Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Souhlasím s článkem. Je opravdu zvláštní, že když se média k tématu "kauza amnestie" tak angažují, proč ještě žádný novinář nepátral a nesesumíroval, kolik těch SKUTEČNĚ špatných případů bylo, a nepopsal je ve skutečných faktech. Když se píše o asi 6,5 tis. případů. Já s amnestií problém nemám, protože ty sporné případy považuji za průšvih neschopné či všehoschopné JUSTICE. A taky těch lékařů, co obžalovaným poskytují "omluvenky", aby se nemuseli zúčastnit soudního jednání. Tam je jádro pudla !! Jak je možné, že za téměř čtvrtstoletí nebyli schopni navrhnout a přes politiky či své ministerstvo prosadit takové zákony či novelizace, aby se takto špatně případy nedaly vést.

Základní problém je v justici, ne v amnestii.. tyto jsou vždy plošné, tudíž v takových akcích se vždycky najdou případy, které někoho poškodí. Jen mám výhrady k těm, kteří i po takových létech sní o odškodnění. Protože pokud v těchto případech byl někdo opravdu "zloděj", za ta léta možnost, že by z něj někdo dostal byť jen korunu, je naivní iluzí. Tací se již dávno zbavili veškerého majetku, což není žádný velký problém. A peníze ulili někam mimo naši zemi.

Nejvíc mě u té amnestijní štvanice štve ten dvojí metr. Co udělal Havel, bylo v pořádku či omluvitelné, ale co udělal Klaus, je špatně. Toto mě na tom všem štve nejvíc.

1 8
možnosti
Foto

Quod licet Iovi, non licet bovi – „Co si může dovolit Jupiter, nemůže si dovolit vůl“ (podle Terentia) ...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Latinsk%C3%A1_r%C4%8Den%C3%AD_Q

0 4
možnosti
PN

P50e63t46r 23N62o83v19á50k

8. 5. 2013 17:43

lidicky kouknete na zajimave komentare:

   -

Amnestie s otázkou, kterou ale nikdo nepoložil

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sokol.php?itemid=18598

   -

Amnestie aneb vohnoutí ruka spravedlnosti http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013010301

1 1
možnosti
Foto

Pravdu o dnešní době se dozví občané až za taková dvě století.

1 1
možnosti
PB

Velmi blízko pravdě je jeden z nejbližších Klausových spolupracovníků Miroslav Macek když napsal:

"Osobně jen zopakuji, že se domnívám a jsem přesvědčen, že o definitivní „vnuknutí“ výše zmíněné abolice prezidentu Klausovi se zasloužil někdo, kdo měl na některé z těch 415 kauz eminentní osobní zájem, neboť obvykle se dějí věci obvyklé. A pokud by novináři odvedli pořádnou práci…"

3 0
možnosti
Foto

pane Jiří, připomínáte mně Čínu šedesátých let, kdy vydávala již 326 vážné varování Spojeným státům

4 2
možnosti
Foto

Ale já jen reaguji na poptávku trhu. To je, jako byste se posmíval, že všichni tři mobilní operátoři mají prakticky stejné nabídky tarifů.

Já si přečetl článek pana Balouna, byl jsem naveden na stránky, které jsem neznal. A nemohu za to, že Klaus je tak populární a je po něm taková poptávka. Jako po těch nových mobilních tarifech.

5 8
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.