Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

já jen nechápu, co je to za blbou českou vlastnost, myslet si ve všem, že jsem chytřejší než celá zeměkoule. 

Pane Autorem když tak pěkně ty "tajtrdlíky" z USA svým blogem zostudíte, tak prosím napište, v čem postupovali konkrétně chybně a jaký postup byste konkrétně zvolil Vy.

1 0
možnosti

má být ... Pane Autore, když tak pěkně ... omlouvám se.

0 0
možnosti
Foto

Fakt je ten, že revoluční a internacionální Únor 1948 byl procházkou růžovým sadem, plném šéříků, proti kontrarevolučnímu a nacionalistickému Majdanu 2014.

0 2
možnosti
PT

P65e13t17r 66T14o16m64e31k

13. 12. 2014 21:37

Fakt Heřmánku, jsi mistr světa. Amoleta.

1 0
možnosti
Foto

"Literární tvorba" autora o níž je přesvědčen, že mu přináší úspěch a dychtivé čtenáře.

No, nevím...

Humorné je na tom pouze to, co všechno a jak se dá smotat dohromady v úporné snaze opravdu zaujmout.

Vypovídací hodnota o minulých událostech je mizivá.

Ironie a sarkasmus pro svou upachtěnost míří do ztracena.

Co zbývá?

Snad jen ta sranda a polechtání ega některým při zjištění, že může být hůř. 

;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

Je mi nebývalou ctí, když se renomovaný autor "sníží" k napsání diskusního komentáře a jsem za tuto výjimku nesmírně vděčný.

0 0
možnosti
KD

V únoru 1948 se nikde nestřílelo, jen se pochodovalo. A nebyli tu žádní papaláši ze SSSR, Polska, NDR a dalších krajin. Ani z Číny.:-)

0 0
možnosti
VV

papalasi ne, ale sovjetskych poradcu TU bylo jak  nakakano.

2 1
možnosti
VV

To by mne zajimalo, kam Autor na takovehle nesmysly chodi.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, jak mnozí občas používají v češtině některá pravidla německého pravopisu a píší zbytečně velká písmena na začátku slova v češtině (Autor) a jindy zase chybně malé písmeno na začátku německého slova (wehrmacht, gestapo, atd).

0 0
možnosti
AS

A35d32a65m 44S32t92a17v43a

13. 12. 2014 17:11

"....Je paralela mezi únorem 1948 a Majdanem 2014?...".Do očí bijící! Tak jako se protagonisti února 1948  u nás  spoléhali na jim blízkou velmoc, tak na Ukrajině se Majdanisti spoléhají zase na jim blízkou velmoc.

2 0
možnosti
AS

A46d95a28m 10S58t91a88v75a

13. 12. 2014 17:18

I když: EU to je směska latentních komunistů, viz. včerejší psaní L Zlámalové o situaci v Řeku, šedá eminence EU marxistický násilník a kamarádíček teroristů Daniel Cohn.Bendit, předseda EU parlamentu  a jiní a jiní, o té baronce nemluvě... Takže abychom se nedivili, že z Ukrajiny se vyklube tvrdě levičácká krajina, přese všechno ovládaná oligarchy - takovému režimu se říká fašistický.

2 0
možnosti
LS

Abdikuje hlava státu. Ministři podávají demisi. Tolik jen drobná oprava.

Na rozdíl od vás nepředpokládám za každým občanským pohybem plánovače z Pentagonu. To jestli následně situaci někdo nevyužije je věc jiná. Na Ukrajině ani jeden z nás v té době nebyl, aby měl lepší přehled co se tam dělo nebo ne, takže oba můžeme své názory formovat jen na základě toho, co nám předloží jiní.

Janukovyč byl zvolen prezidentem ... něco nasliboval ... pak to nedodržel, navíc se zachoval obráceně než co sliboval před volbami, což se lidem nelíbilo. Tak vylezli z domovů a začali mu to dávat najevo. On, doufaje že to utichne, nereagoval. Když to neutichalo, připravil zákony proti shromažďování. Tolik asi k tomu, co by se dalo nazvat nestranným pohledem na věc.

Můj stranný pohled následně vychází z toho, že Janukovyč ty své antidemonstrační zákony začal vynucovat silou, což skončilo oboustranným krveprolitím a Janukovyčovým úprkem. 

Vy pro změnu vycházíte z toho, že demonstranti byli první, kteří porušili "klid zbraní" a tím pádem ztratil jejich protest legitimitu. Zřejmě se pak celá legitimní vláda i legitimní ozbrojené složky zalekli pár plánovačů z Pentagonu a utekli, vzdali se, omluvili se a na objednávku šli střílet na východ k ruským hranicím, kde mezitím pokojní staříci seděli na lavičkách před domem a děti si hráli v prachu u cesty.

Holt jsme každý přesvědčený o něčem jiném :)

Únor 48 začal úplně jinak ... jen byli komunisté ochotni podniknout to, co by dneska už snad nikdo ochoten nebyl. Doufám.

6 2
možnosti
Foto

Zkratky jsou zkratky, s tím se nedá nic dělat. Pokud zkráceně hovořím o "plánovačích Pentagonu" tak si vůbec nemyslím, že ti ovládali nějaké detaily Majdanu.

Nesmysl. Strategický plánovač naplánuje, že Ukrajina se hodí k oslabení Ruska a CIA dostane pokyn to provést.

A tak se legitimní vláda a její složky nevzdala nějakým plánovačům, ale ozbrojeným teroristům. 

Samozřejmě si myslím, že Janukovyč měl ty ozbrojené excesy utnout v samém počátku. Ale buď se neodvážil nebo měl ruce svázané.

A především neodpovídáte vůbec na moji základní tezi. A sice, Západ Ukrajiny byl opakovaně v menšině a tak se tímto způsobem zmocnil vlády nad hlavním městem a tím jakoby vytvořil "falešnou většinu".

Ta se pak stala skutečnou, ale zdánlivou, protože Východ nevolil. A možná byl tím jazýčkem na vahách proruský Krym, který "zhoupl" rovnováhu ve prospěch Východu tím, že tyto miliony proruských voličů ubyly.

ALe myslím, že i kdybychom tam oba byli, tak stejně každý uvidíme něco jiného.

5 2
možnosti
Foto

Jsou zde jisté podobnosti, avčak v tom zásadním se Únor od Majdanu liší - v Česku bylo vše OK a Ústava nebyla porušena. Naproti tomu Majdanský puč proběhl vyloženě protiústavnmě, o to víc překvapuje reakce tzv. demokratů v Českých médiích.

4 6
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.