Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ještě jedna lahůdka v podobě přirovnání okupace v ´68 k situaci kolem  Pussy Riot.

Není to nádherné? Mne by to nenapadlo ani náhodou. To dokáže opravdu jen velmi tvůrčí mozek.

0 0
možnosti
PV

Navíc s odstupem času si člověk uvědomí, co to vlastně bylo za okupaci, při které celé naší armádě nechali náboje do zbraní?:-)

1 2
možnosti
Foto

Jediný Vysočan se s vodní pistolkou postavil tankům.

1 1
možnosti
TH

8-o "Ale kolaborace není ničím jiným než spoluprací a anexe, jak uvedeno výše je trvalým připojením území k danému státu. A k tomu samozřejmě v případě Krymu došlo a není na tom vůbec nic špatného."8-o

Kolaborace a anexe neni nc spatneho? No u vas tomuto vyroku nedivim.

6 1
možnosti
VS

Samozřejmě, že pro lidi kteří kolaboravali tím že se jim upsali, je to velmi špatný datum Plně vás chápu.8-o.

6 1
možnosti
Foto

,,Pro mnohé jsou lákavé různé reminiscence na jiná období jak našich dějin co do souvislostí s těmito daty a událostmi, tak i k současnému dění kdekoli ve světě. Od mnohdy triviálních kombinací a spekulací, až po často velice živenou nenávist. Černobílé vidění, ,,jasná jednoduchá řešení“ = vždy cesta do pekel. Rovněž pro mnohé velice lákavá ,,vysoká karta“, ne-li až ,,eso“, pro různé argumentace. Je třeba vždy brát v úvahu proč a pro koho. Od hlouposti až po úmysl, od zakrytí si másla na vlastní hlavě až po mnohdy, bohužel, primitivní ,,odsudek“. "  Škoda hovořitˇ;-O8-o;-)

1 0
možnosti
JP

J13a21n 39P46a31v60l39í18k

20. 8. 2014 10:14

Nemyslím, že by se mělo lkát nad tím datem, nicméně připomínat souvislost s dneškem má své opodstatnění. On pan Putin s Brežněvem mají dost společného.

2 1
možnosti
MK

Normálně Vaše články nečtu, ale ten titulek je na přes hu..!!! Běžte se zeptat všech těch, kteří na zákeřný přepad bez vyhlášení války doplatili. Největší pokrytec jste Vy, kolik Vám za ty kecy Putin platí? Vyplatí se to, když Vám zůstane nadosmrti nálepka proruského análního horolezce? A kolik toho umíte smíchat v jednom článku dohromady, opoziční článek by vydal na román; potvrdil jsem si; je správné Vás NEČÍST !!!

6 1
možnosti
MM

Ono je vůbec chucpe, když agent StB píše o pokrytectví a účelovém lkaním nad 21.8.1968

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že úvod tohoto textu jsem již v téměř stejné podobě četl již dříve u jiného dnešního autora.

Podsouvat ostatním, že připomínka výročí ´68 je jen a pouze nasazování psí hlavy Putinovi může napsat snad jen jeho rodinný přítel a člověk, který vpád spojeneckých vojsk vítal kyticemi a pak si s potěšením užíval následný vývoj. 8-o

9 3
možnosti
SN

:-)  Pane Macháčku !  Putin není Brežněv, Vy staromilče ! Jsme úplně někde jinde !  RvRvRv

3 2
možnosti
ZH

Zásadní je, jak se státy a národy postavili ke své nehezké minulosti. Z Německa se stala příkladná demokracie s, na můj vkus, příliš velkým podílem pacifistů. Hesla z demonstrací 80. let mluví za vše (Lieber Rot, als Tod). A pak tu máme státy, které své imperiální choutky nezpracovali tak důkladně jako němci. Rusko, Maďarsko, Srbsko.

Jenom ještě dodám, že němcum(západním) byla ta demokracie nadiktována a vnucena, nepřišla sama s tím, že si nacisti řekli, když to nejde silou, zkusíme to s demokracií. Prostě jen drželi hubu a krok s tím co jim spojenci nařídili. Teprve poválečná generace po r. 68 vystrnadila staré nacisty z úřadů a začalo se všude veřejně mluvit o zvěrstvech nacismu. Pamatuju si, jak u nás byla v TV spousta válečných filmů. 90% nějak zfalšovaných a asi nikoho kromě dětí nedokázaly ovlivnit. Je zajímavé, že zrovna v Německu se vysílá určitě nejvíc pořadů s válečnou tématikou na světě. Na veřejnoprávní TV, ale i na soukromých zpravodajských kanálech najdete denně několik dokumentárních filmů o všech možných válkách, ale hlavně o té největší. Podle mě to lidi hodně ovlivňuje, neustálé připomínání toho, že jejich prarodiče, které tak milovali, se dokázali podílet na vyhlazování židů, dobívání Evropy a dalším. Proto je důležité všechny takovéto akty státní zvůle a násilí neustále připomínat, každý rok, znovu a znovu. A konkrétně dneska 2x tolik. Rus opět haraší flintama a zvedl rozpočet na obranu o 50%, jako kdyby někdo Rusko ohrožoval.

7 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.