Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77o52s26e36f 15Š32l56o94u78f

18. 12. 2016 13:49

" jsou pokladem pro neomarxistické směřování Evropských hodnot"

.......................

Pane Heřmánku ! Proč "neomarxistické" a proč ne "postkapitalistické" či proč ne "postimperialistické", když právě podle Marxe je imperialismus nejvyšší stádium kapitalismu. No a my jsme se přece přidali k té kapitalistické části světa. Nebo se mýlím.

1 3
možnosti
VV

Dnes stacl jen nadpsi.

Jinak o hodntach komunisti jen mluvili. Jinak skutek utek.

2 0
možnosti

Tzv. Hermánkův nedělní kvíz:

Je to jako při těžbě mnoha vzácných kovů, či diamantů. Zlata, mědi, germania a podobně. Vždy s různou účinností. Na počátku 20. století to u zlata bylo 15g na jednu tunu zlata, tedy 15:1.000.000, dnes to je desetkrát méně

Zdroj: http://jirihermanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=574657

4 0
možnosti
Foto

Poslyšte, Šrejbře, nechcete mi za dobré peníze od Vladimíra délat korektora?

Dokážete vystopovat tečku nebo drobné přepsání. To je fantastické, to je třeba využít, nemyslíte?

1 2
možnosti
JR

J39a51n 65R22á54ž

18. 12. 2016 13:11

Aby se to nepovedlo, to jest, aby to většina Evropanů důrazně odmítla, pracuje nejusilovněji Evropská komise se svým šéfem a předseda Euro-parlamentu.

3 0
možnosti
Foto

Téze, že soukromé vlastnictví výrobních prostředků umí efektivně vytvářet zisk a tím i vysokou životní úroveň obyvatelstva

Zdroj: http://jirihermanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=574657 má jediný zádrhel, že toto soukromé vlastnictví neumí výtvářet vysokou životní úroveň všeho obyvatelstva, spíše naopak umí vytvářet vysokou životní úroveň stále se zmenšujícího podílu obyvatelstva. Kdo má tak vysokou životní úroveň jako zkrachovalý miliardář Bakala?

3 2
možnosti
Foto

V průměru je ale podstatně efektivnějši, nez socialismus.

2 1
možnosti
Foto

Pane Hermánku, říká se, že jen hlupák se dvakrát spálí jedny kamna. Vy jste schopný na těch estébáckých kamnech uhořet

8 3
možnosti
Foto

Poslyšte, paní Jandová, Vy ale jjste moudrá žena. Nechcete příští rok kandidovat? Zeman by konečně měl sobě rovného protivníka.

1 8
možnosti
Foto

Většina hodnot má společné to, že hodnotami ve skutečnosti nejsou.

2 0
možnosti
Foto

Hodnoty EU prakticky neexistují, nepovažujeme-li za ně tištění nekrytých peněz, a budování potěmkinových vesnic na dluh.

4 5
možnosti

Je to upe něco jinýho, když nám to takhle hezky vysvětlí donašeč StB...:-)

5 2
možnosti
DK

V idealnim svete tahnou vsichni lide za jeden provaz. Cerni, bili, muzi, zeny, mali, velci...Je to krasna a lakava predstava, jenze bohuzel nerealna. Vzdycky se najdou ti, kteri buduji, ti, kteri udrzuji, ale take ti, kteri se na tom vsem vezou a parazituji. Bez tech parazitu by byl svet lepsi, ale oni tu jsou. Kdyby nebyli, tak veznice nejsou potreba. To, ze jsou tito lide v kazde skupine, o tom se snad neda pochybovat. Ted jde o to, zda jsou mezi jednotlive skupiny rozprostreni rovnomerne anebo jich nektere skupiny maji vic a jine min. Predstave, ze jsme vsichni stejni, tedy ze kazda skupina je stejna, naprosto nic nenapovida, naopak mnoha fakta tuto predstavu rozporuji. Je dulezite mit vhodne sestavena pravidla a ta dodrzovat. Vynucovat spravedlnost. Pokud toto zacne v ramci skupiny fungovat, pak je pro tuto skupinu nejvetsim nebezpecim cizorody prvek z vnejsku a to tim vic, cim vice se lisi pravidla te skupiny, ze ktere ten prvek pochazi. Pokud jsme si v ramci skupiny urcili nejaka pravidla, pak je to proto, ze to tak chceme. Jestlize ta pravidla chranit nebudeme, pak logicky naopak nastane neco, co nechceme. Muze skupina prijmout cizorody prvek, aniz by byla narusena jeji funkcnost? Ano, muze. Musime ale za prve aplikovat selekci (nemuzeme prijmout prvek, ktery do systemu nezapada) a dale aplikovat vynucovani dodrzovani stanovenych pravidel. Co z toho se aktualne deje? Nic! Migranti se prijimaji jak na bezicim pasu, at je to Franta nebo Ferda, delaji se obrovske ustupky, ktere byly pred migracni vlnou nemyslitelne. Jinymi slovy chovame se extremne hloupe a sebedestruktivne. Bohuzel rada z nas jsou snilkove, kteri tu krasnou predstavu o lidstvu tahnoucim za jeden provaz promitaji do reality (iracionalni pristup) namisto toho, aby z reality vychazeli (vedecky pristup). Otazkou je, co se stane s "evropskyma hodnotama", pokud spolecnost dostatecne naredime lidmi, kteri tyto hodnoty v lepsim pripade ignoruji a v horsim proti nim dokonce bojuji...

3 0
možnosti
Foto

Tu jednotu, respektive jednomyslnost zajišťuje trh.

1 2
možnosti