Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Česká měna byla někdy něčím kryta? Fakt? Čím? Zlatem za pouhých 50 mld. (byť tehdejší hodnoty)?

Československá měna byla něčím kryta reálně?

0 0
možnosti
JF

Není kryta. Byli nakoupeny bezcenné dluhopisy

0 0
možnosti
Foto

R^když někdo vytuneluje banku stát tam z našich daní a jede se dál-když vidím jak Francouzi dokáží vyvádět jen kvůli údajně nízké životní úrovni (kdyby u nás byl průměr jako u nich tak je hej) tak si říkám že jsme jak poslušné ovečky-stát plýtvá miliardami a my pak sbíráme víčka na postižené místo abychom stát donutili, aby potřebné zabezpečil z našich daní:-/

0 0
možnosti
VH

Obávám se, že v Evropě (a Americe, přinejmenším severní) neexistuje stát, který by (opakovaně) nesanoval banky. Sanovat je může samozřejmě jen z našich peněz.

Ne, že by to byly krása, já jen, že naši politici tímto nebyli nijak výjimeční.

0 0
možnosti
PB

Měna není kryta zlatem. Prakticky ani kryta nemusí být vůbec ničím, protože je to oběživo a její síla vyjadřuje souhrn vytvořeného produktu celé společnosti.

0 0
možnosti
VH

Obecně se od zaltého standardu upustilo po 2.SV

0 0
možnosti
VV

Zaimalo mne, komu pan Tosovsky prodal zlate nausnice a zlate zuby po me babicce, ktere jsem v osmasedesatem dal do sbirky na zlaty poklad statu.

2 0
možnosti
JF

Horší pane Vokoun je, že pokud jsou informace z USA pravdivé. Tak padne mezinárodní měnový fond. USA znehodnotí vlastní měnu. Přejde na měnu podloženou zlatem. Proto Soros se zbavoval aktiv a nakupoval zlato. A co my ČR? My budeme smutně koukat a vzpomínat jak jsme vlastnili zlatý poklad a rozdávali svou zemi cizákům.

2 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Již se nepovažuji za politika ani se politikou zabývat nemám zájem. Mne již zajímá pouze zákon, jeho výklad a uplatňování právních norem v naší zemi. Je smutné , abych mohl pro tuto zemi něco udělat, musím odejít do ciziny a odtud působit na právní prostředí v naší zemi.

Seznam rubrik