Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ekonomie je spol. věda, která vychází z reality ekonomického života společnosti. Získané závěry využívá v praxi. Dělíme ji na mikroekonomii a makroekonomii. Ta se zabývá národním hospodářstvím jako celkem. Řeší otázky: např. jakým způsobem zvýšíme HDP nebo co způsobuje v ekonomnice růst inflace nezaměstnanos­ti apod. Makroekonomie naproti tomu zkoumá třeba chování jednotlivců, domácností a firem. Řeší otázky: např. jak se mění chování lidí při růstu cen benzinu. Jak se chovají firmy při růstu cen vstupů při podnikání apod.

0 0
možnosti
Foto

Současná demokratická levice je s komunismem zajedno, že socialismus je nezbytný a žádoucí. Mezi socialismem a komunismem neexistují žádné nesmiřitelné rozdíly; existují mezi nimi pouze rozdíly ohledně metod a prostředků Sociální demokraté a komunisté sdílejí stejné cíle a to socialismus, státní řízení společnosti, odpor ke svobodnému trhu a svobodnému vývoji. Sdílejí stejný odpor k tradici, tradiční podobě společnosti a zděděným hodnotám a rozdíl mezi nimi je jen rozdílem v prostředcích. Komunisté jsou podle socialistů netrpěliví, unáhlení, radikální a poněkud násilní socialisté;. Sociální demokraté a lidé z demokratické levice jsou obecně neschopni, nezpůsobilí vést a bránit svobodnou společnost proti komunismu.

0 0
možnosti
JK

Oponujete sám sobě, demokratická levice nemůže vyznávat komunismus, který s demokracií nemá nic společného. Buď není demokratická, nebo nejde o komunismus.;-)

Čeští stoupenci strany s názvem ČSSD jsou vesměs komunisti, ten zbytek skalních, na které se "červený svetr" Hamáček "kšeftař s národní hrdostí" a ostatní bývalé vedení vykašlalo. Teda hned potom co si vytáhli obnosy do daňových rájů.

Sociální demokratický směr je pro liberální k tržní vztahy, po vzoru severských států a s komunismem nemá nic společného. Nejde o název ale o náplň. Z rumových pralinek s ožerete asi těžko. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Komunismus ve dvacátém století představuje vraždy miliónů lidských bytostí a zničení jejich životů Komunismus to je totalita,, totální státní moc; monopol na donucovací moc státu nad celou společností, jeho získání a udržení za každou cenu a jakýmikoli prostředky. Komunismu je odmítání demokracie, nepřipustit zpochybnění své komunistické moci. Komunismus rovněž znamená odmítnutí všech tradičních svobod, jakými jsou svoboda projevu, tisku, slova, náboženská svoboda, svoboda sdružování či svoboda vlastnit soukromý majetek. Tedy jako takový nemůže fungovat

0 0
možnosti
Foto

Komunismus bude možné nastolit, pokud člověka na všech pracovních i vládních postech nahradí roboti.

0 1
možnosti
JK

Nejen na pracovištích, ale všude. Anebo zajistit, aby všichni lidé měli stejné potřeby. Což nelze a je to tak dobře.

1 0
možnosti
Foto

;-DKapitalizmus je založen na vykořistˇování člověka člověkem, zatímco v komunizmu je tomu naopak:-P Jinak každá komuna má své ,,vajdy", kteří jí coby masu kočírujou. A je vymalováno;-)

2 0
možnosti
MB

Tvrdím, že v socialismu jsem nežil. To byl podivný paskvil uspořádání. Proč dostal přízvisko Reálný, nechápu - Sovětský sklon náš vzor. Když chobotnatec Východu padl, vážně to byla rána. Je obživován dodnes. Tužby po komunismu jsou věčné, bohužel. Pokud se na to člověk dívá jako na duševní nemoc? Pak se to dá i chápat,. Postižení existují a stále budou. Přitom tak jednoduché. Nechť si založí svou fabriku - podobný celek, komunu. ... :-)

0 0
možnosti
JK

Komunismus může fungovat. Ideálně ve společnosti klonů, nebo aspoň lidí se stejnými představami o životě. Ale kupodivu nejlépe to fungovalo na západě, kde se k tomu rozhodli dobrovolně. Ale problém byl v tom, že už částečně druhá generace měla ty představy jiné a vnuci zakladatelů se už rozprchli jinam.

0 1
možnosti
JK

chápu, Jiří. Na stranickém školení Vám tohle neříkali. ;-)

0 0
možnosti
MS

Dotaz na Radio Jerevan: Je komunizmus vědecký? - Není, vědci by to napřed vyzkoušeli na zvířatech! ;-)

5 0
možnosti
MB

Na komunistech mne vždy fascinovalo - Vše bylo vědecké! Vznikla neuvěřitelná pa věda, kterou bylo nutno brát vážně. Prvním indikátorem byl culící se učitel na ZDŠ. Odříkal své nesmysly, aby měl pokoj.

Zespolečenštění - je synonymum pro krádež. Někdo něco vytvoří a druhý nemá. Čím více ten schopnější vyprodukoval, tím hůře. Je to dějinný zloduch! Veleben je ten neumný. Přitom vyšli ze stejné startovní čáry - Z jeskyně. První směnou zboží - Tak vlastně kapitalismus začal. Na konci procesu je následný hospodář, vlastník. Specializuje se a koná ...

Výsledky bludů jsou zřejmé. Hospodář zmizne - Zjeví se všelidový vlastník. Komedie, kdy sami komunisté pochopí. To nakradené, stejně někdo musí vést. Erudovaného vyhodili, tedy kdo? Díla se ujme přesvědčený holič. Zkušenosti nemá, zase ví, kde leží Čukotka. Až se objeví generace KSČ managerů? Logicky to vedou - jako ti vyhození vlastníci. Zjistí, že jinou cestu nemají. Snaží se o rozkvět a to lépe. Pro své zaměstnance. Zjistí, že komunisté jim, v tom brání. Kruh se uzavírá. Očekávaně to krachne. Noví - soudruzi kapitalisté nastoupí. Lebedí si. Nikdo jiný jako komunisté, pro rozvoj kapitalismu toho více příznivého nevykonal! Ze služebních Volh naskáčí do BMW. Ani na schůze, již nemusí chodit. Fakt úsměvné, to vědecké - nevědecky padne. To se vědělo. Pravda nikdo netušil, že to potrvá 41 let a tolik škody nadělá ... :-)

3 0
možnosti
JK

Na komunismu není správné ani funkční nic. Například ozbrojená revoluce a okradení těch co jsou schopní a kreativní těmi co jsou neschopní zpátečníci. Okradení musí být násilné, protože vlastníci se dobrovolně majetků nevzdají, to je základní komunistická premisa, Vy tomu říkáte "zespolečenštění", směšné slovo pro násilné okradení majetných. Nevím jak se budete tvářit až vám soudruzi přijdou "zespolečenštit" váš vlastní barák, pak už se o něj nemusíte starat, bude se starat OPBH. No a vy půjdete za protestování pěkně sedět, aspoň 15 let natvrdo.

Lidé svou vůlí spolupracovat a shodnout se na společných morálních zásadách tvoří společnost. Obráceně je to nesmysl, společnost nemůže tvořit člověka. Co znamená "vhodný prostor" pro "zespolečenštění", tedy okradení majetných? Marx to popsal jasně, nemajetné je nutné ozbrojit a dát jim "prostor" se beztrestně obohatit násilím. Podle vás "společnost má řídit vše". To jako bude referendum o tom kdy a kudy mám chodit do práce, kdo bude vedoucí a kdo dělník a kdo s kým bude mít povoleno plodit děti? Ne, bude zase vrstva vybraných sociopatů (nejlépe strana), kteří budou rozhodovat o všem a největší bezduchý šílenec bude nejvyšším vůdcem, kterého slovo bude zákon. Komunistická nenormálnost, kterou jsme si už prožili a vracet už se nebudeme.

Komunismus je krvavá a zrůdná ideologie, vynucuje si u lidí závist a nenávist, dělá z lidí sociopaty, kteří neváhají lhát a udávat i nejbližší vlastní příbuzné. Vy v podstatě děláte totéž, člověk má být, dle vás, maximální sobec, onen sociopat, má být "sám sobě vším". To je šílená lež, člověk vítězí v evoluci jen proto, že je tvor společenský, že se pro blaho celku umí obětovat a zejména to platí pro lásku k nejbližším. "Člověk bez lásky k lidem není nic", to je ta definice, proto jakýkoliv diktátorský režim nemá dlouhodobě šanci a udržuje se jen krutými represemi.

6 0
možnosti
PD

v některych chorych hlavach jistě tato myšlenka žije dál i po 100 letech šlapaní ve slepé uličce

8 0
možnosti