Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a69r44a 70R61a45n30k

10. 8. 2015 4:17

Chtelo by to katetr a trochu zluce vypustit, ale asi uz to za to nestoji, hlavne kdyz mlada vdova zdedi stare bavo;-)

0 0
možnosti
JP

Nechtěli byste se vy všichni bolševici, estébáci a proruští propagandisté emigrovat - pardon, dnes se může volně odjet - do vámi opěvovaného Ruska nebo Číny? Byla by to určitě paráda pro všechny.

1 0
možnosti
Foto

To je dobrý nápad na vylet. Zaplatíte letenky, hotel a diety?

0 0
možnosti
FA

Řekl bych, že pursuit of "něco" je honba za něčím, snaha o něco...

Sidney, Jaro? :-)

1 0
možnosti
Foto

No, to samozřejmě je. Ale je třeba překládat smysluplně, nikoli doslova.

Podle mě "Life" v teto souvislosti znamená PRAVO na život a pursuit pak právo za nečim jít, o něco usilovat.

Tedy právo usilovat o štěstí. Nebo se snažit.

0 0
možnosti
LL

Brojlerový komik Milouš Jakeš po svém pádu poskytnul televizní rozhovor, poprvé jako soukromá osoba. A tehdy poukazoval na obrovský rozvojový potenciál Číny, ve smyslu, že socialisticko-kapitalistický hybrid může být úspěšný. Této pasáži se dostalo obrovského výsměchu. Mnohokrát jsem si od té doby na tuto část jeho řeči vzpoměl. Že i v kupě jalových komunistických frází se může najít perla pravdy.. Ale tehdy byl opravdu jediný, kdo tuhle dneškem potvrzenou skutečnost prognostikoval.

1 1
možnosti
VV

Obvykle bramboracka. Za Husaka by!o dobre a zapad proto kteremu stala hrsz socializmu a miru.

Na horko se to svadet neda!

3 1
možnosti
JR

J76a43r78a 58R16a68n83k

8. 8. 2015 18:41

Chtela bych Vam poradit dva dokumentarni filmy z Ciny: The Last train home a Up the Yangtze, uvidite to, co se Vam v CR nepodari, anglicky umite a daji se stahnout cele filmy. Dost Vam to o zivote v Cine rekne, bez nejakeho nesmyslneho ocernovani. Urcite vite, ze skola se v Cine plati....i ta zakladni a na venkove spousta lidi nema moznost vzdy zaplatit. Navic je v Cine na milion deti bez rodneho listu - pro vladu neexistuji, narodily se jako druhe i treti dite "na cerno", protoze rodice nemeli to srdce je utopit, nebo schodit ze skaly. Dale pak nevite nic o Falun Gong, mirumilovne, neskodne sekte, kterou komiunisticka Cina pronasleduje, maji nesmirne zdrave organy (diky martial arts), plni jimi vezeni a za neuveritelnych podminek odebiraji jejich organy. Cina je nejvetsi "producer" lidskych organu a je jich stale desetititsice rocne. Podle nejnovejsich zprav maji byt popravy od listopadu letosniho roku zakazany, ale oni si to soudruzi jiz nejak omluvi.

2 0
možnosti
Foto

Jedna věc je propaganda a druhá realita.

Reřim je dnes velmi tvrdý, vyžaduje totální nasazení aby člověk přežil. Je to dáno technickým pokrokem, přelidněním a tvrdou mezinárodní konkurencí. Pohoda, jaká panovala v roce 1987 za dr.Gustáva Husák blahé paměti, je dnes bohužel minulostí Rv

0 6
možnosti
VK

Bože můj. Chce se již tebe zvracet:-P

4 0
možnosti
EP

U mnoha těchto takzvaných lidských práv si stačí uvědomit, že často mnohem více než práva pro jednoho znamenají velmi nechutnou povinnost pro druhého.

2 0
možnosti
Foto

Velmi přesně řečeno. Děkuji.

3 0
možnosti
AS

A42d23a51m 33S52t66a29v21a

8. 8. 2015 14:27

"lidskoprávní lobby...": taky mi toto seskupení často připadá jako vám. Smutné, ale ten atribut není vůbec  mimo....

1 1
možnosti
RH

Demagogie jako vždy. Ekonomická spolupráce a politický postoj nejsou nutně spojené. S Čínou nám vzájemná výměna roste, i když jsme dosud Tibet podporovali. Tvrdit, že když s Čínou obchodujeme, tak musíme podporovat jejich politiku nebo nutně se s nimi bratříčkovat je stejně hloupé, jako tvrdit, že Čína, jejíž jsou západní státy největšími obchodními partnery, by neměli Západ a liberální demokracii kritizovat. Zjistěte si, jak v Číně píšou o západu, ale kšefty jim nesmrdí. Čína také nepřijede na každé pozvání jen proto, že někomu prodává tenisky.

6 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.