Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi dobrý, střízlivý a realistický pohled na věc R^

Vidím to  podobně, bez ohledu na pana Jakla a spol.

0 0
možnosti
Foto

R47o86m52a32n 25K47o25z97e64l

26. 4. 2013 22:45

Pokud ten Jaklův článek četl nějaký lékař, tak se musel chytat za hlavu - radit lidem, aby se nehýbali. Z nedostatku pohybu vzniká nadváha nebo obezita, s tím jsou spojené různé nemoci a z čeho je placena jejich léčba? Z peněz nás všech. Přijde mi netaktní zpochybňovat práci odborníků a vědců, stejně jako třeba Hájkovy názory, že kouření vůbec neškodí. A pro pravičáka nebo příznivce svobodného by slovo "zakázat" vůbec nemělo existovat. Naštěstí tyto pány už skoro nikdo nebere vážně. Jinak - já jsem zvyklý mít oběd každý den, ať se pohybuju či ne...

1 0
možnosti
Foto

A kde jste v té legraci pana Jakla vyčetl, pane Kozle, že pan Jakl radí nehýbat se? Copak je cyklistika jediným možným pohybem, i když, přiznávám, pro mnoho velmi atraktivním. A to až tak, že na kole provádějí neskutečné vylomeniny, které jsou až životu nebezpečné. 

Často jsou nebezpečné jejich životům a často též zdraví jiných, i když rychle jedoucí bezohledný cyklista může i usmrtit. Současně se ale kvůli cyklistům tvoří drahé a často nesmyslné stavby a na to hlavně chtěl pan Jakl upozornit. Pokud ovšem berete vážně každou legraci, co kdo napíše, no tak pozdrav Pán Bůh.

0 1
možnosti
RO

Souhlas a karma, R^R^R^ Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

alespoň jednou denně konat rektální alpinismus panu Klausovi a jeho nohsledům, že, pane Jiří

1 1
možnosti
Foto

Milý Zdeňku, Vaše úvahy jsou opravdu úsměvné. Po celou dobu, co jsem to psal mě Klaus napadl jen jednou a sice u odsíření elektráren, což je 100% pravda. Jeho vláda na to odsíření vyčlenila peníze. 

Ovšem smyslem článku nebylo glorifikovat Klause, ale vyjádřit svůj postoj k fanatikům, kteří chtějí zachovat "nedotčenou přírodu". Ta ale již dávno neexistuje a oni přitom ničí stávající, i když nepůvodní zalesnění Šumavy.

0 2
možnosti
MS

Už jsem lekl, že nezmíníte svou "mužnost" v mládí, jak bývá na vašem blogu zvykem. Ale, chvála bohu, nezapomněl jste. :-)

8 0
možnosti
PM

;-DPřesně, ty jeho tři nohy...co může být ještě trapnějšího?

4 0
možnosti
LS

L27i58b98o38r 61S55y75n96e50k

26. 4. 2013 15:31

Pane Hermánku, ty papírny jsou Větřní né Větrný, nebo co to tam máte za blábol. Takového průvodce bych si přál v Holandsku(správně Nizozemsku);-D velice.

4 0
možnosti
MM

Pan Jakl namluvil už tolik hloupostí, že už nikdo neví, co si skutečně myslí, a co zmiňuje jen jako nadsázku, ironii či prachobyčejnou provokaci. Osobně mám o tom také své pochybnosti a spíš se kloním k názoru, že pan Jakl mínil své výroky zcela vážně. Ostatně už jen samotný postoj, který považuje všechny, kdo jezdí na kole (nejen rekreačně) za fanatické ekoteroristy, mluví za vše.. K té Šumavě. Vždy se musím pousmát, když se někdo zastává kácení lesů s odkazem na to, že je to postup doporučovaný odborníky. Nevím, koho tím mají konkrétně na mysli, jestli starosty z okolních vesnic?, politiky ODS?, těžařské společnosti? nebo snad samotného VK?.. Otázka boje proti kůrovci je jistě velmi složitá záležitost a i ve vědecké obci na jejím řešení není 100% shoda. Pokud ale vím, tak naprostá většina vědců z Akademie věd, z Karolovy a Masarykovy univerzity, se v minulosti vyjádřila proti kácení. Nemám důvod nedůvěřovat v jejich úsudek.

5 3
možnosti
Foto

A já zase, jako obyčejný člověk, se spoléhám na obyčejný selský rozum, který mi říká, kde je nejvíce uschlého lesa? Na Šumavě. A druhou otázkou, kterou si zákonitě položím, je proč? A docházím k závěru, že kůrovec se tak rozšířil kvůli bezzásahovým zónám.

A pokud jde o pány profesory, tak opravdu nevím, jaký je poměr těch co bezzásahovost chtějí proti jejím odpůrcům, ale myslím si, že to je podobný fanatismus jako s obnovitelnými zdroji.

U obnovitelných zdrojů se musí prokázat, že jsou přínosné, i když přínosné nejsou a dá to zdravý technický rozum člověka pouze vyučeného v elektrotechnice, tak i u toho kácení platí více výsledky - stovky hektarů lesa sežrané kůrovcem než nějaké teoretizování pánů profesorů.

Ostatně, podobným způsobem kdysi mnoho lidí prokazovalo, že jde sestrojit Perpetuum Mobile, ale v praxi nikdy žádný takový stroj nepracoval. Snad jedině v supravodivém stavu, ale to musím nepočítat s energií na příslušné chlazení.

2 9
možnosti
MJ

Na tom ropákovi roku je nejzajímavější ten fakt, že to uděluje člověk jménem Miroslav Patrik a to je přinejmenší stejné pako jako nositel tohoto ocenění Ladislav Jakl.

1 0
možnosti

P51e48t75r 38Š85u29l91c

26. 4. 2013 13:58

"Chtěl by ste být ropákem?". Proč , tím už dávno jste, mimo jiné.....

3 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

26. 4. 2013 13:29

Pekne to pokacet, nadelat lakatosema erozni ryhy - to bude krasa.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.