Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

shrnuto - Havel, Klaus ani nikdo jiný není posvátná kráva.

2 0
možnosti
MR

M75i15l96a18n 94R12a85d12e49k

13. 3. 2013 19:44

zamerne blbnete - vy sam tomu neverite, on je kult osobnosti Havla nejak narizen? Ztratite zamestnani pokud "sahnete na modlu?" vzdyt vy na Havla, a jini, plivete verejne!!!! A co se vam stalo? Na Stalina ani na Husaka by jste si byval neplivnul. Konecne vy pejete ody na Husaka DNES.

6 6
možnosti
Foto

Že by? Já psal něco o ztrát zaměstnání? Podívám se, nic snazšího. Tak řetězec ztráta to nenašlo vůbec a na hledej "ztr" to našlo toto: " tupým a ztrouchnivělým popravčím mečem obžaloba z velezrady."

A zaměstnání jakbysmet nebyl nalezeno. Takže si prosím dejte studenou sprchu, ono to trochu pomůže.

5 6
možnosti
KB

Musíme chvíli počkat a kult Havla sám opadne. V Rusku (se Stalinem) to trvalo tři roky.

2 5
možnosti
Foto

No těbůch. To se máme na co těšit.

2 3
možnosti
ZK

Z28d93e22n62a 49K95o61č26í

13. 3. 2013 16:36

Inu kritizovat některé osoby, případně jejich činy a rozhodnutí - i dávno mrtvých - je u nás dnes ještě naprosto nemožné. Nebo ví někdo o nějakém publikování ( v posledních 20 letech ) kritiky nejen na Havla, ale i např. na Masaryka, nebo dokonce Karla IV ?;-)

3 4
možnosti
Foto

Co nám chtěl básník říci? Že má právo nakukovat druhým do ložnice a komu se to nelíbí tak je politický nepřítel? Oni jsou některé věci o vkusu, autore, ne o politice. Že někdo texty o ložnocích a kuchyních mlčky přejde není ani o politice a ani o zamlčování pravdy, ale o tom, že ten člověk má nastaveny limity vkusu úplně jinde než vy.

10 4
možnosti
RF

R11a23d34i57m 79F74r70a41n29c

13. 3. 2013 18:00

Plést si Hermánka s básníkem, to už chce velkou odvahu.;-D

8 2
možnosti
JP

No v blogu musím opravit nepřesnost. Soudruh Uljanov, známý pod přezdívkou Lenin, Nebyl masový vrah, protože ho sužovaly zdravotní vážné problémy. Tedy měl problémy sám se sebou a možná s Naděždou Krupskou. Nás učili, že to byly následky atentátu, ale zlí jazykové tvrdí, že to byla velmi vážná choroba se kterou se chlubí málokdo. Jinak z VH nám tzv. kůltůrní fronta udělala kult osobnosti, že by mu mohl i vyučený pop Džugašvili, známý pod přezdívkou Stalin závidět.

9 5
možnosti
Foto

Tak o příjici jsem věděl, ale, že Džugašvili byl původním povoláním pop jsem nevěděl. Já myslel, že to byl pasák (nikoli koz a ovcí) a bankovní lupič.

6 5
možnosti
Foto

pane Jiří, neodpovím vám ve vláknu, tam by se to ztratilo.

I člověk chytrý a vzdělaný, může být ve svém jednání ubohý (ne v tom smyslu, jak se snažíte "vtipně" odpovědět níže).

Mějte se hezky, pište, ale já už to číst nebudu.

To, co o vás někteří píší, (a vy to mažete) je asi pravdou. Na to opravdu musí být "charakter".

5 8
možnosti
Foto

Budu se mít hezky, děkuji a odtuším, že s trochu mýlíte, Zdenku. Příliš personifikujete. Já jsem fanoušek Klause, ale když bude můj známý nebo kamarád Klause zatracovat, tak já nebudu zatracovat jeho.

7 5
možnosti
PP

P28e80t57r 55P16á48l84k50a

13. 3. 2013 12:10

Václava Havla mám určitě v mnohem větší úctě než jeho nástupce, ale nějak nechápu váš svatý boj, zejména tu závěrečnou ukřivděnou stylizaci do role nejen utiskovaného, ale rovnou popravovaného (opravdu by to bez podobně směšných metafor nešlo?).

Pokud jde o Havla, nemám nic proti tomu, když budete popisovat, co vidíte jako jeho politické chyby, nevadí, když o něm píšete, že byl na ženský (nechápu sice, proč máte potřebu na to upozorňovat a přijde mi to bulvární, ale je to pravda, tak to klidně pište, až se propíšete až do Blesku).

Co mi ale velmi vadí - váš včerejší předchůdce, na kterého se v diskuzi odkazujete, napsal blog o tom, že Havel často citoval Heideggera (nejsem odborník, ale Heidegger je možná vůbec nejcitovanější filozof 20. století) a z jeho členství v NSDAP vyvodil naprosto neuvěřitelný titulek "Havlův vzor byl nacistický filozof". Z podobného soudku je přirovnávání Havla k masovým vrahům jakobínům.

Tolik asi k rozdílu mezi normální kritikou (kterou si i ten Havel zaslouží) a ubohým nenávistným plivnutím. Opravdu ten rozdíl nechápete?

8 4
možnosti
Foto

Takže, abych si to ozřejmil. To, co píši já, je bulvár, ale budiž, budete ho tolerovat, ale to, co napsal pan Kremlík není bulvár, ale neuvěřitelné co? Filosof, který byl v NSDAP nebyl nacistou? A co Günter Grass se svým členstvím v SS? Jak byste nazval jeho?

A nevím o někom, kdo by Havla přirovnal k vrahům, natožpak jakobínským. Do této chvíle jsem ale o Jakobínech nikdy nečetl jako o vrazích, spíše jako o revolucionářích, kterým to "ujelo" až ke Gillotinám.

Tak byl ten Havel revolucionář nebo nebyl? Už se konečně rozhodněte, prosím.

7 6
možnosti
BT

no vida a už jsem smazán ;-D

některé způsoby jsou prostě hluboko pod kůží

6 2
možnosti
Foto

Nechte si své žvásty pane Těšínský, kdybych to smazal já (ani nevím oč šlo), tak tady čtete hlášku o smazání autorem. Vidíte snad nějakou?

Jen se podívejte do svého účtu, tak máte všechny Vaše, administrátory smazané hlášky.

4 5
možnosti
MM

Váš problém je, že nebýt Havla a "jemu podobných", tak jste dodnes pilně pracoval za slušné peníze v zahraniční firmě, o nějakých registrovaných agentech StB ani potuchy a najednou je to v háji. No to naštve, takže aspoň píšete nenávistný články, bez ohledu, jestli vás někteří čtenáři hodnotí jako špínuchlapa.

7 6
možnosti
Foto

Což je absolutní pitomost. Kdybyste napsal, že nebýt Reagana a Gorbačova, tak tu možná stále socialismus, ale tvrdit toto o Havlovi a o chartě svědčí buď o hlouposti nebo prohnané lži.

7 7
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.