Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P65a47v67e58l 19K20u36l75a

26. 3. 2014 15:05

Havel bombardoval Srbsko:-/ Už vám definitivně hráblo, spolupracovníčku:-/

1 0
možnosti
ZK

Myslím, že Václava Havla už jeden z jeho tisíců výroků asi strašit nebude, za to pomočovače aut a univerzálního proruského filozofa Hermánka bude strašit Václav Havel ještě hodně dlouho.

2 2
možnosti
KB

K46a29r45e72l 31B75o18k

26. 3. 2014 9:56

Pokud by bombardování bývalé Jugoslávie boje mezi znepřátelenými etniky nezastavilo, vyvražďování by pokračovalo další léta. Byl jsem svědkem, že se vyvražďovaly navzájem rodiny v téže vesnici.

3 1
možnosti
OK

Krutá jest otázka: Koho to zajímá? 

Nechť si odpoví každý sám za sebe.

0 0
možnosti
KB

Havel v polemice s Falbrem tvrdil, že něco takového neřekl, ale redakce Le Monde ho usvědčila ze lži. Server Demagog by Havla měl zařadit na první místo všech demagogických lhářů, kteří se v naší politice od roku 1990 objevili.

Když se nad tím zamyslíme...Hilter chtěl bomardováním ruských měst, především Moskvy a Leningradu, rychle ukončit válku a inciovat mír. Stejně tak, když bombardoval Londýn či Coventry. Američané díky "humanitárnímu" bombardování Hirošimy, Nagasaky a předtím Tokia (pomocí zápalných bomb)..skutečně válku pomohli ukončit.

2 1
možnosti
BT

redakce Le Monde dala k dispozici hlasovou nahrávku a tištěnou verzi nikde tam tento termím není

0 0
možnosti

A84l91o79i80s 62Š84í45m82a

26. 3. 2014 9:20

Možná lze doplnit o zbytečné bombardování Plzně Američany na konci II. svět. války, při kterém zahynulo přes 800 obyvatel a které každý rok Plzeň oslavuje.

2 2
možnosti
JM

Takových zbytečných bombardování tři dy před koncem války bylo víc. Třeba Vysočany nebo Svit ve Zlíně

2 0
možnosti
Foto

V roce 1990 vzniká ústava nového státu Srbska, která zbavuje Kosovo autonomie.  Pro Albánce to znamená nástup teroru a persekucí - masové propouštění z práce, zrušení albánského tisku a televize a fyzické násilí.  V témže roce vzniká referendu pro odtržení Kosova, které Srbsko neuzná, neuznává jej mezinárodní společenství. V roce 1997 vstupuje do Kosova srbská armáda a začínají etnické čistky. Mezinárodní společenství včetně OSN předkládá plány na ukončení konfliktu, které Srbsko odmítá a odmítá zastavit boje. Po vyčerpání všech diplomatických možností v roce 1999 se souhlasem mezinárodního společenství zahajuje NATO letecké nálety na vojenské cíle srbských sil. Odpovědí je, že Srbsko přitvrdilo boje a z uvedeného důvodu NATO zahajuje nálety na rafinérie, mosty, vládní budovy, továrny, elektrárny, zásobníky nafty a plynu. Po deseti dnech Srbsko boje zastaví. Rád bych chtěl vědět, zda bylo možné boje jinak zastavit boje, když diplomacie selhala

4 3
možnosti
TB

Máte zajímavě pokřivený náhled na historii. Ve skutečnosti měli máslo na hlavě obě strany. UCK byla teroristická organizace, která rozpoutala opravdové prasárny a Srbové se bránili. Na svém území ;-)

3 3
možnosti
LW

Je nutné rozlišovat mezi prostředkem a cílem. I operace může člověka vyléčit, i když nelze např. samotné říznutí do břicha nemocného považovat za léčení a způsobujete mu tím zranění.

Tím se nijak nevyjadřuji ke konkrétnímu případu, ale pouze upozorňuji, že vše není tak jednoznačné.

2 1
možnosti
JC

Tak tohle je hodně za vlasy přitažená demogogie jako posuzování bombardování civilních cílů v Jugoslávii.Rv

2 2
možnosti
RK

Autore- a napadení a obsazení cizí země je humanitární ? Už je evidentní, že ten agent KGB přpravoval vpád na Uktajinu ( o možná ještě dál ) pěkně dlouho, takže už věřím, že i " nepokoje " v Kyjevě měl pod palcem .......

1 1
možnosti
JC

A co třeba napadení a obsazení Kampučie Vietnamem?

Nebo francouzský zákrok ve Středoafrické republice?

Nebo operace v Mali?

1 0
možnosti
OK

Ty bomby byly opravdu hloupé. Měli se tam Srbové a Albánci pobít a byl by klid, n'est-ce pas?

1 0
možnosti
Foto

Docela souhlas, ač nechápu , proč to autor píše zrovna dneska ? Nebo mně něco uniklo v ranních zprávách ?

Chybička se vloudila ve slovesném čase ve větě ...cca....Havla uřeknutí BUDE dlouho strašit....

JinakR^.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.