Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Doučoval jsem matiku. Občas jsem se doučovaného zeptal "pochopil jste to?" Řekl, že jo, a pak to udělal zase blbě.

0 0
možnosti
Foto

Každý si pod těmi slovy představuje něco jiného, mnohdy i pravý opak.

0 0
možnosti
MB

Směle tvrdím, že ryzí pojem "Svoboda", neexistuje. Podobně je to s pravdou, nebo dokonce s cenou. To vše- jsou nic neříkající pojmy. Jinak to vypadá, pokud je člověk k něčemu přiková. Pravda koho? Vítězova, nebo poražencova? Jakoukoliv cenovku je třeba porovnat s příjmy, vlastními životními náklady.

Za svobodou jsou zřejmě hranice - anarchie. Pak tedy svobodu chápu, jako Odpovědnost. Čím více jsem svoboden? Tím více jsem zotročen. Ideální model svobodného člověka? Koná dle své vůle. Rozhoduje se a nese svou odpovědnost. Aby to přežil - tak je odpovědný. Svobodný votrok dle vlastní vůle - Ideál vyjádření osobní svobody !

Mj., podobná osa vlastně prochází tvorbou Arnošta Lustiga. Lze být svobodný v base, koncentráku, nebo totalitě? Lze ducha nelze spoutat. Dokonce lze být šťastný. Viz jeho historka o dajné ženě, která všechny chlapce obdařila. Svoboda je skutečně - podstatný stav mysli. Jistě, nemluvím o zřízení, to má být bezesporu svobodné :-)

1 0
možnosti
Foto

Podepisuji! Svoboda mysli je nejdůležitější. R^

2 0
možnosti
JL

Já bych svobodného člověka určitě definoval jinak - jaké má vazby na společnost. Čili svobodný je ten, kdo nikomu nepodléhá jako otrok, nevolník, poddaný. V současnosti někteří lidé považují za zotročující i povinnost danit, ale pokud člověk žije v nějaké společenství, musí se mu podřídit, tedy zákonům. Jestliže někdo chce být osvobozen od daní, ať se přestěhuje tam, kde nejsou - tuším v Dubaji? Případně opuštěné ostrovy....Taky na Sahaře bude slušná svoboda, pokud o dotyčném nikdo neví.

1 0
možnosti
MB

Souhlas s plusem. Nicméně člověk je vždy nesvobodný. Pořád je na něčem závislý a něčemu - někomu slouží. Pořád, jako jako otrok, nevolník, poddaný. Sám sobě, rodině, svému přesvědčení. Pravda dělá to jako svobodný ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 327
  • Celková karma 3,14
  • Průměrná čtenost 119x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik