Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud se jakákoliv země dostane do krize, tak se kurs její měny propadne vůči ostatním měnám.

Tím pádem má levnější vývoz a je přitažlivější pro zahraniční investory.

Též tam mají levněji zahraniční návštěvníci. Tímto se dá ekonomika nakopnout, zvýší se zaměstnanost a během pár let se příšlušná země může z krize dostat.

Jak to ale chce řešit, když má stejnou měnu, jako mají její věřitelé?

Tím, že se zvýší daně a sníží mzdy a sociální výdaje, tak to ještě přispěje k nárůstu nezaměstnanosti a k dalšímu propadu produkce.

Pro trvalé vyřešení problémů zemí jako je Řecko je jediná šance návrat k drachmě.

0 0
možnosti
Foto

Jen jsem zapomněl dodat, že zřejmě toto si prezident Zeman uvědomil. Vždyť to přece není tak dávno, kdy se oslabovala naše koruna, aby to nakoplo naši ekonomiku. A docela to zabralo.

0 0
možnosti
MS

Situace v Řecku není záležitostí posledních dnů, nýbrž několika let. Takže současná změna názoru Zemana není nic jiného, než holý populismus. :-P

3 2
možnosti
RH

Anebo už je pan prezident krapet pomalejší...

3 1
možnosti
Foto

Můj táta říkal "čert stvořil spolky". Evropu jako stát má zájem vytvořit skupina ambiciózních politiků kteří už mají vyhlídnuté funkce. Nedovedu si představit, že spousta politiků by byla schopna se uživit v normálním zaměstnání. Jeden kolega napsal, že pobírače sociálních dávek a politika těžko  naučit pracovat. Mám dojem, že i na Ukrajině hraje velkou roli osobní zájem o postavení nějakého velitele a končící u funkcí v politice. Mrtvé oběti je nezajímají

1 0
možnosti
JF

Donbas se nechtěl utrhnout, Donbas chtěl utrhnout po vzoru Krymu rusák, ale přecenil vstřícnost místních rusů a obyvatel k takovému plánu....

6 3
možnosti
Foto

A nebo to, jak s Krymem, tak s Donbasem bylo naopak.

2 4
možnosti
Foto

Otázku "jednotného evropského státu - federace" jsem pojednal vícekrát. Hlavně s ohledem na různé národní mentality a jazyky.

Tady jsem to "vystřihl" pouze jako otázku Eura.

0 0
možnosti
MD

Evropa nejsou jen bohate a chude 'regiony'. Evropa je predsim jazykove, kulturne, narodnostne atd. prilis mnohotvarna. A to je to, co ji cini paradni a neopakovatelnou. Jen darebak nebo primitiv muze mit potrebu z ni udelat 'karbanatek'.

4 2
možnosti
Foto

To 100% souhlasím. Ale nechtěl jsem to moc rozpitvávat. 

Článek je pak příliš "Konstlánovský".

1 1
možnosti
SB

Dotaz na pana autora:

O čem to píšete?

Každému se občas stane, že mu v tomto světě plném informací něco uteče. Těch informací je tolik, že není v lidských silách vědět všechno, co je ve světě nebo v ČR nového.  

Když o nějaké změně Zemanových názorů píšete, tak nepochybuji o tom, že něco takového asi prošlo veřejnými sdělovacími prostředky, ale já jsem si toho nevšiml, a tak nevím, o co jde.

Mohl byste mi tedy napsat, co se na Zemanových názorech, že bychom měli přijmout euro, změnilo?

1 0
možnosti
Foto

Slavomíre,

Cituji titulní stránku MF DNES sobota/neděle 25/26 červenec:

NECHUŤ K EURU MEZI ČESKÝMI POLITIKY SÍLÍ.

A konkrétně o MZ: " Dokud bude Řecko členem Eurozóny.....jsem pro odložení přijetí Eura".

A A. Babiš: "Dokud bude Řecko členem Eurozóny, jsem proti vstupu".

A protože bruselští politici nepřipustí, aby se jim ta uměle vytvořená bábovička s Řeckem rozsypala, čtu to tak, že Euro nebude vůbec. Doufejme.

4 0
možnosti
MK

R^R^ Ano, ale jak praví klasika "Má pravdu předsedo" (Vesničko má středisková), tak francouzský prezident Hollande tu pravdu má. Chceme-li mít jednotnou měnu, musíme jeden stát a jednu vládnu. A taky má pravdu Jiří H;-), když tvrdí, že v každém státě jsou bohaté a chudé regiony;-D.  Ale na co nikdo nemyslí (z politiků), že Evropa byla, jest a bude nacionalistická. Pokud to srovnáme s USA, tak tam je každej především Američan a pak možná Francouz, Ir, Ital, no zkrátka odkud jeho předci na USA přišli. Na a v Evropě je každý především Polák, Maďar, Francouz atd. a pak možná Evropan.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.