Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J37a93n 73R44ý24z13n81a17r

17. 4. 2014 10:14

Srovnávat gulag s kalifornským vězením je vyloženě scestné.

     Stalin byl především perverzní zrůda a likvidoval jakýkoli odpor stejně šíleně jako Hitler.

     Nacizmus stojí na rasové nadřazenosti a komunizmus na třídní nadřazenosti.

Jedni chtějí likvidovat rasu a druzí třídu.

    Ta třída je svým způsobem větší hrůzovláda než rasa. Kdo patří do jaké rasy je celkem jasné a osud je s prominutím očekávatelný.

Třídní původ je nejasný, zejména u dětí a u vnuků - tak je osud naprosto neočekávatelný.

1 0
možnosti

Záhadou ale zůstává, že počet vězňů na počet obyvatelstva byl v USA na počátku tohoto milénia stejný jako za Stalina v USA. Jaké perverzitě to mám přičíst?

0 0
možnosti
AH

Hermánku, člověk těžko věří, že něco takového jako vy může chodit po tomto světě. Možná ještě žije nějaký český občan, který gulegem prošel. Škoda, že není mladší, asi by vám řekl co si o vás myslí. Není omylem, že vás tady kolegové diskutující nazývají lidským odpadem.

6 0
možnosti

Vy myslíte Pravomíla Raichla, jak se mu lékař Makarov v gulagu chlubí v r. 1941, že jeho dcera hrála ve filmu "Kamenný kvítek" ?

0 1
možnosti
PK

P89a19v33e17l 13K88u62l78a

16. 4. 2014 6:04

Cvok? Z jakéhokoliv pohledu určitě ano......

1 0
možnosti
FF

8-o

Pane Hermánku, Vy jste neuvěřitelně nedisciplinovaný pacient. Chudák Váš ošetřující lékař, ten z Vás musí být zoufalý. A přitom stačí dodržovat tak málo:

Nejdřív tabletku, až potom blogovat. Nejdřív tabletku, až potom blogovat. Nejdřív...

Dobrou noc.

F.F.

9 0
možnosti
VK

Moment, je treba to specifikovat. Tabletka, to je to male, ruznych barev a polyka se to. Nezamenovat za tablet.

2 0
možnosti
VK

K panu Hermankovi je naprosto zbytecne se vyjadrovat. Ja bych ale prece jen rad vedel, jake hrubky mel na mysli, kdyz zde postnul cast meho textu. Vzhledem k tomu, ze nejsem Cech a Cestina neni muj rodny jazyk, jsem si vedom chyb, kterych v mych clancich neni zrovna malo. Presto si ale nejsem a to ani po kontrole vedom, ze by se nejaka HRUBKA nasla v tom, co zde pan Hermanek zkopiroval. Teda, ne ze by na tom zalezelo, ne ze by zalezelo na nazoru pana Hermanka, ale prece jen, zvedavost je zvedavost.

2 0
možnosti
MR

No on videl ten film s Newmanem, a zurive se snazi z toho delat jako ze Gulagy a americke veznice byly totez, no tak neco nalezt musi, tak ho nechte nebo jeste o tom neco napise, neco lepsiho ;-D

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že autora po jeho posledním ,,krátkém" je možno spíše politovat, ač karmu si udržel a upozaděn tak, jak to nemá rád, vskutku nebyl. Každý máme šanci ,,nějak" vyniknout. Jen ty cesty...;-(:-/

3 0
možnosti
MR

no kdyz mu tentokrat ani putinovska pata kolona nedavala karmu, no tak ho nechte, no. chudak

0 0
možnosti
Foto

Banalizovat zlo (to gulagy rozhodně byly) s tím vysvětlením, že existovalo ještě horší, je hloupé a nedůstojné vůči lidem kteří tam byli posláni. Navíc drtivá většina lidí tam skončila, ne proto že něco provedli, ale protože byli nepohodlní pro tamní režim.

6 0
možnosti
Foto

a jednu technickou, či faktografickou, připomínku, pane Jiří, k vašemu nejnovějšímu výblitku - Sergej Koroljov se z gulagu nevrátil, on byl odtamtud vrácen, protože jej potřebovali. V opačném případě by byl jeho návrat spíš omylem.

Ale takovými detaily (podobně jako v naší při o segedin) se vy nezabýváte.

8 0
možnosti
PS

P27e15t72r 63S84k64á94l66a

15. 4. 2014 23:22

Konečně s Vami mohu v něčem souhlasit. Tedy zatím jen s jednou větou v nadpisu posledního blogu.

2 0
možnosti
Foto

a škoda, že to přihlásil jako krátký blog.

Za ten nadpis, panečku, to by byla karma

2 0
možnosti

Trošku nechápu smysl tohoto článku. Jako ukázat, že nacismus byl gigazlo a komunismus jenom megazlo? Z faktického hlediska máte možná pravdu, ale kdybych si měl vybrat mezi těmito dvěma režimy, hledal bych nějakou třetí cestu, i kdyby to znamenalo nechat se zabít.

2 0
možnosti
MR

M55i27l22a76n 88R51a75d71e24k

15. 4. 2014 23:23

podle Hermanka byste mel libat ruskou zem, ale neridi se podle sve rady. Oproti Rusku je dnesni bordelarska multikulti, politicky korektni bolsevicka kulisarna zvana EU - Brusel, Barroso, Ashton a van Rompuy take lepsi, dokonce o moooooooc lepsi nezli Rusko, ten bolsevismus vs. nacismus bylo to same ale v bledemodrem, a presto fandi Putinovi.

Akorat uz nemuze psat o svem byvalem oblibenci Zemanovi, nejak se posledni dobou ideologicky rozesli

0 1
možnosti