Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

L95i75b27o52r 16S58y79n15e42k

22. 8. 2013 20:37

Pane Hermánku, a není to tak, že jedeme-li autem, ser. nás cyklista, a jedeme-li na kole, ser. nás atomobilista? Pokud jste chodec ser. vás i cyklista i automobilista, jdete-li po vozovce bez rozšířeného pásu? Mně osobně se to stává stále....

1 0
možnosti
Foto

Pane Synku, 100% souhlas. My, s mojí druhou manželkou (-18) jsme kdysi vymysleli syndrom řidiče a chodce. V podstatě je to totéž, co říkáte.

A co si myslím o cyklistech? Jsou to jacísi homosexuálové silnic. Sice mě to přesně teď napadlo, ale docela to sedí. Jsou proti automobilistům menšinoví, za to však daleko nafoukanější. Přesně jako 4%.

0 8
možnosti
Foto

Pane Kudličko, pojďme na to od lesa. Já mám staré "bávo". To auto je pod 100.000,- (v červenci do nás nacouval Rusák a řeší se to jako totálka, i když auto bylo celou dobu pojízdné).

Takže, já to s tím bávem napálím do stromu, stromu se nic nestane, auto je odepsané, škoda je pod 100.000,- takže policii nemusím volat a s úsměvem jedu na odtahovce domů.

Ale, pokud já se v tom autě zmrzačím a musím si mobilem zavolat sanitu, tak sanita zavolá policii, ta učiní zápis o dopravní nehodě s těžkým zraněním a ta nehoda se bude řešit. Myslíte, že bych jako řidič měl zůstat beztrestný, protože jsem nikoho jiného nezranil?

Tak si, myslím, ten zákon koncipován nebyl.

0 4
možnosti
PK

Pane Hermánku, zkuste si nastudovat pr.předpisy, ať nejste za mola. Pokud cyklista jako účastník silničního provozu způsobí jinému, opakuju jinému ublížení na zdraví v rámci dopravní nehody, pak dostane flastr od 25 - 50 tisíc Kč. To si myslíte, že když to napálíte se svým Bávem do stromu a zmrzačíte se, že budete platit pokutu za ublížení na zdraví?

2 0
možnosti
Foto

To je opravdu otázka. Je v tom zákoně opravdu slovo "jinému"? Pozor, nejde o trestní zákoník, jde a Silniční zákon. A ten stanovil, že kdo způsobí dopravní nehodu s těžkým zraněním, bude potrestán. A ani slovo tam nebylo "jinému".

Chápete pane Kudličko, že správní pokuta či trest je něco zcela jiného než trestný čin ublížení na zdraví? Tady se nehodnotí, zda jak jsem ublížil druhému, ale jak závažná byla ta nehoda. A to je vyjádřeno právě mírou toho zranění.

Jsou snad ti policisté či správní orgán, kteří toho mladého cyklistu pokutovali částkou 50.000, Kč úplní mimoni, co neznají zákon? Odkud odjinud bych to já věděl?

0 4
možnosti
MM

Z vás musejí mít doma a v té vrátnici radost. Takový mol se těžko hledá.

6 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. Zaměstnávají mě i když jsem takové pako polointeligentní.

0 2
možnosti
AH

Úvod o historii používání slova vole - budiž, chápu. Hlavní část o tom, co jsou cyklisti za hovězí dobytek - budiž, chápu. Ale co autor mínil vloženým odstavcem o Bobkově koncertu, to mně hlava nebere. Proč tam (i když jméno Havel užívá filuta autor často) zmínil v jedné větě Havlův listopad... Obě věci snad nemají se slovem vole a cyklisty nic společného nebo snad v dalším pokračování nám bude vše vysvětleno? Teda hlavně ten Bobek, to jsem se fakt pobavil. Jinak ještě doufám, že pan Hrabal nečte v nebi Hermánkovy blogy a nedozví se, že autor od něj "tak trochu něco odkoukal"...

8 0
možnosti
Foto

Nesmíte to tak rozebírat. Počkejte, já se podívám. Takže, rozbor větný:

"Ovšem, co je zajímavé, oslovení „vole“ nezřídka používaly i příslušnice opačného pohlaví, tedy ženy a často ženy, které přímo s tímto pohlavím obchodovaly. Po slavném „Havlově“ Listopadu byli všichni kriminálníci glorifikováni a to nejen ti, kteří se dostali ven na amnestii.

Já zažil v televizi část koncertu Pavla Bobka v Pankrácké věznici, který si tam hrál na Johnnyho Cashe v San Quentinu. Trochu falešně, protože Johnny v té base opravdu seděl, což u se mi u Bobka nezdá moc pravděpodobné. Ona prý ale ani moje milovaná Hana Hegerová neseděla. Husák ji prý omilostnil, aby nemusela do basy."

Slovo vole používali kriminálníci s dokonce i prostitutky, ženy které obchodovaly se svým pohlavím. A "Havlův" Listopad je proto v uvozovkách, protože při onom slavném dění dlel na Hrádečku. A tu Hanu Hegerovou jsme tam plácl jen tak. Taky dostala flastr za Gotta.

0 5
možnosti
Foto

V roce 1977 nechala StB zveřejnit fotky nahaté spisovatelky Lenky Procházkové, které její milenec, spisovatel Ludvík Vaculík, pořídil na nějaké rodinné hrobce.

Když pomineme skutečnost, že pořizovat takové fotky na cizích hrobkách je značně neetické (nevím jak neetické by to bylo na hrobce vlastní), tak samotné zveřejnění těch fotografií bylo samozřejmě hrubě protiprávní.

Ovšem čas pokročil, dnešní "StB Plus", která se schází v krčmě Černá hospoda používá metody, které jdou s dobou. Vydává na Internetu získané fotky za fotografie někoho jiného. A jak to nazvat? Neumím to napsat slušně. A kdyby to bylo popravdě,  tak by to bylo ke škodě mého konta smazáno.

0 8
možnosti

Zveřejněním  vaší fotografie u Rodenova auta se vám holt jen někdo zřejmě chce pomstít za ono vaše zveřejnění zmiňované fotografie nahaté spisovatelky Lenky Procházkové z roku 1977. Pacholek jeden! ;-O

7 0
možnosti
MM

Koukám, že letošní léto frčí téma nepřizpůsobivých cyklistů.. No, asi je to problém, který lidi trápí.. Každopádně oceňuji spojování zdánlivě nesouvisejících témat prostřednictvím vulgárních historek podaných plebejským vypravěčským stylem. Při čtení té scény s dvěma prostitutkama jsem měl na chvilku dojem, že čtu Hrabala.. Pane Hermánek, vy se nezdáte!

4 5
možnosti
Foto

Děkuji pane Merhaute. Ale jeho kvalit nedosahuji. Nicméně styl jsem asi trochu odkoukal, ale musím na tom ještě pracovat.

0 7
možnosti
JB

To jsem ale vůl, vole, že jsem takový hloupý blábol četl.

Donutilo mě to napsat tento příspěvek a teď honem pryč !

9 0
možnosti
BK

Pitomost hodná pořádnýho mola, korunovanýho....;-D

7 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.