Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma. Presne tak. Celý Majdan bol len o tom, ako dostať ruskú námornú základňu do rúk Amíkom. Všetko ostatné bolo a je len "křoví"...

Ale vysvetľujte to fanatikom, čo Amíkov považuje za neomylných polobohov...

0 0
možnosti

Jeden z nejvíce rusofilních článků, které jsem kdy viděl Rv

1 0
možnosti

Cimpak nas zitra prekvapi Hermanek san? Uz dloho nezplodil nic o neexisstujicim oteplovani ci problemech vetrnych ci solarnich elektraren.

2 2
možnosti

"Chci věřit, že se najde poradce našich lídrů, který vysvětlí svému chlebodárci způsob vedení boje v přírodě. Některé druhy zvěře bojují kopyty, druhé parohy nebo hlavou či zuby. Medvěd to nedělá. V ohrožení a v duelu se vždy postaví na zadní nohy. Rozumný nepřítel hned uvidí fyzické a jiné rozdíly a tiše odejde. Když ne, tak to byl jeho poslední okamžik na tomto světě. Nepřeji nikomu se ocitnout v blízkosti rozezleného medvěda jak v jeho původní, tak I lidské podobě."

To je citát z hodně zajímavého zamyšlení Jana Camphella:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-vede-uz-6-0-Analytik-po-vystoupeni-ruskeho-prezidenta-vidi-veci-ktere-Zapad-nepotesi-351074

4 2
možnosti

oprava:  zamyšlení ekonoma Jana Campbella

0 1
možnosti

Tendenční, zcela proruské hledisko autora postrádá i základní logiku, např. zabránění zřízení americké základny na Krymu, jako by byl nějaký strategický rozdíl vybudovat základnu v Oděse, či Charkově atd., když navíc jsou okolo téměř všechny státy zapojené do NATO. Dnes v době strategických řízených střel s jadernými hlavicemi s doletem  několik tisíc km, staví na hlavu nějakou blízkost hranic nepřítele. Když pomineme to základní, že by zničený prostor nemohl nikdo obsadit, jednak pokud by někdo zbyl na Zemi, resp. přežil zamoření.

3 0
možnosti

Akorát nevím, jak by se autorovi hloupého tlachání líbilo, kdybychom stejným způsobem bagatelizovali zábor Sudet s Hitlerem, který mu na rozdíl posvětily tehdejší velmoci a v Sudetech žilo kolem 95 % občanů německé národnosti, tedy víc než 18 % Rusů na Ukrajině a 60 % na Krymu.

5 1
možnosti
Foto

J97o86z69e20f 33N93o90v43a74k

20. 12. 2014 18:40

Vypadá to, že s tou důležitostí Krymu máte pravdu. Podle Radka Sikorskeho vyhrožoval Putin Janukovyčovi, že v případě podepsání asociační smlouvy Ukrajiny s EU obsadí právě Krym.

5 0
možnosti
Foto

P46e78t29r 96N81o20v44á35k

20. 12. 2014 18:37

A jéje, po prvé něco co mi nepřipadá jako z jiného světa. R^

Turčynov ohlásil likvidaci těch co nemají jednotný názor jako on. Samozřejmě je likvidovat budou jen demokraticky. :-)

3 2
možnosti

A kde to ohlásil? Možná u vás na lampárně.

1 1
možnosti
Foto

Dnes jste nám věnoval velmi dobrý článek. Krym jako symbol, jako symbol správné politiky ruského prezidenta. Čtenáři si toho cení a karma dnes opět povyskočila R^

8 9
možnosti

A také byste Sudety považovala za symbol správné politiky říšského kancléře?

6 3
možnosti
Foto

Nechápu jak mohou média mluvit o anexi Krymu, když se o odtržení od Ukrajiny rozhodlo v referendu. Aby vyvrátili pochybnosti o vůli občanů Krymu, měli ho zopakovat za účasti mezinárodních pozorovatelů. Pokud by to zopakovali, pak by museli mlčet.

7 8
možnosti

Odtržení od Ukrajiny proběhlo ještě před referendem. Krym nejprve okupovala ruská armáda, a to tak důkladně, že zabrala i zdejší ukrajinskou vojenskou techniku. Zabrala dokonce i lodě, které se pokoušely odplout, což se dá považovat za válečný akt, protože v té době to území ještě stále náleželo Ukrajině. Referendum proběhlo až za měsíc.

9 5
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.