Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

"Kdyz vypukne socialismus na Sahare tak za par let tam zacne byt nedostatek pisku". Parafraze Churchilla.

0 0
možnosti
MR

Ono to tak není o ismech, ale o náboženství, ekologii, víře, různých revoltách, humanismu atd. Za vším je potřeba hledat zdroj, a ne pořád řešit jen následky. Zdroj všeho je v obnově lidské společnosti, druhu, kde jsou zákony a pravidla kde se jedinec díky nim rozvíjí.

Tím pádem se zde stále dokola v každém narozeném jedinci, jeho generaci stále opakuje podobný scénář vývoje a fáze. Typické fáze jsou revolta proti společnosti, režimu, ochrana planety přírody, náboženská dogmata, různé ideologie – ismy ... . Zde záleží na prostředí, tedy svobodě společnosti, vzdělání, vliv rodiny, vliv obou mozkových hemisfér ... .

Většina s určitým typickým chováním, myšlením, postoji vždy najde do minulosti sérii svých kopií, a ve své generaci a bude to i v budoucnosti. Navíc jsou zde tzv. dogmatické fáze a pak fáze transformovat podle sebe své okolí a svět ... .

To je prokletí lidského druhu a příčina, mnoha civilizačních tragédií.

Tohle nakonec povede k zániku našeho druhu, podobně jako u Neandrtálců ... .

Převálcuje nás další druh, jehož mozek se vyvine, jednak najde zkratku, tohoto fázovitého vývoje, jež si zde každý musí projít a jednak rozvine patřičné inteligence – algoritmy, schopnost vnímat děje, v delším časovém měřítku, vnímat svůj sebe prostor – sebevnímání a vnější realitu, spojí naše duální pohlavní myšlení, chování emoce, a osvobodí je od živočišných instinktů ... .

Zkrátka to dojde k tzv. propsání do genomu člověka a divím se, že už to dávno neudělali mimo ... .

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, socialismus především znamená "společné" vlastnictví výrobních prostředků. Možná v KLDR.

Dále je třeba rozlišovat "sociální" a "socialistický" . Moc složité.

2 1
možnosti
Foto

Kdo chce pochopit ideologii socialismu, musí zapomenout na emoce a ponořit se do studia ekonomie. Socialismus je antihumánní ideologie, která nemůže nikdy, nikde dlouhodobě fungovat.

Viz: https://www.databazeknih.cz/knihy/socialismus-418061

1 0
možnosti
Foto

To je žvanění

0 1
možnosti
  • Počet článků 318
  • Celková karma 3,43
  • Průměrná čtenost 121x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik