Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žijte se svými představami dál.

0 0
možnosti
Foto

S tím zatčením Ferdinanda Peroutky ihned po nástupu Němců je to nějaké podivné. Němci nás obsadili v březnu 1939 a v dubnu 1939, tedy měsíc poté vyšel v Přítomnosti Peroutkův pochvalný článek o Hitlerovi.

Pokud byl zatčený v březnu 1939, tak musel být téměř obratem propuštěný, aby toto stihl.

1 2
možnosti
Foto

Pochvalný? 8-o

Asi je to nakažlivý.

4 0
možnosti
Foto

co to, článek zmizel z hlavní stránky???

2 0
možnosti
MS

S tím prezidentem, který se shlédl v cizí mocnosti tak, že ji dělá pohůnka a tiskového mluvčího, jste se v osobě Zemana mimořádně dobře trefil. :-P

1 1
možnosti
MS

Tedy za předpokladu, že Rusko lze ještě považovat za mocnost. :-)

0 0
možnosti
VS

Ferdinand Peroutka byl zatčen v prvém masovém zatýkání po 15. březnu a to 1. září 1939 se stovkami lidí, kteří patřili k elitě národ (kam vy rozhodně nepatříte). Více jak dva měsíce před 28,10.,, který vyvrcholil 17. listopadu.

6 0
možnosti
VR

Hermánek patří přesně na opačnou stranuRv

6 0
možnosti
MM

Obsah článku a způsob argumentace odpovídá úrovni autora. Podstatné ovšem je, že Zeman dokazoval Peroutkovo selhání s odkazem na článek s nadpisem "Hitler je gentleman". Soud rozhodl, že Zeman neprokázal existenci tohoto článku a musí se tedy omluvit. Toť vše a ostatní je jen trapná snaha Zemana a jeho příznivců zahrát všechno do autu.

8 0
možnosti
Foto

Je pravdou, že Peroutkovo vyjádření ke svému zatčení a následného pobytu v koncentráku je silně zkratkovité, takže čtenáři obě události splývají v jednu. Ze strany Peroutky ani nemuselo jít o záměr, pouze se zaměřil na persekuci své osoby nacisty.

Ale stejně tak je zajímavé, zda se najde více než jedno svědectví (jedno jsem tuším četl) o jeho pobytu v Buchenwaldu.

Stejně tak zajímavé, že to první zatčení myslím vůbec ve svým vzpomínkách nezaregistroval jeho přítel Steinbach, pokud si pamatuji. Protože to je zpaměti, tak zde to ale berte pouze jako námět k dalšímu zkoumání.

0 0
možnosti
Foto

Musím říci, že teprve teď chápu zcela úsloví jako načurat do mraveniště.

1 3
možnosti
Foto

když s vámi někdo nesouhlasí, tak budete téma tak dlouho omílat, až všechny otrávíte. Kdysi to byl Lacina, potom Klausova amnestie, Su25 a další a další.

Zřejmě nemáte moc příležitostí s někým si popovídat, tak proto ten web.

9 2
možnosti
Foto

Já v žádném případě s Peroutkou nezačal. Ale včera po detektivce jsem si ještě pustil nedělní 168 a tam byla obsáhlá protizemanovká tiráda zakončená oním lživým Peroutkovým prohlášením.

3 11
možnosti
Foto

Nejpravděpodobnější je, že prezidentu Zemanovi se po letech, kdy se Peroutkou nezabýval, spojily v hlavě dvě věci:

1. Peroutkovo příznivé ba až nadšené psaní o Hitlerově Německu, o jeho osobě a o nacismu, který opravdu měl dosti pronikavé úspěchy a

2. Věta "Hitler je gentleman", která se asi nikdy nestala titulkem článku, kterou ale Peroutka někdy napsal či vyslovil.

Pochybuji, že by si to Pavel Dostál v roce 2002 "vycucal z prstu". Tak předvídavý, že to za 14 let bude pro prezidenta Zemana podstatné, zcela určitě být nemohl a nebyl.

4 9
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.