Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Execuce sem, xecuce tam, to je jedno. Co me zaujalo, ze pan Hermanek se postavil proti svemu guru, panu prezidentovi. To je na tom clanku ta nejcervenejsi tresnicka na doru.

0 0
možnosti
Foto

ja napsal execuce, sorry, po anglcky je tam c, tak opravuji, exekuce.

0 0
možnosti
Foto

pane Jiří, dnes máte ode mne karmu a palec nahoru

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Zdeňku. Vždy, když mě pochválíte, má článek nízkou karmu. Člověk si prostě musí vybrat, buď psát s***** pro karmu, a to je snadné, ale nezábavné nebo podle sebe a hned je hodnocení nižší

0 1
možnosti

Uklidněte se, Hermánku a přestaňte si trapně za každou cenu hledat hůl, kterou byste rád bil. Exekuce nejsou jenom za banální případy nezaplacení jízdného, který účelově zmiňujete vy. Ve většině případů dlužníci dluží daleko větší sumy, než jsou z nich exekutoři schopni vymoci  a tímto samozřejmě někoho museli poškodit. Ty peníze někomu chybí. Rozhodně ne každý člověk v exekuci je obětí nějaké zvůle a exekutorské mašinerie, přestože se to tak poslední dobou díky mediální masáži jeví.

Co je však důležité, Zeman uvedl jiný podstatný důvod, proč milost neudělil. Ten o exekucích je už jenom taková třešnička na dortu.

5 0
možnosti
Foto

Já se nehádám, ale myslím, že právě těch 20 exekucí je spíš indikátorem toho množství drobnějších závazků, které samozřejmě narostly. O tom, že by byl dobře dělat dluhy jsem nenapsal ani slovo.

A včera byla otázka exekucí jako důvod k zamítnutí milosti dost diskutována a důvod milosti - zdravotní stav odsouzeného jsem samozřejmě také zmínil.

0 1
možnosti
JP

Mně stačí, když se zpozdí výplata sociálních dávek, jaký to spustí poprask. Při tom se značná část pobíračů (říkám značná část, nikoliv všichni) dostali se "svízelné" životní situace vlastní přičiněním a to hlavně nezodpovědným přístupem. Rovněž tak je to s běžnými exekucemi.  Pokud jen trochu myslím a nestanu se obětí komplotu nebo trestného činu, tak se mne exekuce nemůže týkat.  Tedy v této oblasti jsem buďto naivní a hloupý, pokud se do exekuce dostanu, nebo se snažím někoho přechytračit a ono to ne vždy výjde, no a pak mám na krku podvod.  V tomto případě se jedná vždy o úmyslný trestný čin dopředu připravovaný   a ne něco v afektu nebo z mladické nerozvážnosti. Tedy tady milost by neměla co dělat

3 0
možnosti
PF

P63e87t71r 27F53o84j51t55í11k

13. 1. 2014 10:35

Minulý týden vyšel v německém Spiegelu článek o tom, že EU není schopna Rómům nijak pomoci. Já jsem odpůrce jakékoliv pomoci těm, kteří pomoc zneužívají. Nicméně každá "pomoc" ke zneužívání přímo vybízí. I Vy dokážete ve svém životě počítat s "pomocí". Třeba u rodičovské, mateřské, podpoře v nezaměstnanosti atd. atd. Už jenom tím, že děláte dítě a počítáte s podporou, jste de fakto využívač sociálních dávek. Jde pouze o takovou hloupost, kdo zneužije více a kdo méně.

0 0
možnosti

Jak už bylo několikrát řečeno, advokát opřel žádost o milost o  tvrzení, že jde o nevyléčitelně nemocného. Posudky lékařů toto tvrzení vyvrátily, tedy žádost o milost byla panem presidentem zamítnuta správně.  Ale v příštích prezidentských volbách může vyhrát pan Klaus a to se mohou milosti jen hrnout, tedy alespoň k určité skupině podnikatelů.

6 1
možnosti
JD

tak proč to MS doporučilo?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.