Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

AT: Jednoznačně to druhé. Okupant nikdy nemůže být spojencem okupovaného, neboť spojenectví vzniká na vzájemně dobrovolné bázi.

Rusko je pro nás totéž, co pro nás ještě v 60. letech bylo Německo.

0 0
možnosti
JR

J40a38r67a 46R69a94n85k

17. 11. 2015 22:53

Prispevky se nekazuji, pan Petrik stale nekde zada dukazy o ruskych vojacich na Ukrajine, tady ma cely film:

https://www.youtube.com/watch?v=C66mAkS1ZfM

0 0
možnosti
JR

J87a13r31a 26R72a76n62k

17. 11. 2015 22:51

Pan Petrik se pta na dukazy o Rusech na Ukrajine, byla jsem par minut pryc, tak tady je ma:

https://www.youtube.com/watch?v=C66mAkS1ZfM

0 0
možnosti
Foto

A v Kanadě žádní Rusové nejsou?

0 2
možnosti
JR

J74a90r14a 54R87a47n63k

17. 11. 2015 22:24

RvK nadpisu: jednoznacne to druhe!!

0 0
možnosti
Foto

Počtěte si tady: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/graham-v-syrii-ceka-rusko-valka-proti-celemu-svetu/

Pro USA a Západ jsou teroristé z IS vítaní, protože úhlavní nepřátelé tohoto pomateného Západu jsou Rusové a ne islámští teroristé.

0 4
možnosti
VV

Pred 40-ti lety. tedy v roce 1975, nebyla to nahodou tenkrat Praha 10 Chodovec. Co vim, tek chodov zacinal az u Akcizu. A ostatni je jako vzdy samozrejme blabol a trpaslikovo kopnuti do Havlova kotniku.

2 1
možnosti
Foto

Žádná Praha 10 Chodovec nikdy neexistovala. Chodovec je zastávka autobusu.

2 1
možnosti
SN

:-)   Přečetl jsem jenom první stránku, na další už jsem neměl nervy. 

    Pane Hermánku, napsal jste to dobře i vtipně, ale Vašim oponentům to nevysvětlíte.  Ti zamrzli rozumem v diluviální době, možná v době kamenné, ba možno říci v prvobytně pospolné společnosti. Pak je ještě možnost v roce1968 ! 

     Já jsem na rok 68 osobně doplatil, přežil jsem to, ale na rozdíl Vašich oponentů to mám v hlavě srovnané!  Dnešní Rusko není CCCP, to bohužel, vaši oponenti nemohou, nebo nechtějí pochopit. Druhou světovou pamatuji a vím o čem mluvím ! Nic víc jsme si nepřáli, než aby ten dnes proklínaný Stalin, Němčoury, kteří vraždili bez zábran, porazil. bylo to hrozné!  A dnes vystoupí jakýsi holobrádek Klvaňa a prohlásí, že Rusové nás dobyli. Mohl to klidně napsat i s měkkým i a někteří by mu tleskali!  Diskuse je bohatá, ale bohužel jalová ! Pro Vás: R^R^R^

5 10
možnosti

Pan Hermánek bohužel uvázl v diluviální zóně normalizace. V té mu bylo nejlíp, po té se mu stýská, liberální demokracie mu vadí, a z toho pramení jeho náklonnost k současnému fašistickému Rusku. To sice není SSSR, ale rádo by jím opět bylo.

8 2
možnosti
BT

zoufalá snaha omluvit anexi Krymu Ruskem tím že museli neboť tam přece chtěli amíci je ve vašem podání průhledná jako horská studánka, přes všechny vaše fantazmagorie o vlajce nad Krymem a tím pádem koncem dokonce fyzickým Putina existují jen ve vaší fantazii, celkem je to pochopitelné bez toho že amíci by chtěli Krym se stane  připojení Krymu k Rusku jen obyčejná anexe a celá vaše konstrukce o hodném Rusku které se jen brání se sesype jak domeček z karet, proto nemůžet přijmout nic jiného než to co jste si vymyslel sám, poněkud dětinské zavírání očí a zacpávání uší před realitou ale to je vaše věc , ;-D

6 5
možnosti
MS

Když vzniká potřeba mít jednotky NATO v pobaltských státech na ochranu před ruskou agresí, tak to asi žádný velký spojenec nebude, že pane politologu Hermánku ? :-P

4 2
možnosti
Foto

Protiruské běsnění je lehce kontraproduktivní. Rusko nám může významně pomoci s IS a pokud zachrání Assada, tak netuším, proč by mě to mělo trápit.

Dvě věci se zde notoricky opakují:

1. SSSR zahájil 2. sv. válku. Nic nezahájil. Poté co ji zahájilo hitlerovské Německo, obsadil část Polska, kterou předtím zase Polsko obsadilo na úkor Ruska.

2. Gulag, ani žádný nápravný pracovní tábor prostě nebyl vyhlazovacím táborem. Táborem na smrt, kde na vstupu byla rampa KZ Treblinka a na výstupu kouř z krematoria.

Takto to za Stalina NIKDY nechodilo a hlavně: V SSSR nikdy nebyl rasismus Norimberského typu. Rasismus, který jedno etnikum, jeden národ byly určeny k vyhlazení.

A samozřejmě proto také v SSSR nebyly žádné takové tábory.

Nemám důvod SSSR nějak hájit, ale účelové báchorky tohoto typu jsou opravdu odpudivé.

6 6
možnosti

1. SSSR zahájil 2. světovou válku, když na základě dohody s Německem napadl Polsko. A nejen Polsko, nýbrž také Pobaltí a Finsko.

A propos, pokud měl podle vás SSSR nárok na historická ruská území, budete také souhlasit s tím, že SSSR=Rusko?

2. Gulag byl táborem, který sloužil k likvidaci odpůrcům Stalinova totalitního režimu. Nešlo o nápravu vězňů, nezáleželo na tom, zda přežijí. Většinou nebyli cíleně zabíjeni, ale využíváni jako otroci a nakonec vysílením zahynuli sami.

3. V SSSR byl za Stalina jednoznačně prosazován ruský národ na úkor jiných národů. Některé národy, které Stalin považoval za nespolehlivé, byly určeny k postupné likvidaci: Krymští Tataři, někteří Kavkazané, Pobalťané. Neruské slovanské národy byly určeny k asimilaci. Krátce před svou smrtí zahájil Stalin i kampaň proti Židům, protože se Izrael přidal na stranu USA a Stalin i ruské Židy tudíž považoval za zrádce.

6 4
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.