to území podrželi po tři století, až do vpádu těch Tatarů, jako by každému, kdo o Krymu píše na Wiki, bylo naprosto šuma fuk. Vědí-li to vůbec ti rychlokvašní odborníci na dějiny Ruska...

1 0
možnosti
MR

M54i13l42a87n 86R56a42d95e89k

19. 10. 2014 17:53

o te teple vode - vy si NECHCETE uvedomit ze se Putin dohodl s Porosenkem na dodavkach plynu nikoliv z dobroty srdce, ale proto ze jak je Ukrajina zavisla na dodavkach plynu z Ruska tak je Rusko zavisle na prodeji plynu, a kamkoliv. To ze "zavre Putin kohoutky" jsko takove vlhke sny proputinovcu. Zavre kohoutky a zhebnou v Rusku hlady, doslova.

To je jako kdyby vam vadili modrooci, a mel jste na vesnici vycep, a proste prestal modrookym nalevat, at jim uschnou huby, tak vam leda uschne hospoda.

5 2
možnosti
AS

A11d37a89m 21S23t85a98v50a

19. 10. 2014 17:58

"....zhebnou v Rusku hlady...": Nenechte se vysmát! Nezapomeňte, že píšete o Rusku a ne o SSSR!

3 4
možnosti
Foto

Sudety jsou historicky územím Čech a Moravy. Němci je osídlili někdy před tisícilety, protože byl zájem šlechty o využití dosud neplodných ploch, převážně hvozdů. Po rozpadu R-U Němci v Sudetech vyhlásili Deutsch-Böhmen, která měla tvořit zvláštní zemi Německého Rakouska, ale nebylo jim to nic platné. Potom vznikl Sudetenland na severu Moravy. Deutsch-Böhmen měla mít 2,2 milionu obyvatel a rozlohu 14,5 tis. km2 a Sudetenland cca 700 tis. obyv. a rozlohu 6,5 tis. km2. Vedle toho se k Rakousku chtěla připojit i jižní Morava, oblast Šumavy a Českého lesa a Novobystřicko, všude tam byli německy mluvící občaně ve většině, ale na historicky českém území.

1 0
možnosti

citace z blogu ..."Můj názor je ten, že pokud ruská vojska na Krymu něcodělala, tak především zabírala ukrajinské vojenské objekty, což je zcelalogické. Ale nějaké ovlivňování referenda? To se mi zdá nejen zbytečné, aledokonce protismyslné."

Pane Autore, Vám zabírání vojenských objektů na území cizího státu připadá normální? To není ovlivňování referenda? Jak by bylo Vám, na cestě do volební místnosti, kdyby kolem Vás stáli cizí vojáci, zabírali objekty armády země, kde se chcete zúčastnit voleb? 

 

citace z blogu ..."Velká většina českých obydlí je vybavena rozvodem alespoňstudené vody. Takže nic vám, milí diskutéři, nebrání v tom, abyste otočilikohoutkem dali si studenou sprchu a vzpamatovali se.

Paušální protiruské kokodákání a nesymslné výmysly totižještě nikdy nikomu nic dobrého nepřinesly."

Pane Autore, nebylo už těch urážek lidí, kteří si čtou Vaše příspěvky a chtějí se k nim vyjádřit, skutečně dost? Aniž víte, co kdo napíše, už víte, jaké ty příspěvky budou? To je opovrhování lidmi s jiným (případně) názorem.

4 2
možnosti
Foto

Ruské jednotky byly na Krymu trvale přítomné i dřív.

2 0
možnosti

Sice trochu mimo téma, nic méně dost důležitá zpráva z aktuálního Der Spiegel, "Letadlo sestřelili povstalci ukradeným Bukem", tvrdí Němci a ti se chovají jak známo, velmi korektně k oběma stranám. Dokonce dokazují, že fotografie, které předložila ukrajinská strana, byly podle vyšetřování německé zpravodajské služby zmanipulované. Stejně tak nejsou podle BND pravdivá tvrzení ruské strany. Opět se ukázalo, že teorie occamovy břitva funguje a přiznání velitele Strelkova bylo pravdivé.

http://echo24.cz/a/wTTQp/letadlo-sestrelili-povstalci-ukradenym-bukem-tvrdi-nemci

4 1
možnosti
Foto

J51i82r13i 87B73i19l46i47n20a

19. 10. 2014 21:02

O tom nikdo nepochyboval uz od zacatku. Spise byla otazka, s jakou lzi a konspiracnimi teoriemi vylezou komousi a Putinovci. No, nezklamali.... ;-)

2 1
možnosti
Foto

BTW: jsem docela zvědavý, jak dlouho bude autor kvůli karmě recyklovat Ukrajinu a Krym.

5 1
možnosti
Foto

Zabrání Sudet nebylo ani náhodou příčinou II. sv. války, to je naprosto vedle. Přece však existuje analogie se zabráním Krymu: v obou případech bylo násilně anektováno území cizího státu a bylo to maskováno rádoby demokratickými či legálními postupy, které však sloužily pouze k výplachu mozků a zakrytí očí.....jak  je vidět v mnoha případech, tak tyto postupy byly úspěšné.

3 1
možnosti
ZK

Ten Jurij to je geroj ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.