Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Dementia paralytica, nomen tuum hermánek est.

A přitom by stačil penicilin, Jirko.

1 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem si titulek a bylo mi jasné, kdo to napsal.

Přečetl jsem si článek a zjistil, že autor je měřítkem. 

Kromě morálky (jak se již dříve prezentoval) je i měřítkem reality. Jednou se projede zúžením a hned ví, že tam musí projet všichni. Takže kromě blilantního řidičského umění (rovněž dříve popisoval) je autor nadán i schopností vžít a vcítit se do jiných řidičů, umí posoudit jejich schopnosti i psychické rozpoložení a další faktory ovlivňující průběh jízdy.

Nemám tak jednoznačné poznatky jako autor, nejsem evidentně tak obdařený jako on. Při jízdě v zúžení jsem zažil různé řidiče, povětšinou jedoucí spíše opatrně, až "podělaně". Já si dokážu nehodu představit, protože takový "opatrný" řidič najednou ztratí jistotu, že projede a šlápne na brzdu - už jsem to mnohokrát zažil. A předjet náklaďák? Jen málokdo to zvládne bez zaváhání.

Jel jsem i v pruzích širokých jen 2m a bral jsem to spíše jako adrenalinovou jízdu, protože moje auto je 1,9 m široké. :-)

Nakonec: autor nezklamal, jen pochvaly sebe sama je neobvykle málo - určitě to příště dožene.

9 0
možnosti
AT

Naše silnice jsou na jedničku, běda tomu, kdo zařadí dvojku...

0 0
možnosti
MJ

Hezkou neděli pane Hermánku.

Stálé a nepřestávající téma o českých řidičích. Najezdím denně v průměru tak 200 km. A jsem daleko, daleko pesimističtější než Vy. Je to zajímavé, některý den žádné drama a některý den se to dramaty jen hemží. Asi ty sluneční erupce. Mám co dělat, aby ve mne zůstala duše slušného řidiče. D1. Paní má pravdu. Ovšem v šířce aut se mýlí, ale to bych sváděl jen na technickou neznalost ženy.Dále podnik silnice a dálnice musí zajistit na rychlostních silnicích šíři jízdního pruhu právě těmi 2,20 m. Kdyby to nešlo, musí zůstat jen jeden pruh v jednom směru.Ovšem to paní také jistě neví. Nemůže vědět. Jedu po D1 tak jednou týdně. A někdy se zachovám jako neslušný řidič. Ženu si to v levém pruhu stodesítkou, oči navrch hlavy , nervy napnuté , někdy opravdu chybí jen pár cenťáků od karosérie auta v pravém pruhu. Holt "příklad" od většiny řidičů na D1 si beru k srdci. Proto ta zmínka o mých obavách, abych zůstal slušným řidičem.;-D

1 0
možnosti
MJ

Jo...taková perlička. Sestra z Kanady při návštěvě u nás po pár zkušenostech na českých silnicích odmítá jezdit autem na českých silnicích. jezdí vlakem ;-)

2 0
možnosti
Foto

Leckdo byl leckdy přistižen. A nejen na D18-o;-)

0 0
možnosti
LS

L97i43b31o55r 60S82y22n29e88k

13. 4. 2014 16:25

Ale není mu přistřižen, jako autorovi., Takže 2x..3x a  Hermánek je bez..

0 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.