Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na jednu stranu, nelze s vámi nesouhlasit, na kandelábry to naštěstí v Čechách nevypadá, to není řešení nikdy, na druhou stranu váha zodpovědnosti za rozhodování z pozice stranické funkce, měla být vyvozena. V této pozici každý vědomě ten režim podporoval nad míru nutnosti: mohl totiž odmítnout, hlady by asi nepošel. Tady byla ta hranice.

0 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu v tom, pane Hermánku, že deset dvacet let po válce bylo hodně opravdových komunistů a v dalších letech zase čím dál víc prospěchářů. Ale ani ti prospěcháři neměli dříve tolik šancí krást, jak se tomu stalo se zavedením "svobody a demokracie". A koho by měli věšet? Mého souseda, bojovníka od Dukly, člena strany (a členem je doposud). Všichni ti křiklouni jsou buď pořádní zloději, kteří se bojí o svoje nakradené a mají nějak zafixováno, že jedině komunisté dokážou udělat pořádek, anebo jsou ideově zaslepení (zde na Blogu.idnes jsou to někteří mladí lidé, jimž polistopadová ideologie zatemnila mozek). Já ve svém okolí neznám nikoho, kdo by na minulý režim (pracovní povinnost, Vámi uvedené tabulkové platy a jiné fajn věci) nadával. Hezké odpoledne.

0 0
možnosti
Foto

to bydlíte asi na samotě

3 0
možnosti
Foto

Pane Hermánku, naše slavná listopadová nevyřešila komunismus jako ideologii, v tom je největší problém. Češi obecně jsou poměrně leniví bojovat na barikádách, vždy tak nějak doufáme, že se to přežene. Proto byla směšná úvaha, že by někdo komunisty a estébáky věšel.

Bohužel, komunisté znají metodiku třídního boje již mnohá desetiletí a partnerem je pro ně jen ten, kdo používá stejné metody. Když zjistili, že třídní boj nebude, oddechli si a nastoupili - jak správně píšete - do ekonomické sféry /což bylo a doposud je zvláště úsměvné, vzhledem k jejich mantrám o společenském vlastnictví výrobních prostředků proletariátem - vzpomínáte?/.

Společnost komunismem prožraná až do morku kostí nevyžadovala po svých představitelích ani omluvu, natož nějaké pokání. Proto je u nás stále s odpuštěním bordel ve všem, všichni jsou naštvaní a chovají se jako zvířata, co chtějí urvat co největší žvanec. Nemocná společnost nemůže produkovat zdravé jedince.

Nikdo nikoho už dávno nekádruje.

5 0
možnosti
Foto

Ty komunistické mantry, pane Vodvářko, možná respektovali váleční a pováleční komunisté. Nikoli ale ti, kteří se k moci dostali po roce 1968. Pro ně to byl čistý byznys.

2 1
možnosti
Foto

pane Jiří, jediným myslitelným důvodem, proč píšete tyto úvahy je, že očekáváte, že vám někdo řekne, že jste vlastně konal dobro.

3 1
možnosti
Foto

Ne. jediným důvodem je, že jsem tak trochu, možná hodně grafomanem. Od nikoho nežádám, aby mi říkal, že jsem konal dobro. Žádné jsem nekonal. Jsem povaha sobecká, vypočítavá a líná angažovat se, pokud nejde o můj vlastní prospěch.

Na druhou stranu ale nikomu neubližuji. Jsem povaha holubičí. Myslím, že moje vztahy k oběma matkám mých tří dětí to nepochybně dosvědčují.

Co jsem ale chtěl tím článkem říci, je to, jak je na jednu stranu případná spolupráce s StB bagatelizována, na druhou stranu, podle toho jak se to hodí, zase démonizována. 

Ano, to jsem chtěl říci a pokud se mě to osobně týká, tak to byl přesně ten důvod, proč jsem to napsal. A že na to nikdo nereaguje, bylo jen předvidatelné.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.