Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

31. 1. 2011 21:40
Jakým právem?

Ekologisty a jejich údajný fanatismus jste si vybral zřejmě jen za záminku, abyste si současně mohl cíleněl kopnout do stavu lékařského, do českých lékařů, kteří hájí svoje práva, mzdové požadavky a nápravu neutěšeného stavu ve zdravotnictví jako celku.

Jakým právem si dovolujtete veřejně označovat lékaře za vyděrače? Jaké temné pohnutky Vás k tomu vedou zrovna Vás, člověka,  který se v minulosti zapletl dokonce se Státní bezpečností !!bývalého totalitního režimu, jako vícenásobný spolupracovník a agent?

Vaše výpady a urážky proti lékařům (vyděračství je trestným činem) chápu proto z Vaší strany, jako nactiutrhačství a záměrnou provokaci proti lidem, kteří nenásilnou formou hájí svoje oprávněné zájmy.

Pane Hermánku, Vy snad nemáte ani svědomí.Rv

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

1. 2. 2011 7:10
Re: Jakým právem?

To nejsou výpady proti lékařům a jejich stavu. To jsou výpady proti lékařským odborářům a hlavně jejich bossům, kteří celou věc vymysleli. A jakým jiným slovem než vydírání lez označit heslo "Náš odchod, Vaše smrt"?

0 0
možnosti
A

Apodemus

31. 1. 2011 14:25
mimochodem

pod fotkou pisete, ze vas zajima ekologie. Mohl byste uvest, jakou odbornou literaturu z oblasti ekologie jste uz precetl? (Modra planeta opravdu neni odborna literatura). Rad bych si s vami na nejake ekologicke tema popovidal, napriklad ekologii populaci. Vite co je to logisticka krivka urcujici dynamiku vyvoje populace? Jste schopen vysvetlit, proc ma tato krivka sigmoidni tvar?

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

1. 2. 2011 7:15
Re: mimochodem

Pokud umím číst, tak autor to ve svém profilu sám vysvětluje: "Zajímá mě ekologie, ale jinak než je obvyklé. Zajímá mě její zneužívání k politickým a zištným účelům. Například fotovoltaika je toho krásným příkladem." Takže stačí číst.

0 0
možnosti
A

Apodemus

31. 1. 2011 14:21
tezko verit ze nekdo jako vy ma titul Ing.

myslenkova uroven vasich textu tomu moc nenasvedcuje. Muzete mi rict, jaka skola si udelala tu ostudu a udelila vam titul?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

31. 1. 2011 14:17
s tou biomasou pozor

Biomasa není jen odpad z dřevní výroby, ale také peletky z rychlerostoucích dřevin nebo keřů, které jsou 1-2 leté, tj. mají rychlou obrátku. Primárně jde o výhřevnost a cenu, nemusíme mít všechen nábytek z dřevotřísky. ;-)

0 0
možnosti
E

echo.3

31. 1. 2011 20:57
Re: s tou biomasou pozor

On Hermánek, jako bývalý spolupracovník estébé, tomu zas tak moc nerozumět nemusí, ale dal si úkol o tom alespoň kecat a zamlžovat kde se dá.

         :o((

0 0
možnosti
VH

Totedyne

31. 1. 2011 11:54
k té ekologii

Celkem článek, alespoň, co se týče ekologie, vnímám negativně, ale jedno tvrzení si zaslouží pozornost a dokonce i souhlas. Že ekologisté s vaničkou vylily dítě.  Řekl bych, že za vydatné pomoci autora článku.

Podpora obnovitelných zdrojů rozhodně význam má. To, že k některým obnovitelným zdrojům musí existovat záloha zdrojů je pravda, nicméně ta záloha určitě nespotřebuje tolik fosilních paliv ( uhlí, topný olej, plyn...) jako fungující elektrárna. Záložní zdroj totiž pracuje jen v energetické špičce, když nefouká vítr. Rozvrstvením větrných elektráren po celé Evropě se zvětšuje rovnoměrnost dodávky a snižuje pravděpodobnost nedodávky. Když nefouká vítr na severozápadě, může foukat na jihovýchodě.

Problém vidím v tom, že ekologisté nevidí žádné mantinely. Ani obnovitelné zdroje by něměly být výrazně dražší, než neobnovitelné.   Bioplynové stanice by měly mít význam pouze jako zdroj špičkové energie.

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

31. 1. 2011 12:29
Re: k té ekologii

O tom by se, podle mého názoru, dalo úspěšně polemizovat. Kotel elektrárny není jako spalovací motor běžící na volnoběh. Každý kotel pracuje s nejvyšší účinností tehdy, pokud jede na plný výkon. A když ho kvůli větru přiškkrtím (zcela odstavit by trvalo hodiny a znovu nastartovat ještě déle) tak, podle mého názoru snížím účinnost, a měrnou spotřebu paliva ne jednu kWh zvýším.

A geografické rozdělení větrných elektráren? A co přenosové cesty? Vždyť ty úpí už nyní, když se párkrát za rok na podzim roztočí sedm německých Temelínů (14000MW) instalovaných ve větrnících. Tam prostě žádné georgrafické rozdělení není, všechny větrníky to perou pod tlakem, aby vydělaly co nejvíce peněz.

Ovšem, kdyby byly vyřešené přenosové cesty a "archivace" energie, tak by energetickou soběstačnost Evropy zajistilo několik desítek kilometrů čtverečních Saharské pouště.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

31. 1. 2011 11:47
Vy jste se asi narodil v kině

p.Hermánku, Vy víte i to, co se dnes nestane R^

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 1. 2011 11:38
a to jako proč???

Proč by mělo být  celé to hnutí v troskách? Právě naopak, dostali co chtěli. Sice né  3 miliardy, stát nabízí 2 miliardy a ještě má slovy pana Nečase představu,že se o ně doktoři poděli se sestřičkama...Což asi nehrozí,ale i tak doktoři dostali co chtěli. Někteří už skutečně dojednávají stažení výpovědí ,jiní čekají na úplné dokončené dohody , třeba pak dostanou víc .

Nakonec, on nemusí být problém, co s těmi doktory, kteří se budou chtít vrátit (a nemocnice je nebudou chtít vzít). Ale možná právě s těmi co si už jinou,lepší práci našli (v zahraničí, v privátě), a v té své nemocnici by skutečně chyběli, i když nemocnice prachy navíc pro ně dostane. To bude asi složitější dojednat. Tyto skutečně nemá kdo nutit...

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

31. 1. 2011 11:53
Re: a to jako proč???

Já tedy umím trochu počítat a nejsem také až tak moc sklerotický. Takže před pár měsíci zněl ten požadavek lékařů jak? Dvoj až trojnásobek průměrného českého platu. A jaká je skutečnost? Něco okolo osmi tisíc hrubého měsíčně na hlavu a to, ať počítám, jak počítám, žádné násobky průměrné mzdy neudělá ani náhodou. A navíc se o ty peníze budou muset podělit se sestřičkami. Tomu totiž už nikdo nedokáže zabránit. Peníze dostane nemocice a rozdělí je podle pokynů ředitele finanční nebo ekonomický ředitel A ti si od nějakých odkecaných "Děkujeme a chcípněte" nenechají nic diktovat.

A námitka, že si někteří práci v zahraničí již našli? Zcela irelevantní, protože to se děje už celých dvacet let. Z čeho měli ředitelé hrůzu, bylo, že by zcela neobsazená zůstala některá oddělení. Ale to už teď nehrozí, protože nastává masový návrat a jednotlivci nikoho nezajímají. Jsou nahraditelní.

A peníze, ketré ředitel v rámci akce dostane určitě použije hlavně k ocenění spolehlivých loyajálních lékařů, že?

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

31. 1. 2011 11:37
takže

jestli jsem to dobře pochopil,tak dnešním dnem - dle Vašeho názoru - začnou lékaři stahovat své výpovědi a do pátku zústane ve výpovědi jen několik málo jedinců ?

No pokud mohu říci svůj názor,tak si myslím,že byste v pátek měl napsat blog s nadpisem "Jak jsem se hluboce mýlil "

Pokud Vám náhodou alespoň něco z prognosy vyjde,tak napište "Jak jsem měl pravdu" - budu první,kdo Vám bude gratulovat.

Nesmíte tu akci poměřovat pohledem člověka střední generace - tihle doktoři vyrůstali v prostředí,které je naučuilo si jít tvrdě za svým - prostě ze sebe nenechají udělat ořezávátka.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

31. 1. 2011 11:35
O rodičkách,které nebudou mít kde rodit,

začal jednoznačně šířit poplašnou zpráv ministr všech pacošů. Není to náhodou trestný čin? O IQ autora svědčí motání lékařů se solárními panely a větrníky.

0 0
možnosti
4

4444karel

31. 1. 2011 11:28
a bij ,a bij doktora do hlavy

..pane pisateli,už nejméně 100x se tady vysvětlovalo..:

ad1/ ..proč lékaři protestují tímto způsobem

ad2/..kdo vlastně vykořisťoval koho

ad3/..kdo je vlastně stádo

...a vy jste najednou objevil emeriku...opravdu jsme národ "čehosi"?..asi ano;-O[>-]Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.