Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nemyslím,že bychom měli šedesátýosmý oslavovat ale připomínat určitě ano.Připomínejme si jak se zachoval tehdejší SSSR.Uvědomujme si ale také,že stejně by se zachoval i každý jiný stát který by nás měl v područí.Jsem na světě dost dlouho abych viděl dost intervencí z obou stran.Stačilo ,aby si ten který stát chtěl jít svou cestou která se komusi nelíbila.:-)[>-]

0 0
možnosti
Foto

K74a66r63e85l 16R35a47d89a

24. 8. 2013 22:37

Mě bylo v r.68 devatenáct. Byl jsem ocejchován jako občan druhé kategorie a žádnou z radostí té lidské tváře jsem na vlastní kůži nepocítil. Spíš naopak. A tak jsem té partě mladých perspektivních kádrů nevěřil. Spíš mi připadalo, že se jim nechce čekat, až staří soudruzi odejdou přirozenou cestou. Kdo si tu dobu pamatuje, jistě vzpomene, že na jaře  probíhalo v jižních Čechách velké cvičení Varšavské smlouvy a spojeneckým vojskům se jaksi nechtělo odejít. Co to znamená musel pochopit i obecní prosťáček. No pak se vojska přece jen stáhla, aby se za hranicemi sešikovala k úderu. Jestli to překvapilo soudruhy na ÚV, pak museli být nejspíš padlí na hlavu. Navíc se proslechlo, že tři týdny před okupací americký agent donesl Dubčekovi plán akce a Dubček si to nechal pro sebe. Dokonce nechal toho agenta zavřít. Navíc prezidentem byl generál Svoboda, který rusy velmi dobře znal. Tak na mě nechtějte, abych osmašedesátníky oslavoval. Na cestě ke korytům museli lidem něco naslibovat a dopadlo to špatně pro nás všechny. Jediný kdo si z té party zachoval alespoň čest byl dr. František Kriegel.

0 0
možnosti
JP

Po delší době jsem si přečetl estébácká moudra - a nenapadá mne co na to odpovědět. Ač jsem již pamětník, mé vidění těchto událostí je jiné.

2 0
možnosti
PK

P77e21t68r 29K59u66č77e66r62a

21. 8. 2013 10:41

Chapu, ze si rikate asi, ze co je vychodni to je dobre, ale ten sebedokonalejsi system potrebuje trochu kritiky, jinak neobstoji konkurenci.

0 0
možnosti
Foto

Jak jste na to přišel? Já jen tvrdím, že neustálá násilná kritika Ruska je na dvě věci, ale určitě ne ku prospěchu a že to silně připomíná komunistickou kritiku USA.

2 6
možnosti
Foto

Musím ten svůj článeček o něco doplnit. Německá okupace nás stála nesrovnatelně více lidských životů než ta sovětská, která vlastně ani žádnou pořádnou okupací nebyla.

Ale naše ekonomika pod Hitlerem spíše vzkvétala. Modernizovalo se zařízení fabrik (elektromotory nahradily transmise a podobně), zatímco v sovětské sféře jsme vesele zaostávali za světem.

Pak ale musíme hovořit o celém poválečném vývoji a nikoli pouze o roce 1968 a 21. srpnu.

0 8
možnosti
BT

no nazdar a ony by se transmise nevyměnily bez německé okupace ;-D argument jak noha

1 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Kroupo. Spousta lidí mi zde laje, velmi často za něco, co jsem vůbec nenapsal.

0 6
možnosti
LN

L91u71d73ě21k 33N64o91v71ý

21. 8. 2013 9:39

Takže správné by bylo nedělat nic, nesnažit se o nic a prostě se smířit s životem v nesvobodě? Třikrát fuj autorovi Rv

4 1
možnosti
Foto

To jsem skutečně napsal?

0 6
možnosti
JSS

No vidíte, pane Hermánku, zase po 23 letech pokukujeme po Širých pláních na Východě, hlavně po tom, co se nachází pod zemí !! A ono to bude strategické pro přežití!!

     Jenže pokukovat dneska nestačí. Ruský obr si začně tvrdě diktovat - hůře než za Chruščeva, Brežněva a dalších. Půjde o tvrdé zaplacení a nakonec i tu náklonost.

     Takže my kroutící se Čecháčci  budeme mít s tím hodně co dělat !!

0 0
možnosti
Foto

Snad už dnes platíme světové ceny?

0 3
možnosti
VH

s blogem, který je celkem vtipný, nesouhlasím, ale nazažil jsem tu dobu, takže to mám složitější

1 1
možnosti
VO

Pane Hermanku, mam jen jedno - vypadnete do Ruska, nebo jdete do p...dele. S takovym hnusem snad ani nejde polemizovat, natoz rozumne diskutovat.

2 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.