Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po r. 68, po čistkách, nabrala StB řadu mladých vysokoškoláků, později měla i svoji líhni kádru, tzv. vokovickou "sorbonu", kde si je pěstovala. Mladí byli do své práce docela zažraní, byli i vědomostně na úrovni, znali i exilovou literaturu a problematiku exilu, takže profesionálně s určitými výkyvy danými ideologií, byli i na výši v dané práci. Nešlo je "švandrlíkovsky" podceňovat.

Dubček byl komunista tělem i duší, u něj se nedalo předpokládat, že se účinně postaví proti Kremlu. Tolik indicií invazi naznačovalo, dokonce i s maďarské strany přišlo pár dnů před ní varování, ale on nic. To charakterizuje jeho úpění, když k invazi došlo: Tohle oni udělali mně?"

Sovětům šlo především o to posadit se těsněji k dotykové linii se Západem a tak vytvářet tlak.

3 0
možnosti
RS

SSSR v roce 1968 nechtelo stratit jednu svoji kolonii. A potom je znamo, ze spatny priklad kazi dobre mravy. Co kdyby se nakazily prazskym jarem  i dalsi kolonie? To by stalo Brezneva jeho job.

3 0
možnosti
SN

:-)   Kdo je starší ročník a netahal v té době kačera, tak to pamatuje! KDo vyjel na západ, služebně, nebo za studiem, nebo i na zájezd, byl StB "vytěžen" ! Výjimky se nepřipouští. Jedině u Klause, Livie, ba ani u Dlouhého žádný záznam není! Přemýšlejte!  Možná i u řady dalších, ale po sameťákové  skartaci, kdy vázací záznamy  vozily náklaďáky na hromady ke spálení,(možná některé záznamy jsou ještě v trezorech), nelze věřit ničemu. V záznamech zůstaly jen rybičky a možná ti co aktivně spolupracovali, dnes po nich jedou, aby smyli svoji vinu !  R^R^R^

4 0
možnosti

Ještě pár vykřičníků o možná uvěřím....:-)

2 2
možnosti
Foto

J24o43z63e17f 48N49o23v87a16k

29. 9. 2014 12:53

Pokud vím tak Babiš vědomou spolupráci s StB popírá, zatímco vy tvrdíte, že to bez ní nešlo. Jeden z vás tudíž určitě lže.

3 0
možnosti
TH

T80o16m32a28s 13H21a65t13l32e

29. 9. 2014 12:36

... plně s vámi pane souhlasím , profesionálové vs.amatéři , tož téma ! Hlavně bych tam zahrnul novináře a cenzory z  internetových diskusí ! Chovají se jak ti estébáci , ale na úrovni Horní Dolní !

3 0
možnosti
JT

Nevim, jestli je pravda, co pisete, ale jistou logiku to ma.

0 0
možnosti
Foto

Opět řečí více než je zdrávo..... Jiří Hermánek se prostě umazal tak, že to nesmyje.

5 2
možnosti
Foto

pane Jiří, v okecávání jste opravdu profesionál

7 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.