Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

97% nápoj je nepoživatelný. I na Krymu…

Pokud vím, tak nejvíc „grádů“ má rakouský Stroh Rum, 80%. Za kruté Husákovy totality si jej kamarádi z VÚTECHP nechali dovézt z Vídně a byl to u nich takový chyták na hosty. „Pocem, Jirko, tohle si musíš dát..“. Několikrát jsem se tomu pití vyhnul, ale pak jednou jsem tam nebyl autem a nebylo zbytí než ochutnat. Hrozné. Ono to pitivo ale není určeno ani tak k přímé konzumaci, ale jako doplněk nápojů, dezertů a podobně. A proč Stroh – sláma? Protože se tak jmenoval jeho tvůrce, Sebastian Stroh, který tuto delikatesu v 19. století v Rakousku poprvé vydestiloval.

Ale konec okecávání a pojďme ihned na věc (Vy nevíte, jak miluje Marxista? Jde ihned na věc). Byl jsem, spolu s panem Fojtíkem, a patrně i dalšími, označen za „naivu“, protože věřím 97% výsledku krymského referenda.

Ani nevím a nechce se mi to „googlit“, jaký ten výsledek ve skutečnosti byl, ale opravdu nenacházím rozumnou odpověď na otázku, proč ne 97% souhlasu s nezávislostí toho poloostrova.

Jistě, Rusů tam nežije 97%, to nikdo netvrdí. Je to něco přes 50%, tuším, (bez záruky) že to je 58%.

Ale to máte to samé, jako s pivnicí U Tygra, kde kdysi nějaký velmi zmatený televizní speaker oslovoval v přímém přenosu pana Hrabala pane Párale a pan Hrabal se tvářil tak nasraně, že to bylo až zábavné.

Stalo se to u příležitosti návštěvy velmi populárního amerického „doutníkového“ prezidenta Billa Clintona, který, i když nařídil to bombardování Bělehradu, tak jinak nebyl žádný suchar. Pil pivo, hrál na saxík a sváděl praktikantky.

No, já si myslím, že americký prezident, pokud to zrovna není Barack Hussain Obama, nikoho moc svádět nemusí. Že před ním každá žena či dívka ráda „hodí záda“.

A protože Bill je jen asi o dva roky starší než já a byl v roce 1968 v Praze, zajímalo by mě, přes kolik spojovacích článků by se člověk dostal k němu do postele.

Myšleno samozřejmě obrazně, protože ani jeden z nás není 4%. Bill je skutečně ročník 1946, takže v roce 1968 mu bylo přesně 22 let. A protože i mně, hloupému a ošklivému Čechovi se občas povedlo nějakou to dívku na záda položit, tak co takový hezký a chytrý Američan?

Tomu musela děvčata do postele přímo skákat. A moje úvaha je vedena tím směrem, kolik spojovacích článků, tedy dívek-chlapců-dívek a jejich postelního skotačení by bylo potřeba, abych se dopracoval až k Billovi?

Pro ty, co pomalu chápou ještě jednou. Skotačil jsem třeba s Ančou, tak si to, kromě mě rozdávala i s Vašíkem, Vašík zase s Vendulkou, zase s Frantou a po nějakém určitém počtu kroků bychom došli k někomu, koho měl Bill v roce 1968 v posteli.

Ale opusťme prokleté téma sexu. Zdejší publikum je velmi prudérní a ani nechci vidět ty reakce. Nejraději bych tu diskuzi zavřel. Ale to by zase synek, ani Zárybnický nebo koule neměli prostor ke svým inteligentním výlevům a vraťme se na Krym.

Takže, pokud jste někdo byl U Tygra, tak víte, že to je proslulá pivnice, kde se pije co? Pivo. Jistě, občas se vyskytne jedinec či spíše „jedinka“, která pije něco jiného. Ale k Tygrovi se prostě chodí na pivo, takže 97% počet pivařů tam asi není tak špatný odhad.

Kdo pivo nemá rád, k Tygrovi nechodí a přesně to se dá říci o krymském referendu. Vzhledem k početní převaze Rusů považoval každý odpůrce za zbytečné k referendu chodit.

A protože se zde obecně tvrdí, že otázky v referendu byly jen ANO a ANO, poslyšte, co k tomu říká Wiki:

The referendum asked the people of Crimea whether they wanted to join Russia as a federal subject, or if they wanted to restore the 1992 Crimean constitution and Crimea's status as a part of Ukraine.“

Pro ty, kteří nejsou zběhlí v angličtině, zběžně přeložím: Otázky byly dvě: Za prvé, zda volič chce, aby se Krym připojil k Rusku a za druhé, zda volič chce obnovení krymské ústavy z roku 1992 podle níž byl Krym součástí Ukrajiny.

Můj názor je ten, že kdo chce tepat Rusko a Putina, tak si na Krymu vyláme zuby. Jednak národností statut poloostrova (etnických Rusů tam v době referenda bylo dokonce přes 60%), tak i jeho historie.

Ano, hranice se nemají přepisovat, ale staré křivdy se mají napravovat. Takže v otázce Krymu jde jen a pouze o to, co si odpůrce nebo naopak příznivec znovupřipojení Krymu k Rusku vytkne jako svůj „bitevní prapor“ a vždy ta argumentace, ať ta nebo ona bude vždy mít nějakou hlavu a patu.

Nicméně v mezinárodních vztazích rozhoduje vždy současný stav a ten je dnes jednoznačný. Proto by si odpůrci Putina a Ruska měli hledat jiné téma. Třeba jak 1.500 ruských tanků přeletělo ukrajinské hranice maskováno za pytle s moukou.

Autor: Jiří Hermánek | sobota 20.9.2014 10:00 | karma článku: 25,96 | přečteno: 1313x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mě nesqala sovětská vojska, mě sqal socialismus...

A ten zde byl, ať se to komu líbí či nelíbí od roku 1948. A to v neskonale brutálnejší formě než za Husáka. Pokud to přeženu, tak za Gottwalda se věšelo, zatímco za Husáka byla jen šatlava.

26.6.2017 v 13:00 | Karma: 22,58 | Přečteno: 750x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Čtvrtek, kamiónů den. Nechoď dcerunko k D1 ven. Preview...

Protože ty fotky z 15.6. odpoledne, kdy jsme se po D1 vraceli do Prahy, jsou v mobilu a já v OL píšu na tabletu. Což je úkol náročný a ne vždy vyjde.

26.6.2017 v 9:00 | Karma: 19,73 | Přečteno: 651x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Rusko a Putin pohledem obyčejného Čecha

SSSR a Rusko mě nikdy zvlášť "netankovaly" a styky s ním jsme měl velmi omezené. Byl to dáno mojí jazykovou specializací (A,N,F). Takže kontakt se SSSR/Rusy se v "dobách temna", kdy jsme byli mladí a veselí a na politiku sqali...

25.6.2017 v 6:45 | Karma: 32,42 | Přečteno: 1130x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Statisíce podpíraču? Tak to je pěkně na draka...

Moji ctění kolegové Turner a Vlk, každý svým osobitým způsobem, ztvárnili svůj názor na tu kreaturu, co sedí, jako žába na prameni, na Hradě a nehodlá tam vpustit žádného pravdoláskovce. To je tedy ale opravdu smutné.

23.6.2017 v 14:30 | Karma: 33,19 | Přečteno: 1189x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Vladimír Vladimirovič Putin hovoří klidně a ne tak hystericky jako mnozí...

...západní politici. I když stále jsem velkým fanouškem a podporovatelem Donalda Trumpa, tak musím říci, že ve srovnání s V.V.Putinem působí některé jeho projevy dosti dryáčnicky. Ale Bohu dík, že tam není Hillary Clinton(ová)...

22.6.2017 v 16:00 | Karma: 38,44 | Přečteno: 1904x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.