Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kotoučky by se měly fasovat na finančních úřadech. Kdo si to vymyslel, ať to platí :-\

2 0
možnosti
AH

A84l47e88s 96H67r66y53c

2. 12. 2016 12:31

Bohužel není tomu tak. 5 kotoučků stojí 990 bez DPH:-)

0 0
možnosti
PT

P86e53t43r 86T45o60m21e30k

2. 12. 2016 12:01

Nebudete tomu věřit ale myslím, že máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Tomku.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

Takovej štamgastů, kteří si myslí, že když umí vypít pivo, tak rozumí hospodě - tak takových už jsem potkal mraky. A někteří z nich to i zkusili - otevřeli si hospodu a.... zkrachovali.

Tyhle "moudra" .... ;-D;-D

6 0
možnosti
Foto

No, vidíte. Tak, proč to svádět na EET?

0 5
možnosti

pane Hermánku, ty Vaše výpočty nechám stranou a zmíním jednu jedinou věc - vaše tvrzení jde o asi 55,- Kč denně. Což jsou dvě chudá piva, žádná Plzeň"

1. jde spíš o 56 korun denně, ale to není pdostatné.

2. podstatné je, že na to, aby tsi tu pásku denně mohl koupit, musí vytočit těch piv (při marži 50%) čtyři, po započtení dalších stávajících nákladů tak šest.

3 1
možnosti

oprava bodu jedna: jde o 65,-

0 0
možnosti
ŠB

Nevím, ty Vaše propočty mi moc nesedí... včera jsem dostala v pekárně lístek s "Babišovým" dlouhým kódem za 2 položky - cca 35 Kč.. Hospody, restaurace u nás žijí často z meníček - na maloměstě, pokud jde přes 100,- Kč, tak na ně moc nikdo nechodí atp. a pak jsou kavárny, kam chodí lidi na jedno kafčo + nějakou vodu, když se "rozjedou", tak si dají nějaký zákusek.. za 300,- Kč to opravdu není.. málokdo by tu na to měl, když tak jednou dvakrát do měsíce.. to by se kavárníci moc neuživili... pořád mi vychází, že Praha opravdu není dobrý vzorek pro porovnání...

4 0
možnosti
Foto

Asi si Štěpánko moc nerozumíme. Já jsem se odpichoval od počtu těch pokladních kotoučků (4) a právě jsem chtěl panu Šrejbrovi vysvětlit, že počet těch transakcí je na účtenku zcela rozdílný.

Ale Vy neřešíte EET, nýbrž obrat a prosperitu hospody. Dobrému a prosperujícímu podniku nemůže EET nijak moc uškodit, ale neprosperující podnik může samozřejmě zabít.

0 0
možnosti

možná 50 stvrzenek na kotouček, možná 100. Možná útrata 100 Káčé ale taky možná 300 Káčé. Možná je ten celý Hermánkův výpočet dobře, ale spíše možná blbě.

Jinak znám jednu hospůdku, která funguje jen v létě a stavují se tam cyklisti a pěší, a věřte nebo ne tak většinou na jedno, nebo na jednoho nanuka, buřta, ale také pro lízátko děcku. Takže Hermánku, kontrolní otázka, na kolik účtenek vyjde kotouček? A kolik je průměrná útrata na jednu stvrzenku? Celý ten váš blog stojí prostě na vodě ...

8 0
možnosti
Foto

Říká Vám něco slovo "odhad"? A víte, co je na něm nejdůležitější, aby seděl řádově.

0 5
možnosti
Foto

soudím, že na vesnici, či v maloměstě, jste v hospodě jste v posledních dvaceti letech asi nebyl.

7 0
možnosti
Foto

A z čeho tak soudíte? Já mám ženu z malého městečka u Olomouce a posledních 15 let tam chodíme s tchánem na pivo. Tak 4-5 do roka, naposled to ale tchánova záda nedovolila.

Chodíme buď Ke Mlejnu nebo, občas také "na hřiště". A čeho významného proti Praze jsme si měl všimnout? Víc se tam točí Bernard, Plzeň méně. A chutná.

0 0
možnosti
BD

Že na hospodách daně rvali je z většiny fakt. Že ten propočet s 300Kč je nikoi při zemi, ale v průměru hodně nadsazený je fakt druhý. To co ale štve nejvíc nejsou daně, ty dotyční zaplatí, nebo to orvou jinak. Nejvíc štve ta spirála byrokracie a poviností a množství nejrůznějších úřadů, lteré mohou vymáhat, hrozit..no buzerovat. Dokonce jsem v nějaké diskuzi četl rozšířený názor, že si hospodští a ostatní náklady na EET odečtou z daní, tak co pindaj. Když už opravdu lid věří takovéhle nebetyčné hovadině, tak se ukazuje, že zmasírován je dost a nejenže tomu většina obsolutně nerozumí, ale myslí že že ano a to jen proto, že se státu povedlo v očích lidí udělat z podnikatelů gaunery. A to už by důvod k zavření živnosti být mohl.

3 0
možnosti
Foto

Tak, statistiku průměrných cen nemám, ale v Praze se mi útrata 300,- večer zdá pro dva lidi spíš podhodnocená.

Samozřejmě, na obědy chodí lidé spíš bez partnerů a tam to opravdu je okolo 100,-.

A abych byl objektivní, tak mimo Prahu to je trochu jinak. S tchánem chodím v městě u Olomouce pravidelně na 2x6 lepších Bernardů a k tomu nějaké to zakousnutí.

A běžně platíme vždycky, plus, minus, okolo 500,-.

EET si z daní odečíst nemohou. Mohou si z daňového základu odečíst asi 5.000.

Žádný, ale opravdu žádný podnikatel nevzdá vynášející živnost jen proto "že se státu povedlo v očích lidí udělat z podnikatelů gaunery." Taková citlivka nikdo z nich není.

0 0
možnosti
Foto

Pod tím stolem jste nejspíš vy psal tento výtvor :-\

3 0
možnosti
Foto

Vy jste bývalá hospodská? To jsem nevěděl.

0 0
možnosti