Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tak pokud si Autor odvozuje schopnost vést či dokonce vyhrát válku od schopnosti či neschopnosti mlžit v podání jednoho ministra, tak se mi chce říci, že to odvození trochu kulhá.

Aneb, ale co s tím (tedy myslím s uprchlíky), velký Mysliteli? Jednou navrhujete potápět lodě s uprchlíky ve středomoří, jindy tahat uprchlíky z moře na velké lodě a jejich malé lodě potápět, jindy zase nepouštět nikoho z Turecka, jindy nepouštět nikoho do Řecka. Chtělo by se to názorově vytříbit a soustředit na jednu varianta, připadáte mi takto nějaký "roztříštěný", tedy názorově.

0 0
možnosti
KH

Jednoduchá otázka pane Hermánku, co to je EET v Česku?

"Pan ministr netušil, kolik je mezi migranty žen. Opravdu složitá otázka v době EET v Česku."

0 0
možnosti
Foto

Jistěže EET ještě není uzákoněná, ale je technicky podstatně náročnější než evidence jednoho milionu osob.

0 0
možnosti
VV

To je zase galamatias. Vy asi rozumite jen vychodonemecky a spolkovemu ministru vnitra jste asi nerozumel ani Slovo.

1 1
možnosti
Foto

Že by? Kann nicht Wahr sein.

0 0
možnosti
MK

Já jsem předpokládal, že Němci přišli na to, že s plnou prkenicí dokážou okupovat celou Evropu a to bez jediného výstřelu. Což je samozřejmě vyšlo podstatně levněji a hlavně to bylo bez odporu, než kdyby to udělalo vojenskou silou (2x ve 20 stol. dostali na Brusel). Ale teď se ta německá důkladnost a německý ordnung nějak Němcům díky Angelce vymyknul z rukou. Současné Německo má policii, aby prudila (etnické)Evropany, nikoliv (muslimské)nájezdníky. Ty jednoduše z personálních i politických důvodů nezvládá. No a armáda, ta jen té US army může pouze přicrdávat, i když bude asi nejbojeschopnější v Evropě

0 0
možnosti
ZK

Ing. Hermánek TS prostě rozumí všemu. Škoda, že tak málo lidí mu naslouchá.

0 0
možnosti
Foto

Rozumní lidé vědí, že těch, kteří tyto naše výplody, psané pro zábavu, čte jen velmi zřídka více než jedno promile obyvatel ČR a tebe, Zděnečku, ještě méně.

2 1
možnosti
Foto

Že by najednou Amerika byla náš vzor?

Nakonec i soudružka Semelová bude škemrat: strýčku Same, přijď mě vysvobodit, já už tolik internacionální lásky nevydržím! ;-D

1 1
možnosti
Foto

Máte to nějak popletené. Pokud USA dělají něco rozumně, je třeba se přiučit a pokud dělají něco nerozumně, tak je třeba od toho odhlédnout.

My však děláme pravý opak. Nerozumné věci přejímáme a před těmi rozumnými se uzavíráme.

Třeba Internet. Ten přejímáme i s chlupama, že? Ale to je výjimka, ten vynález moc nerozumný není. Pouze nerozumní lidé do toho cpou nerozumné věci.

2 0
možnosti
OF

Němci budou muset oprášit známé " Ostluft macht frei.

0 0
možnosti
JT

A proc je deportovat ? Mohou prece z nekterych musei udelat tabory, kde je budou soustredit, neboli koncentrovat, az do te doby, nez si ilegalni bezenci vzpomenou, kam se chteji vratit.

2 0
možnosti
Foto

Taky možnost, ale asi neprůchodná.

0 0
možnosti
MP

Deportovat by se dalo celkem snadno. Vždyť Německo ústy A.M. vyhlásilo vstřícnost především syrským žadatelům o azyl. Rázem nastal v Turecku boom v prodeji syrských pasů. Uprchlíci aspoň ústně deklarovali, že jsou ze Sýrie. Stačilo jednoduše odebírat otisky a připisovat hlášenou zemi původu. Pokud dělají bo...l, tak šup s nimi do Sýrie, však oni se někam rozejdou. Pokud by se někdo pokusil přijít znovu, tak ho tahle databáze usvědčí. Jestli nebylo Německo schopné udělat aspoň tohle, tak co si o tom myslet. Vždyť otisky jsou v táboře či na ubytovně odebrané dřív, než by člověk uprchlíkovi postel ustlal. Ministra vnitra měli už dávno vyhodit pro neschopnost. Stejně mi to ale na pověstnou německou důkladnost, pořádkumilovnost a smysl pro papírování nějak nesedí. Že by se až tak přizpůsobili okolním sklonům k šlomperaji a lajdáctví, Nebo je za tím něco jiného?

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že to je úmyslně. Mně ten ministr včera připadal úplně nekompetentní. Možná škojství, ale ne vnitro.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.