Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O47t67a 96V43á74l96e81k

7. 10. 2015 13:11

Konečně se našel někdo, kdo řekl, že císař je nahý. Karma za odvahu!

P.S. Před časem jsem se Vás, pane Hermánku, ptal na pana Havránka. S potěšením jsem zjistil, že jen trucoval a nyní už opět chrlí dva blogy denně (k mé lítosti se mi většina z nich pranic nelíbí).

1 3
možnosti
Foto

Děkuji a myslím, že o "nové" tvorbě pana Havránka smýšlím podobně.

0 0
možnosti
Foto

Pro paní Prokopovou a další rozhořčené. 

Já neřeším, zda ty děti byly odebrány právem nebo neprávem. To nevíme nikdo z nás.

Já také neřeším, jaká je Barnevernet (nebo jak se to správně jmenuje) hydra.

Já říkám jedinou věc a ta je také v nadpisu článku. 

Paní Michaláková je migrant, jako každý druhý. Pouze přišla do hostitelské země kultivovanějším způsobem.

A jako taková se prostě musí řídit tamními zákony a zvyklostmi a ne tady zhysterčit celý národ včetně prezidenta.

Lidí, kteří mají problémy s péčí o děti jsou jen u nás desetitisíce. Pan Hodina by mohl vyprávět.

Je to prostě pláč na špatném hrobě.

3 3
možnosti
Foto

To je to co vy asi nikdy nepochopíte, protože vám chybí cit a empatie. Paní Michaláková žádné norské zákony neporušila, neprovinila se ničím a přesto přišla o své dva syny. Je povinností české republiky jako státu jí pomoci. Tato povinnost je ostatně uvedená i v českém pasu, kde je napsáno, že občan ČR je pod ochranou republiky. Někdo to považuje za frázi, možná, ale přesto by stát měl svým občanům v zahraničí pomáhat. A ani ne kvůli paní Michalákové, spíše kvůli jejím synům, protože oni jednou možná budou vážit, jak se jejích země k ním zachovala. To že je u nás lidí s problémy více, to je hloupý argument a nezakládá povinnost paní Michalákové mlčet, držet hubu a krok. Paní Michaláková dělá to, co by měla udělat každá matka na světě, která své syny miluje a nechápou to jen chladní cynici.

2 1
možnosti
Foto

Možná, pro úplnost, by se chtělo podívat na server Svobodné fórum, kde je poslední článek od šéfredaktora Šafra, s kterým se moc souhlasit nedá, žil jsem ve Skandinávii 12 let, vím své, ale hlavně Moniky Le Fay, která o tom píše více. Nehodnotím, ale Norsko obecně sklouzává kamsi do společenské sci-fi, ze které není normálního návratu.

3 0
možnosti
Foto

Ano, ale to je klidně možné. Já jsem se na podzim roku 1969 vracel do komunistického Československa a také jsem prostě musel počítat s nějakými, a to dost drastickými, omezeními.

A stejně tak, kdo che žít v Norsku, musí s nimi tu píseň zpívat, jakkoli nám připadá třeba hloupá nebo dokonce nebezpečná.

0 1
možnosti
OF

Jirko, vcelku souhlas.Ale já v tom vidím jiný problém.Jsou to naše děti,tak by to měly řešit naše soudy.

1 0
možnosti
Foto

To je zkreslený pohled. Takovéto kauzy vždy řeší místně příslušný soud, resp. sociálka.

Přece, kdyby zde měl problémy s dětmi pár třeba z Dagestánu (jeden pár odtamtud znám) tak to bys chtěl, aby to řešily Dagestánské úřady?

How come?

0 0
možnosti
JV

To je myslim po prve ,co s panem Hermankem souhlasim !!A to nas hradnik chce populisticky vyhlasit Norsku valku .Hanba mu.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. V tomto se Zemanem hrubě nesouhlasím. Leze občanům tam, kam císař pán....

1 0
možnosti
ZK

Rusák zase žvaní, podstata mu uniká.

0 0
možnosti
Foto

Během usínání jsem si přemýšlel o tom, jaká to jsem nestvůra a pak mě napadl tentýž příměr jako Jaru Rank, se kterou tak čsto nesouhlasím a proto se kopíruji to zásadní, co jsem já chtěl říci a řekla to ona:

"V kauzach s detmi v Norsku se mi nelibi, ze rodiny, ktere nemaji dostatecne vzdelani a zenou se pouze za financemi, se neinformovaly dostatecne a v podstate je to jako z zenami, ktere se provdaji za cizince (treba muslima, ale muze to byt i Brazilec), manzelstvi neni harmonicke, rozejdou se a pak si navzajem unaseji deti a trvaji na pomoci vlady sve zeme."

My máme tendenci "fandit" matce i proti pravomocnému rozsudku soudu a neuvědomujeme si, že neeticky se chováme my.

Paní Marcela Krajníková se kdysi vdala do Argentiny a neuvědomila si, že děti, které tam porodí podléhají argentinským soudům.

Paní Michaláková se vdala do Norska a neuvědomila si, že děti, které tam porodí podléhají norským zákonům, zvyklostem, postupům a normám. Může nám ji být stokrát líto, ale protinorská hysterie není na místě.

3 0
možnosti
MP

Pane Hermánku, mnohdy jsem s vámi v minulosti souhlasil a většinou i karmu dal. Dnes však nějak nemohu. Sice tak nějak chápu váš příměr islámských imigrantů k manželům Michalákovým, ale z hloubi duše s ním nesouhlasím. Možná jsem hluboce konzervativní, ale rodinu, pokud funguje, považuji za nedotknutelnou instituci a jakékoli zásahy úřadů do jejího nitra považuji za naprosto nepřípustné! Není to jen o tom, že si děti "zvykly". Co jiného jim, proboha, zbývalo? Měly snad držet protestní hladovku? Řekněte mi, jak je možné podle vaší filosofie, že děti adoptované a svými adoptivními rodiči zpravidla milované dost často mají touhu hledat své pokrevní rodiče i přesto,  že se k nim v raném dětství nezachovali zrovna moc dobře. Pane Hermánku, kdo bourá rodiny, bourá současně celou společnost, její zvyky a kulturu. Bytostně norské praktiky odmítám a stejně tak odmítám váš dnešní blog jako demagogický a vysloveně hloupý! Je mi to líto.

6 0
možnosti
Foto

Asi je to zbytečné, ale opět zopakují základní a největší podstatu celého případu. Paní Michaláková, občanka ČR, si vzala jiného občana ČR, který žil a žije v Norsku. Tam se jím narodili dvě děti a společně je vychovávali, bez jakýchkoliv problémů. Ty nastaly v okamžiku, kdy si paní Michaláková stěžovala u učitelek ve školce, že její syn je nepřiměřeně špinavý a žádala vysvětlení. Namísto toho, došlo k udání v tom smyslu, že otec děti zneužívá a děti byly odebrány a předány do pěstounské péče. Žádné z obvinění proti paní Michalákové se nikdy nepotvrdilo a přesto případ došel až do dnešního stadia, kdy děti, připomínám že občané České republiky, jsou nabízeny k adopci. Nevím co hovoří mezinárodní právo a jestli by právnici nenašli pro takový krok precedens. Možná ano, nicméně mezi zpřátelenými zeměmi, civilizovanými zeměmi, je takovýto přístup nejenže neobvyklý, ale hlavně nepřijatelný.

7 1
možnosti
Foto

Podstata je, že ta rodina žila v Norsku a ne v Česku.

1 0
možnosti

Byl bych rád, kdyby mi někdo odpověděl:

Zájem dítěte je prvořadý. Vtomto případě se občané ČR (rodiče) provinili na občanech ČR (dětech) a nikolina norském státním příslušníkovi, takže logicky by měl rozhodovat soud v ČR.Následek ale je, že občan ČR (jedno dítě) bude zbaven občanství ČR a soudem - adopcí budez něho Nor, takže svým způsobem se jedná o únos občana ČR cizími státnímiúředníky.

7 0
možnosti
Foto

Už jsem odpověděl Filipovi. Kauzy, kdy se případ neřeší tam, kde vznikl, jsou velmi řídké.

Třeba případ Kramný. A důvod je také jasný. Egypťané nechtěli oběsit evropského turistu a tak případ nechali nám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.