Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, já osobně si myslím, že StB ovládala KSČ a ne naopak. Příslušník StB byl víc jak člen KSČ (i ten ve vysoké funkci). Pak Klaus a spol. má pravdu, že migrace je schopna totálně vygumovat evropskou civilizace. No a k tomu Norsku. Miloš Z. oprávněně kritizuje EU za vměšování se do vnitřních záležitosti podřízených států, ale sám se montuje, div nevyhlásí válku, do Norska. Ten (ne)slavný "Barnevernet" je norský úřad a zasahuje proti Norům (resp. a tedy bych dal "=" žadatelům o občanství nebo dlouhopobytníky), Je to vysloveně interní záležitost Norska a komu se to nelíbí, ať prostě v Norsku nežije, nikdo ho k tomu nenutí!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

Svůj k svému ...Klaus hájí vždy a všude zájmy Ruska, občas probleskne nějaká narážka na KGB...Putin byl důstojníkem KGB...A Vy sám jste tady nepopřel svoji spolupráci s STB...Prostě jste skvělá parta - Vy a Ti Vaši "hrdinové". A nyní k věci - být spolupracovníkem či členem STB není rozhodně totéž jako řidičem autobusu. Klaus odmítl na jaře 89 podepsat i Několik vět, s takovými by komunistický režim trval dodnes. Naopak chartisté riskovali pro své přesvědčení vše v době, kdy nebyl ani náznak možnosti zhroucení režimu. A byli to oni, kteří poukazem na nedodržování tzv. "třetího koše" - lidská práva - helsinské konference výrazně ovlivnili mezinárodní situaci a přispěli výrazně k pádu komunismu. Proto jim komunisté a estébáci nemohou dodnes přijít na jméno - ale Klause celkem mohou.

3 1
možnosti
Foto

Nic neriskovali. Jako převážně komunisté přišli o svá postavení. A že by charta něco změnila?

Být řidičem autobusu nebo příslušníkem StB opravdu nebylo totéž, ale pokud se někdo z nich opil a spáchal zločin, pak už to totéž bylo.

0 1
možnosti

Děkuji za tip. Už vím, co si určitě nekoupím a nepřečtu...

4 2
možnosti
Foto

To jsme opravdu rádi.

1 0
možnosti
Foto

A ještě k té knize:

Vysvětlete mi, proč bych měl dávat cca 200,- Kč za názory kohokoliv, kdo v problematické komunitě nežil, této lidské tsunami se neúčastnil a nemá žádné bližší informace?

Takových planých teoretiků jsou jen na tomto serveru min. desítky a zadarmo. A jejich přínos není o nic menší. Spíš větší.

3 2
možnosti
Foto

Protože proto.

Ale mně, protože jsem chudý, to prodali bez DPH.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

Dobrá reklama na výplach mozku.

A k StB: spolupracovníkem StB byl ten, kdo donášet mohl a donášel. Od komunistů (aniž bych se jich zastával) se toto nechtělo.

A pletete se jako ostatně v mnohém: StB byla v plném významu příslovečnou šedou eminencí. Tohle zjistit není problém, ale chce to číst kvalitnější a přínosnější literaturu, ne jen Klausovy knihy.

;-D

6 1
možnosti
Foto

Vy prostě vite fšechno.

Padám v prach a tluku hlavou o palubovku.

2 1
možnosti

Skoda jen, ze V. Klaus je prece osoba s vicero rozpory. Mohlo byt v Cesku podstatne jinak. Vsechny jeho ostatni nerozporne pociny a prohlaseni by mely podstatne 'vetsi vahu'. Vcetne uvah a tvrzeni v uvedene knize.

0 0
možnosti
Foto

je hezké, že se odvoláváte právě na Jiřího Weigla, který má možná velké zásluhy na vybudování takové podobě kapitalismu, v němž jsou soukromí věřitelé zvýhodňováni oproti věřitelům veřejným, a tedy i na zvýšení šance pro uchycení migrantů v této zemí.

0 0
možnosti
Foto

Každý i řadový člen KSČ byl vlastizrádce, neboť hlasováním schvaloval okupaci, rozmístění sovětských raket na našem území apod. Přesto znám případy, kdy dotyčný raději vlezl do KSČ i milice, aby STB mohl poslat do háje. I když tomu, pane H., se svojí morální (ne)výbavou sotva budete věřit, tak vězte, že byli i tací, o něž si STB chtěla opřít kolo, avšak nepochodila. V osmdesátých letech to už nebylo žádné hrdinství. Dotyčnému se stalo jen to, že místo na veletrh do Hannoveru se podíval nanejvýš na veletrh do Lipska. (Teenageři zřejmě nepochopí, že byl mezi tím propastný rozdíl).

10 3
možnosti
Foto

Myslím, že si vymýšlíte.

3 9
možnosti

není to spíš reklama na knížku než blog? Co na to admini?

A co admini na to neutuchající autorovo urážení čtenářů a diskutujících, kteří si dovolují mít jiný názor než autor? Sám autor cítí, že se argumentačně ve většině případů pohybuje na velmi tenkém ledu a tak si na pomoc povolává pitoreskně dokonce svého šéfa, který mu údajně vše schvaluje a s potěšením sleduje ten hon na čarodejnici Hermánka. I když toho šéfa nikdo nezná. Existuje on vůbec? Není to jen chiméra stylu spolupracovnice Any, tak jako většina autorových brožovaných příběhů ze života? Nebo je to jen ryzí argument hermánkovského typu, u kterého se věrohodnost prokazuje tím, že ho zná autor, nebo si to autor myslí a je o tom přesvědčený.

A na závěr : autore, přestaňte si už otírat svá ústa o pana presidenta Havla. Dnes jakousi nedoloženou poznámkou o tom, že si ho STB vybrala. Nesaháte mu ani po kotníky, autore. To už vědí i ti vaši retardovaní delfíni. Ti si ale na rozdíl od vás nemusí každý den dokazovat na tomto blogu zbytnělost svého ega.

Tak tedy, veřejně vás vyzývám : pokud něco průkazného o Havlovi a STB víte, tak to napište s udáním důvěryhodného zdroje, jinak lze vaše řádky chápat jako pomluvu.

10 1
možnosti
Foto

Ale, proč já? Sám Havel zdůvodňoval, proč si ho StB vytipovala. A já nehodlám předjímat, že předtím vyslovil se spoluprací souhlas.

To bych, vzhledem ke svým zkušenostem, mohl, ale neudělám to.

0 3
možnosti

Některé vaše myšlenky se mi líbí.

Omlouvám se, ale nepřipojím se k vašim setrvale zabedněným kritikům a píši Karma.

5 3
možnosti

Věřte mi, že se nikdo nediví:-)

3 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mne, kolik z těch agentů, estébáků, milicionářů, pomocníků VB a komunistů bylo skutečně zažraných marxistů a kolik bylo jen pouhopouhých vyžírků, oportunistů a pragmatistů. Mezi poslední řadím i autora. Všichni, kteří mu tady spílají, by si měli položit otázku, co sami proti zlu dělali a pokud nic, tak nebyli jiní.

3 3
možnosti

Myslím,že autora nikdo neřadí mezi zažrané marxisty, mezi vyžírky, oportunisty a vyčůránky určitě ano.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.